archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. február 10.
Eredményes parakerékpáros
A Ferencváros színeiben parakerékpározó Ocelka Róbert remek eredményekkel zárta a 2016-os évet, és az új szezonban is hasonló sikerekre készül.

Ocelka Róbert látássérült parakerékpáros 2015 óta sportol a Ferencvárosban. 2016-ban új pilótával ült tandemre, méghozzá azzal az Andristyák Gáborral, aki már több évtizede eredményesen szerepel a kerékpársportban. A Hóbor Lajos szakmai vezetésével készülő páros együttműködése pedig gyümölcsözőnek bizonyult, amelyet a tavalyi szezonban elért remek eredményeik is bizonyítanak.

Róbert már a korábbi években is magasra tette a mércét eredményesség terén. 2009-ben a duatlon Eb-n első, 2011-ben a paratriatlon Vb-n hatodik, a 2013-as Eb-n ötödik, a 2013-as világbajnokságon pedig 12. helyezést ért el.

2016-ban új pilótájával már az első olasz C1-es versenyükön a dobogón álltak. Versenyről versenyre jobb teljesítményt mutatattak, az áprilisban Olaszországban megrendezett Brixia Paracycling Cup-on összetett (időfutam és mezőnyfutam) másodikak lettek, előtte pedig egy negyedik, és egy ötödik helyezést is elértek.

Az Ocelka-Andristyák páros végül a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) világranglistáján a 18. helyen végeztek. Ilyen kiváló eredményt magyar parakerékpáros korábban még nem ért el!

Ocelkáék az idei versenyszezon utolsó versenyén, a parakerékpáros OB-n, a 25 km-es mezőnyversenyen 5p 58 mp-ces előnnyel, meggyőző fölénnyel lettek magyar bajnokok.

Róbert a tavalyi szezonban Hóbor Lajos edzésterve alapján heti hat alkalommal edzett, alkalmanként 3-4 órát töltött erősítéssel és spinningel. Ehhez jöttek még a hosszabb országúti edzések, ahol akár 100-120 kilométert is tekertek, valamint a különböző súlyzós és szabad testsúlyos kondicionáló edzések.

A duó kiváló 2016-os eredményeit a szakma is elismerte. A Magyar Kerékpáros Szövetség parasport szakágának vezetése Ocelka Róbertet és pilótáját, Andristyák Gábort a Butu-Garamszegi páros és Barkóczy Péter társaságában a Rio 2016 Parasportolója díjjal jutalmazta, amelyet sportolónk február 9-én vehetett át az MKSZ székházában tartott ünnepségen.

A páros idei célja, hogy legalább olyan eredményes legyen, mint az előző szezonban, és minél feljebb zárkózzon a nemzetközi élmezőnyhöz.


Cikkajánló

„Ez az anyu, most nyomjad!”

Betegen indult, de bajnok lett! Kerékpárosunk, Matuz Etelka egy nagyon kemény évről – INTERJÚ!

Kerékpárosok az Arénában

Az MTK elleni mérkőzésen kerékpár-szakosztályunk települ ki a Groupama Arénába.

Elfeledett sikerek

A Fradi Múzeum segítségével felderítettük a Ferencváros motoros szakosztályának titkait – VIDEÓ!

Szép helytállás

A Ferencváros parakerékpározója, Ocelka Róbert az időfutamban a 23., a mezőnyversenyben a 24. helyen...

Magyar bajnok

Az FTC parakerékpárosa, Ocelka Róbert aranyérmes lett a hétvégi országos bajnokságon.

Hollandiai verseny

Az FTC parakerékpárosa, Ocelka Róbert a hétvégén két számban is rajthoz állt a UCI parakerékpáros világkupa...

Felejthetetlen találkozás

A nemrég 70. születésnapját ünneplő klasszis kerékpározónkkal, Hóbor Lajossal tekintünk vissza emlékezetes...

A profik világa

Kerékpár szakosztályunk versenyzője, Orosz Gergő élete első országúti világbajnokságán fantasztikus...

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most