2019. október 7.
Elstartoltunk: női csapatunk is megkezdte az új idényt
Már női jégkorongozóink is megkezdték a szereplést a 2019/20-as idényben.

A férfiakhoz hasonlóan női jégkorongozóink is szenzációs évadot hagytak maguk mögött 2018/19-ben. A szakág 2018 nyarán való újjáalakulása után Dörök Rudolf irányításával már az első évben sikerült elhódítani az osztrák bázisú női liga, a DEBL trófeáját. De ha ez még nem volna elég, az OB II/U25-ös bajnoki aranyérmet is sikerült megszerezni, valamint bronzérmesként végeztünk a háromcsapatos OB I-ben. A bravúros teljesítmény után a lányok remek élményekkel telve mehettek pihenni, majd idén augusztusban megkezdték a felkészülést a következő szezonra.

A felkészülési időszak véget ért, a lányok is elrajtoltak a 2019/20-as idényben. Szeptember 15-én játszották első bajnoki mérkőzésüket az OB II/U25-ben, hazai pályán a DVTK Jegesmedvéket ütötték ki egy sima nyolcassal. Mindössze öt nappal később már az OB I-ben is helyt kellett állnia a csapatnak, szintén hazai közönség előtt a KMH-t fogadták. A vendégek végül 17-0-ra tudtak győzni a Fehér Holló utcában található Sátras Jégpályán. De hogy mindenki reális képet kapjon ennek az eredménynek a hátteréről, és az OB I valódi erőviszonyairól, érdemes elolvasni a meccsbeszámolót. Azóta a lányok lejátszottak még egy mérkőzést az OB I-ben, megkezdték szereplésüket címvédőként a DEBL-ben is, az OB II/U25-ben pedig négy meccs után négy győzelemmel állnak a tabella élén - beindult tehát a valódi nagyüzem!

A csapat vezetőedzőjével, Dörök Rudolffal beszélgettünk az új idényről, a nyári játékosmozgásokról, valamint, hogy mit vár tanítványaitól a 2019/20-as bajnoki szezonban.

„Az idei szezonban is azokban a bajnokságokban indulunk, mint a tavalyi idény során. Tehát az U25-ben, másnéven OB II-ben, az OB I-ben, az osztrák bázisú DEBL-ben, valamint a Magyar Kupában is felvesszük a versenyt. Természetesen igyekszünk megismételni a tavalyi sikereinket. U25-ben mindenképpen a döntős szereplése a célunk, ahol a lányok is a győzelmet tűzték ki maguk elé. A DEBL már nehezebb dió lesz, de ugyanazt tudom mondani, mint a tavalyi évben: a Final Four-ba várom a csapatot. Nagyon kemény munka lesz, hiszen a keret szerkezetében komoly változásokon mentünk át. A Magyar Kupában és az OB I-ben a bronzérmet vélem reálisnak a két nagyágyú, a válogatottakkal tűzdelt KMH és MAC Marilyn mögött.”

A tavalyi idényben a MAC-cal közösen indítottunk egy EWHL csapatot, idén viszont ez nem fog megtörténni, aminek okairól természetesen megkérdeztük vezetőedzőnket.

„A tavalyi évben a szövetség felkérésére indítottunk még egy csapatot, hogy sokkal több lány kaphasson lehetőséget, egy jóval keményebb bajnokságban. A múlt idényben a MAC-cal le tudtunk ülni, és közösen megbeszéltük, hogy indítunk egy csapatot. Idén viszont már egyedül indulnak a bajnokságban, hiszen olyan széles a női alapbázisuk, hogy ezt megtehetik, ráadásul nagyon jó keretük van, amihez számos kiváló játékos csatlakozott a nyári időszakban, többek között tőlünk is.”

Ha már szóba kerültek a MAC átigazolásai, nem mehettünk el szó nélkül a minket érintő változások mellett sem.

„Több játékosunk is távozott. Elment Lázár Csenge, aki egy nagyszerű hátvéd, Józsa Orsolya, aki egy nagyon fejlődőképes, jó csatár. Majd meglátjuk, hogy mennyit fejlődnek az EWHL-ben. Távozott Losonczi Zsófi is, akinél kicsit korainak tartom az EWHL szereplést, de természetesen tiszteletben tartom a döntésüket. A két felnőtt válogatott, Kiss Andi és Pintér Hanna távozása borítékolható volt, hiszen a tavalyi évben hatalmas cirkusz volt az osztrák szövetséggel a kitiltásuk, és a kettős játékengedélyük megvonása miatt, hiszen mivel vegyes csapattal, de indultunk az EWHL-ben, így nem játszhattak a DEBL-ben. Az első DEBL-meccs után őket rögtön ki is tiltották őket, tőlünk pedig elvették a győzelmi három pontunkat. Nekik nagyon kevés lehetőséget tudtunk adni, így amint mondtam, az ő távozásuk borítékolható volt, hiszen nekik az EWHL az a szint, ahol szerepelniük kell, ráadásul ott szeretnének lenni tavasszal az A csoportos világbajnokságra utazó női válogatott keretében.”

„A távozók pótlása egyáltalán nem volt egyszerű feladat, ugyanis a női játékosállmony nagyon szűk Magyarországon. A KSI edzőjével van egy megállapodásunk, miszerint a két legjobb játékosukat kettős igazolással átadták nekünk. Ez úgy néz ki, hogy az U25-ös meccseket a KSI-ben játsszák, OB I-ben és DEBL-ben pedig hozzánk igazolnak. Ez nekik is jó, hiszen több játéklehetőséget kapnak. Ráadásul nagyon sikerült beilleszkedniük a lányok közé, gyorsan felvették ők is a Fradi-ritmust.”

Női csapatunk folyamatosan játszik mérkőzéseket az OB I-ben, az OB II/U25-ben és a DEBL-ben is, az eseményekért érdemes nyomon követni a fradi.hu meccscenterét, és az FTC Jégkorong szakosztályának különböző felületeit.

Cikkajánló

Megvannak a végeredmények, két érmet szereztünk

A Magyar Jégkorong Szövetség kihirdette az utánpótlás, női és alacsonyabb osztályú bajnokságok végeredményeit.

U25: Győzelem az utolsó középszakasz-meccsen

Női hokisaink idegenben nyertek utolsó meccsükön az U25-ös bajnokság felsőházi középszakaszában.

U25: Fontos siker, közel a középszakasz-győzelem

Címvédő női hokisaink hátrányból fordítva győzték le 2-1-re a KMH-t az U25-ös bajnokság rangadóján.

OB II/U25: fordítás és győzelem

Női jégkorongcsapatunk 2-1-re legyőzte MAC Marilyn B csapatát a középszakasz felsőházában.

U25: vereség a rangadón

Címvédő női jégkorongcsapatunk 3-0 vereséget szenvedett az U25-ös bajnokság felsőházi rangadóján.

OB I: újabb gól, tisztes helytállás az utolsó bajnokin

Női jégkorongozóink idei utolsó OB I-es mérkőzésükön 15-1-es vereséget szenvedtek a MAC Marilyn ellen.

U25: nagy győzelem idegenben, élen a tabellán

Női jégkorongozóink fontos sikert értek el a középszakaszban a rivális KMH otthonában.

OB II/U25: Négygólos győzelem

Női jégkorongcsapatunk 4-0-ra verte meg az ifjabb Ocskay Gábor JA csapatát a középszakasz felsőházában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most