2019. október 7.
OB II/U25: villámrajt, négy meccs után veretlen a Fradi
Címvédő női jégkorongosaink három rendes játékidős és egy ráadásos győzelemmel kezdték az OB II/U25-ös idényt.

Az FTC-Telekom rendkívül fiatal női jégkorongcsapata 2019 tavaszán nem csak máig emlékezetes DEBL-győzelmet ünnepelhetett, de megnyerte az OB II/U25-ös bajnokságot is. Dörök Rudolf a nyáron kissé átalakult együttese így címvédőként vágott neki a sorozatnak szeptember 15-én, az FTC Sátras Jégpályán. A Fradi a nyitányon a tavaly minden alkalommal nagy különbséggel legyőzött DVTK Jegesmedvéket fogadta, és ezúttal sem hagyott kérdést afelől, melyik a jobb csapat. A zöld-fehérek már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést a mindössze 14 éves Milibák Gréta jóvoltából, majd a hasonló korú Rácz Eszter révén kettőre nőtt az előny az első szünetre. A második játékrészben jött Tabi Eleonóra, és ismét Milibák Gréta, majd a záró harmadban Szederkényi Lilla és újra Rácz Eszter következett, majd Milibák tette teljessé mesterhármasát, a 8-0-s végeredményt pedig a 17 évével csapatunkban már rutinosnak számító Balázs Noémi állította be.

A Fradi egy héttel később a MAC Marilyn B csapatát fogadta hazai jégen, és folytatta remek szereplését. Ezen a találkozón már 47 másodperc elég volt a vezetés megszerzéséhez, Gyolai Viktória talált a vendégek kapujába. Húsz másodpercre rá jött Hidasi Szabina, álomrajtot vett a Ferencváros! A harmad felénél Lendvai Kata révén ugyan szépített a MAC második csapata, ám a következő két játékrészre is jutott egy-egy ferencvárosi találat, Balázs Noémi és Milibák Gréta jóvoltából, így a vége magabiztos, 4-1-es FTC-győzelem lett.

Újabb egy hét elteltével újabb hazai bajnoki következett, ezúttal az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata látogatott a Fradi-sátorba. A mieink ezt a meccset is kézben tartották, már az első harmadban több góllal vezethettek volna, ezt jól mutatja a 17:7-es lövési mutató is, ám végül csak Balázs Noémi talált a fehérvári kapuba. A második játékrész igazi gólpárbajt hozott, védőnk már 12 másodperc elteltével meglőtte önmaga és csapata második gólját, majd a harmad felénél a születésnapos Kotsis Liza is betalált, egy perccel később Ferik Evelin viszont szépített. Nem sokáig örülhettek a vendégek, két percre rá Milibák Gréta visszaállította a közte hármat. Tizenegy másodperccel a dudaszó előtt azonban jött Ferik ismét, így két gólos előnnyel várhattuk a második szünetet. A harmadik harmad gyors Kotsis Liza-góllal kezdődött, majd ez maradt a végeredmény. 5-2-es, újabb remek győzelmével magabiztosan őrizte vezető helyét a tabellán a Fradi.

Szezonbeli első idegenbeli meccsét október 6-án, vasárnap játszotta Dörök Rudolf együttese, az óbudai Gepárd-pályán, az FC Hatvan Girls vendégeként. A találkozó egyértelmű esélyese a Ferencváros volt, ennek megfelelően Lampert Fanni az ötödik percben meg is szerezte a vezetést a Fradinak. A játékrész hajrájában azonban meglepetésre egyenlített a Hatvan, Kovács Mercédesz egyéni akciója révén. A Ferencváros ezután hiába lőtte szét a hazaiak kapuját (a kapura lövési mutató 12:53 lett a találkozó végére), nagy meglepetésre már nem tudott betalálni a második és a harmadik játékrészben sem! Jöhetett a hosszabbítás, amelyben végül Balázs Noémi eldöntötte a győztesnek járó második pont sorsát, elkerülve ezzel a nagyobb blamát.

Hiába azonban az óbudai botlás, az FTC-Telekom továbbra is veretlen, és négy meccs után öt pont előnnyel vezeti az OB II/U25 bajnokság tabelláját a két mérkőzéssel kevesebbnél járó MAC Marilyn A és KMH Budapest előtt.

Női jégkorong, OB II/U25 bajnokság
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 8-0 (2-0, 2-0, 4-0)
FTC-Telekom – MAC Marilyn B 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
FTC-Telekom – ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 5-2 (1-0, 3-2, 1-0)
FC Hatvan Girls – FTC-Telekom 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1 – h.u.)

Cikkajánló

Ezüst- és bronzérem és egyéni díjak Kőszegről

Női hokisaink egy meghívásos 3x3-as és 4x4-es tornán vettek részt Kőszegen és remek eredményekkel tértek haza.

Ezüstéremmel zárták a szezont női hokisaink

Női hokicsapatunk a második helyen végzett az U25A bajnokságban, a KMH nyerte a három sikerig tartó finálét.

Egy ligában a legjobb négy között női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk februárban az OB I után újabb két bajnokságban zárta le 2020/21-es szereplését.

Visszafogott évkezdés, szép győzelmekkel

Női jégkorongcsapatunk tizenkét januári mérkőzéséből mindössze négy után hagyta el győztesen a jeget.

Évzárás két győzelemmel és három vereséggel

Női jégkorongcsapatunk öt mérkőzést játszott december 17-e és a 2020-as év vége között.

Meccsdömping felemás eredményekkel

Női jégkorongozóink december 3-a és 13-a között tizenegy nap alatt négy bajnokságban hét mérkőzést játszottak.

Rendkívül tartalékos kerettel súlyos vereség

Női jégkorongcsapatunk súlyos, 18-3-as vereséget szenvedett az U25/B bajnokságban a Hatvan vendégeként.

Vereséggel kezdtek a DEBL-ben női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk két mérkőzést játszott a mögöttünk hagyott héten.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most