2022. augusztus 12.
„Elképesztő pár napot tudhatok magam mögött”
FTC-sportolók részvételével zajlottak a müncheni Eb pályakerékpáros versenyei.

Csapatsprintben hatodik lett a két FTC-sportoló, Kercsó-Magos Zsuzsanna és Jászapáti Petra, valamint Sáry Boglárka alkotta  magyar egység, Drijver Bertold a 11. helyen zárta a pontversenyt, Borissza Johanna pedig 18. lett scratch-ben - ez történt a müncheni multisport Európa-bajnokságon, a pályakerékpárosok pénteki versenynapján!

Csapatban ugyan nem jutott el az éremcsatározásokig a magyar együttes, de elégedetten nyilatkoztak a FradiMédiának a verseny után.

- Nagyon örülök, hogy összeállt a női sprint csapat. Azt gondolom, hogy a lehető legtöbbet kihoztuk magunkból a rövid idő alatt, amíg lehetőségünk volt együtt edzeni, és remélem, a jövőben is ilyen ütemben tudunk majd fejlődni. Egyre jobban várjuk, hogy elkészüljön Budapesten is a fapálya, hiszen itt teljesen más versenyezni, edzeni – nyilatkozta a borítóképünkön jobbra helyet foglaló Kercsó-Magos Zsuzsanna.

- Elképesztő pár napot tudhatok magam mögött, hisz a téli olimpiai szezon után volt lehetőségem arra, hogy felkészülhessek és részt vehessek a Pályakerékpáros Eb-n. Már az Európa-bajnokság előtti rövid edzőtáborokban, de főként a müncheni tartózkodás alatt, nap mint nap a komfortzónám határait feszegettem és léptem át – folytatta már a középen ülő Jászapáti Petra. - Nagyon örülök a csapatsprinten elért 6. helynek és az ezzel együtt gyűjtött tapasztalatoknak. Büszke vagyok mindhármunkra, hiszen csupán egy hónapja állt össze ilyen formában a gárda, 200 méteres fapályán pedig életünkben előszőr csak Münchenben mentünk.

Borissza Johanna a 10 kilométeres táv jelentős részében a mezőnyben tekert, az utolsó öt körre sodródott hátra a meglóduló tempó miatt, végül utolsó előtti lett a 19 indulóból.

A pontverseny 200 körös (40 km) távján a 19. születésnapját egy hét múlva ünneplő Drijver Bertold már az elején bátor támadással próbálkozott. A tízkörönként rendezett részhajrákban nem szerzett pontot, egy körelőnyt viszont kidolgozott, és a 20 induló közül a 11. helyet szerezte meg.

- Az utánpótlás Európa-bajnokságon elért sikereimet követően bizalommal és reményekkel érkeztem erre az Eb-re tudván, hogy világbajnokokkal fogok rajthoz állni. Titkon reméltem, hogy jó eredmènyt fogok elérni, de az elképzeléseim és a csapatvezetők által kitűzött célt felülmúltam. A hétfői napon az olimpiai omnium versenyszámban fogok versenyezni, amelyben 4 számot kell teljesíteni, szeretnék ebben a versenyszámban is jól szerepelni.

Cikkajánló

Bár Liuék társa, de csak két keréken a Fradi klasszisa

A rövidpályás gyorskorcsolyázóként a szegedi klubot erősítő Jászapáti Petra az FTC-ben kerékpározik - VIDEÓ

Kiváló eredmény az U23-as pályakerékpáros Eb-ről

A ferencvárosi Drijver Bertold figyelemreméltó eredménnyel zárta az olimpiai omnium versenyszámot.

Három számban három ezüstöt nyert Kiss Kamilla az OB-n

Fiatal kerékpárosunk remekül szerepelt az Utánpótlás Országos Bajnokságon.

Párosunk szép eredményével világranglistán a Fradi

Három kerékpározónk indult a rangos, csehországi pályaversenyen, ahol értékes pontokat szereztek.

Kerékpáros arany és ezüst Szabadszállásról

Forgács Mátyás a fiú U13 kategóriában végzett az elsőhelyen a II. Kun Körön.

Két távon két bronz a Fradi kerékpárosától

Kiss Viktória a Hajdú Kupa U15-ös korosztályában egyaránt a harmadik helyen ért célba két távon.

Gyászolunk

87 éves korában elhunyt az FTC egykori magyar bajnok, olimpikon kerékpárosa.

Két ezüst és két bronz a Turul Kupáról

Kerékpárosunk, Marton Orsolya ezüst-, míg Kovács Bercel bronzérmet nyert a rangos tatabányai versenyen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin