archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. február 10.
Eredményes parakerékpáros
A Ferencváros színeiben parakerékpározó Ocelka Róbert remek eredményekkel zárta a 2016-os évet, és az új szezonban is hasonló sikerekre készül.

Ocelka Róbert látássérült parakerékpáros 2015 óta sportol a Ferencvárosban. 2016-ban új pilótával ült tandemre, méghozzá azzal az Andristyák Gáborral, aki már több évtizede eredményesen szerepel a kerékpársportban. A Hóbor Lajos szakmai vezetésével készülő páros együttműködése pedig gyümölcsözőnek bizonyult, amelyet a tavalyi szezonban elért remek eredményeik is bizonyítanak.

Róbert már a korábbi években is magasra tette a mércét eredményesség terén. 2009-ben a duatlon Eb-n első, 2011-ben a paratriatlon Vb-n hatodik, a 2013-as Eb-n ötödik, a 2013-as világbajnokságon pedig 12. helyezést ért el.

2016-ban új pilótájával már az első olasz C1-es versenyükön a dobogón álltak. Versenyről versenyre jobb teljesítményt mutatattak, az áprilisban Olaszországban megrendezett Brixia Paracycling Cup-on összetett (időfutam és mezőnyfutam) másodikak lettek, előtte pedig egy negyedik, és egy ötödik helyezést is elértek.

Az Ocelka-Andristyák páros végül a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) világranglistáján a 18. helyen végeztek. Ilyen kiváló eredményt magyar parakerékpáros korábban még nem ért el!

Ocelkáék az idei versenyszezon utolsó versenyén, a parakerékpáros OB-n, a 25 km-es mezőnyversenyen 5p 58 mp-ces előnnyel, meggyőző fölénnyel lettek magyar bajnokok.

Róbert a tavalyi szezonban Hóbor Lajos edzésterve alapján heti hat alkalommal edzett, alkalmanként 3-4 órát töltött erősítéssel és spinningel. Ehhez jöttek még a hosszabb országúti edzések, ahol akár 100-120 kilométert is tekertek, valamint a különböző súlyzós és szabad testsúlyos kondicionáló edzések.

A duó kiváló 2016-os eredményeit a szakma is elismerte. A Magyar Kerékpáros Szövetség parasport szakágának vezetése Ocelka Róbertet és pilótáját, Andristyák Gábort a Butu-Garamszegi páros és Barkóczy Péter társaságában a Rio 2016 Parasportolója díjjal jutalmazta, amelyet sportolónk február 9-én vehetett át az MKSZ székházában tartott ünnepségen.

A páros idei célja, hogy legalább olyan eredményes legyen, mint az előző szezonban, és minél feljebb zárkózzon a nemzetközi élmezőnyhöz.


Cikkajánló

FTC-aranyak a záró futamon és összetettben

Az FTC kerékpározói parádéztak a Cyclo-cross Challenge-sorozat utolsó versenyén.

Remek eredmények a Cyclo-cross Magyar Kupán

AZ FTC nyolc versenyzővel képviselte magát a viadalon.

Szép eredmények a Cyclo-cross Magyar Kupán

Tisza Zoel aranyérmet szerzett a debreceni megmérettetésen.

A Fradiban van egy új sportág, ahol öröm, ha saras vagy

Bemutatjuk kerékpár szakosztályunk új, feltörekvő szakágát, a cyclo-crosst! - VIDEÓ

Három FTC-érem az egyik leglátványosabb szakágban

Fiatal kerékpárosaink remekeltek a UBM Cyclo-Cross Challenge 1. futamán.

Magyar bajnok az FTC kerékpárversenyzője!

Kiss Viktória 2000 méteren lett aranyérmes az U17-es és U19-es pályakerékpáros országos bajnokságon.

Két ezüstérem a GP Budapesten

Első alkalommal rendezték meg a GP Budapest nemzetközi kerékpár pályaversenyt a kőbányai Bringarénában.

Sikeresen szerepeltek kerékpárosaink az utánpótlás ob-n

Tamásiban rendezték a kerékpáros utánpótlás országos bajnokságot országúti és pálya szakágban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin