2022. augusztus 12.
„Elképesztő pár napot tudhatok magam mögött”
FTC-sportolók részvételével zajlottak a müncheni Eb pályakerékpáros versenyei.

Csapatsprintben hatodik lett a két FTC-sportoló, Kercsó-Magos Zsuzsanna és Jászapáti Petra, valamint Sáry Boglárka alkotta  magyar egység, Drijver Bertold a 11. helyen zárta a pontversenyt, Borissza Johanna pedig 18. lett scratch-ben - ez történt a müncheni multisport Európa-bajnokságon, a pályakerékpárosok pénteki versenynapján!

Csapatban ugyan nem jutott el az éremcsatározásokig a magyar együttes, de elégedetten nyilatkoztak a FradiMédiának a verseny után.

- Nagyon örülök, hogy összeállt a női sprint csapat. Azt gondolom, hogy a lehető legtöbbet kihoztuk magunkból a rövid idő alatt, amíg lehetőségünk volt együtt edzeni, és remélem, a jövőben is ilyen ütemben tudunk majd fejlődni. Egyre jobban várjuk, hogy elkészüljön Budapesten is a fapálya, hiszen itt teljesen más versenyezni, edzeni – nyilatkozta a borítóképünkön jobbra helyet foglaló Kercsó-Magos Zsuzsanna.

- Elképesztő pár napot tudhatok magam mögött, hisz a téli olimpiai szezon után volt lehetőségem arra, hogy felkészülhessek és részt vehessek a Pályakerékpáros Eb-n. Már az Európa-bajnokság előtti rövid edzőtáborokban, de főként a müncheni tartózkodás alatt, nap mint nap a komfortzónám határait feszegettem és léptem át – folytatta már a középen ülő Jászapáti Petra. - Nagyon örülök a csapatsprinten elért 6. helynek és az ezzel együtt gyűjtött tapasztalatoknak. Büszke vagyok mindhármunkra, hiszen csupán egy hónapja állt össze ilyen formában a gárda, 200 méteres fapályán pedig életünkben előszőr csak Münchenben mentünk.

Borissza Johanna a 10 kilométeres táv jelentős részében a mezőnyben tekert, az utolsó öt körre sodródott hátra a meglóduló tempó miatt, végül utolsó előtti lett a 19 indulóból.

A pontverseny 200 körös (40 km) távján a 19. születésnapját egy hét múlva ünneplő Drijver Bertold már az elején bátor támadással próbálkozott. A tízkörönként rendezett részhajrákban nem szerzett pontot, egy körelőnyt viszont kidolgozott, és a 20 induló közül a 11. helyet szerezte meg.

- Az utánpótlás Európa-bajnokságon elért sikereimet követően bizalommal és reményekkel érkeztem erre az Eb-re tudván, hogy világbajnokokkal fogok rajthoz állni. Titkon reméltem, hogy jó eredmènyt fogok elérni, de az elképzeléseim és a csapatvezetők által kitűzött célt felülmúltam. A hétfői napon az olimpiai omnium versenyszámban fogok versenyezni, amelyben 4 számot kell teljesíteni, szeretnék ebben a versenyszámban is jól szerepelni.

Cikkajánló

FTC-aranyak a záró futamon és összetettben

Az FTC kerékpározói parádéztak a Cyclo-cross Challenge-sorozat utolsó versenyén.

Remek eredmények a Cyclo-cross Magyar Kupán

AZ FTC nyolc versenyzővel képviselte magát a viadalon.

Szép eredmények a Cyclo-cross Magyar Kupán

Tisza Zoel aranyérmet szerzett a debreceni megmérettetésen.

A Fradiban van egy új sportág, ahol öröm, ha saras vagy

Bemutatjuk kerékpár szakosztályunk új, feltörekvő szakágát, a cyclo-crosst! - VIDEÓ

Három FTC-érem az egyik leglátványosabb szakágban

Fiatal kerékpárosaink remekeltek a UBM Cyclo-Cross Challenge 1. futamán.

Magyar bajnok az FTC kerékpárversenyzője!

Kiss Viktória 2000 méteren lett aranyérmes az U17-es és U19-es pályakerékpáros országos bajnokságon.

Két ezüstérem a GP Budapesten

Első alkalommal rendezték meg a GP Budapest nemzetközi kerékpár pályaversenyt a kőbányai Bringarénában.

Sikeresen szerepeltek kerékpárosaink az utánpótlás ob-n

Tamásiban rendezték a kerékpáros utánpótlás országos bajnokságot országúti és pálya szakágban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin