2022. február 1.
Újévi meccsdömping a rájátszások előtt
Női jégkorongozóink 2022 első hónapjában nyolc mérkőzést játszottak a három magyarországi bajnokságban.

A Ferencváros női jégkorongcsapata a koronavírus-járvány ötödik hulláma miatt több mérkőzését is kénytelen volt lemondani a 2021-es naptári év utolsó hónapjában, így a mieink mindössze három találkozót játszottak decemberben, ami némileg átalakította az így is kusza versenynaptárat – a Fradi szakvezetésének továbbra is négy különböző bajnokság menetrendjét kell összehangolni. Az osztrák bázisú DEBL-ben tovább csúszott a program, az FTC-Telekom januárban sem játszott sem Ausztriában, sem hazai jégen mérkőzést abban a ligában, ez valamelyest javított a helyzeten, ám így is nem kevesebb, mint nyolc mérkőzésnek kellett a 31 nap alatt helyet találni a naptárban, amelyek között volt erdélyi túra is.

Az újévet az OB I-ben kezdte meg Pindák László együttese, ahol január 5-én a MAC Budapestet fogadta az FTC Sátras Jégpályán. A négycsapatos bajnokságból évek óta kiemelkedik a magyar válogatott gerincét is adó, egyaránt légiósokkal is megtűzdelt KMH és MAC, így ebben a ligában fiatal játékosaink számára továbbra is a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás a cél. Így történt ezen a mérkőzésen is, amelyen kifejezetten szép eredménynek számít, hogy sikerült nyolc gólon tartani a 8-0-s győzelemmel távozó ellenfelet. Januárban még egy OB I-es mérkőzés várt a Fradira, a KMH ellen már nem sikerült ilyen jól a mérkőzés, január 25-én a Tüskesátorban a piros-feketék 19-0-ra győzték le a hatalmas fölény ellenére is hősiesen, mindössze 11+2 fős kerettel küzdő fradista lányokat.

Az U25A bajnokságban, ahol a Ferencvárosnak jó esélye van a legjobb négy közé jutni, nem tervezett erdélyi túrával indult az újesztendő. A két érintett csapat, az FTC-Telekom és a gyergyói Fox korábban egyeztettek arról, hogy a sűrű program, és a betegségek miatt később játszanak egymás ellen, ám az MJSZ versenyirodája ehhez végül nem járult hozzá. Így kapkodós szervezés után január második hétvégéjén Gyergyószentmiklóson játszott a Fradi, a helyi Fox csapatával történt megegyezés alapján pedig két nap alatt lejátszottuk a vendég, és a hazai pályaválasztással kiírt mérkőzéseket is. Első nap, papíron és a valóságban is vendégként 6-1-es vereséget szenvedtünk, a mieink szépítő gólját Maricsek Sára szerezte a 16. percben Hidasi Szabina és Anastasija Bencic átadásából. Másnap délelőtt szintén Gyergyószentmiklóson, ezúttal viszont papíron hazai csapatként már jobban sikerült a mérkőzés, és nagy csatában sikerült rendes játékidős 3-2-es győzelmet aratni, ezzel nagyon fontos három ponttal tértek haza a lányok a kétmeccses túráról. Az első harmadban sikerült kétgólos előnyt építeni, a 2+1 ponttal záró Papacsek Réka előbb emberelőnyből, majd a harmad hajrájában egyenlő létszámnál is eredményes volt. A második játékrész elején az öltözőben maradtunk, és Szekeres Edit egyéni villanásával szépítettek a gyergyóiak. A 28. percben Ana Voicu sportszerűtlen szabálytalansága után kapott két percet a hazaiaktól, az azt megtorló Hidasi Dorina és Lampert Fanni pedig egyaránt durva játékért ültek ki 2-2 percre. Ebből a mieink jöttek ki jobban, a 33. percben ugyanis Maricsek Sára is betalált, erre pedig már csak egy góllal tudtak válaszolni a papíron vendég hazaiak az 58. percben, utána már hiába vitték le a kapusukat is, nem tudtak egyenlíteni. Fradi-részről kiemelendő a 3 assziszttal záró Balázs Noémi teljesítménye is.

Január végén a KMH otthonában ugyan becsúszott egy 5-1-es vereség (hiába vezettünk nyolc perc játék után Hidasi Szabina góljával), az értékes gyergyói győzelemnek köszönhetően szinte biztossá vált, hogy az FTC-Telekom a legjobb négy között folytatja majd az U25A ligában.

Az U25B ligában nem volt könnyű dolga a Ferencvárosnak, hiszen január 9-én legfiatalabb játékosainknak úgy kellett megpróbálniuk helytállni hazai jégen a Jégvirágok ellen, hogy a fél csapat és a szakmai stáb is Gyergyóban harcolt éppen a másik liga mérkőzésén. A vége 4-2-es vereség lett, Kovács-Ferencz Lorin duplázott. Január 28-án a Rampage otthonában, Veszprémben sem sikerült jól a találkozó U25B ligás fiataljaink számára, 12-3-as vereséggel zártuk azt a túrát, a meccs érdekessége, amely némileg magyarázattal szolgál az eredményre is, hogy betegségek miatt a kapuban az eredetileg mezőnyjátékos Hidasi Szabina állt. A két vereség ellenére az alapszakaszt ezzel befejező csapatunk biztosan a negyeddöntőben folytathatja majd az U25B bajnokságot.

Cikkajánló

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

Vereség a DEBL-negyeddöntő első meccsén

Női jégkorongozóink a DEBL negyeddöntőjében a veszprémi Rampage Women csapatával küzdenek a továbbjutásért.

Vereség a bronzmérkőzés első találkozóján

Női OB I-ben szereplő női jégkorongcsapatunk nagyarányú vereséget szenvedett a BJA csapata ellen.

Egymás után kétszer játszottak a lányok az ACS Fox-al

Egy vereséget szenvedtek és egy győzelmet ünnepelhettek női hokisaink az U25A helyosztóján.

Győzelem az utolsó középszakasz-meccsen

U25 B-ben szereplő női jégkorongozóink legyőzték az FC Hatvan csapatát.

Győzelem a magyar, vereség az osztrák bajnokságban

Női jégkorongozóink két meccset játszottak a mögöttünk hagyott héten.

Kétgólos hátrányból fordítottak a lányok

A DEBL-es Dunaújvárosi Angels másfélharmadig vezetett, végül jégkorongcsapatunk behúzta a találkozót.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin