2022. március 15.
Női csapatunk is a Gyergyóval küzd a bajnoki döntőért
Női jégkorongcsapatunk ki-ki meccset játszik szombaton a gyergyói FOX ellen az U25A bajnokság döntőjéért.

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály csapatai két fronton is fontos ütközetet vívnak gyergyói együttesekkel. Míg a felnőtt férfi csapat a Gyergyói Hoki Klub ellen március 16-án, szerdán kezdik meg a négy győzelemig tartó párharcot az Erste Liga elődöntőjében, addig a Ferencváros női együttese szombaton mindent eldöntő, ki-ki mérkőzésen fogadja a szintén gyergyói illetőségű FOX együttesét az FTC Sátras Jégpályán.

Amint arról korábban beszámoltunk, március elején még nem sok reményt fűzhettünk ahhoz, hogy a Fradi női együttese ott lesz az U25A bajnokság fináléjában, hiszen a FOX két elképesztően szoros csatában, de megnyerte a három győzelemig tartó elődöntős párharc első két mérkőzését. Mivel ellenfelünk vállalta, hogy a teljes párharcot Budapesten játsszák le, így a harmadik mérkőzést is az FTC Sátras Jégpályán rendezték, március 4-én pénteken. Az első harmadban a FOX megszerezte a vezetést, így sokáig közel állt ahhoz, hogy lezárja a párharcot, ám a harmadik harmad elején Papacsek Réka átadásából Maricsek Sára egyenlített, újabb gól pedig nem született, jöhetett a hosszabbítás, amelynek az elején Maricsek Sára belőtte önmaga és csapata második gólját, megnyerve ezzel a mérkőzést a Ferencvárosnak. Lányaink igazi FTC-karakterről tettek tanúbizonyságot, Fradi-szívvel küzdve tartották életben esélyeiket, így jöhetett a párharc negyedik meccse, rögtön másnap, szintén a Fradi-sátorban. Itt már nem volt kegyelem, Hidasi Szabina már az első harmadban vezetést szerzett a mieinknek, majd a 47. percben összeszokott bekkpárunk villant, Kotsis Liza passzából Balázs Noémi tüzelt a hálóba, kihasználva egy emberelőnyt. 2-0-s győzelmével az FTC-Telekom 2-2-re módosította a párharc állását,

Pindák László együttese tehát kiharcolta, hogy az U25A bajnokság döntőjébe jutásáért mindent eldöntő, ötödik meccset vívjon a Ferencváros és a FOX. Az ötödik meccset március 19-én, szombaton 12:25-től rendezik az FTC Sátras Jégpályán.

A negyedik meccs hajrájában a továbbjutást már a magukénak érző gyergyóiak néhány játékosánál elszakadt a cérna, egyik ellenfelünk 28 másodperccel a meccs vége előtt támadónkat, Sőléd Orsolyát lendületből, ütővel nyakra támadva hátulról leütötte, majd még a jégen is kétszer ráütött tehetetlen játékosunkra. A kialakuló verekedés miatt a mérkőzés félbeszakadt, a találkozót a Ferencváros nyerte. Ellenfelünk három játékosa is végleges kiállítás sorsára jutott, a rendkívül sportszerűtlen, sérülést okozó szabálytalanságot elkövető Ana Voicut a 2022-es év végéig eltiltották. Mivel a jégen kívül is dulakodás alakult ki, a Magyar Jégkorong Szövetség az FTC-Telekom női együttesét három zárt kapus mérkőzés megrendezésére kötelezte, amelyből kettőt az év végéig felfüggesztett. A FOX elleni szombati mindent eldöntő találkozón viszont így nem lehetnek jelen nézők. A szabálytalanságot elszenvedő Sőléd Orsolya sérülése szerencsére nem súlyos, hamarosan visszatérhet.

Az U25B bajnokságban viszont már nem sikerült az a bravúr, ami egy osztállyal feljebb igen. A Hatvan elleni, két győzelemig tartó negyeddöntő második mérkőzésén a Fradi-sátorban is győzni tudott a hatvani csapat, ezúttal 6-3-ra, ezzel ők jutottak a legjobb négy közé.

Március elején az osztrák bázisú DEBL-ben is fontos mérkőzések vártak a négyes döntőért küzdő női együttesünkre. A február végéig az alapszakaszban mindössze egyetlen vereséget szenvedő Ferencváros március 6-án hazai jégen a Linz ellen folytatta kiváló szereplését, 5-0-s győzelmünkből Hidasi Szabina kettő, Kotsis Liza és Anastasija Bencic egy-egy góllal, Maricsek Sára 1+2 ponttal, míg Balázs Noémi kettő, Lampert Fanni pedig egy assziszttal vette ki a részét. Március 9-én a MAC Marilyn ellen a Kisstadionban már nem jött ki ilyen jól a lépés, ezen a találkozón a mieink 4-0-s vereséget szenvedtek. Említést érdemel, hogy ezen a meccsen debütált a DEBL-keretben két rendkívül fiatal játékos, Kovács-Ferencz Lorin és Magyar Dia is.

Csapatunk ezután ausztriai túrára indult, amelynek során három nap alatt három mérkőzést is ledaráltak a fradista lányok.

Elsőként Villachban 6-0-s vereséget szenvedtek a mieink, majd a közvetlen rivális Graz ellen bár vezettünk, az „ördögök” megfordították a meccset és 2-1-re nyertek, végül mégis sikerült jó szájízzel zárni a túrát, hiszen Linzben remek, 7-0-s győzelmet aratott a Fradi. Gyolai Viktória három gólig jutott, Holzer Bernadett, Péter Csilla és Regine Carlotta is betaláltak, míg a Fradi legeredményesebbje az ezúttal 1+3 ponttal záró Maricsek Sára volt.

Az elszenvedett vereségek miatt az FTC-Telekom jelenleg az 5. helyen áll a DEBL tabelláján, ám mindössze egyetlen ponttal lemaradva a negyedik, még Final Fourba jutást érő helyet elfoglaló Graztól, úgy, hogy a mieink két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az FTC-Telekom a hátralévőkben még hazai jégen fogadja a szintén továbbjutó helyen álló, de még szintén befogható KMH-t egy rendkívül fontos meccsen, majd a Kitzbühel elleni dupla meccsen harcolhatja ki a négyes döntőt.

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin