archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. február 10.
Eredményes parakerékpáros
A Ferencváros színeiben parakerékpározó Ocelka Róbert remek eredményekkel zárta a 2016-os évet, és az új szezonban is hasonló sikerekre készül.

Ocelka Róbert látássérült parakerékpáros 2015 óta sportol a Ferencvárosban. 2016-ban új pilótával ült tandemre, méghozzá azzal az Andristyák Gáborral, aki már több évtizede eredményesen szerepel a kerékpársportban. A Hóbor Lajos szakmai vezetésével készülő páros együttműködése pedig gyümölcsözőnek bizonyult, amelyet a tavalyi szezonban elért remek eredményeik is bizonyítanak.

Róbert már a korábbi években is magasra tette a mércét eredményesség terén. 2009-ben a duatlon Eb-n első, 2011-ben a paratriatlon Vb-n hatodik, a 2013-as Eb-n ötödik, a 2013-as világbajnokságon pedig 12. helyezést ért el.

2016-ban új pilótájával már az első olasz C1-es versenyükön a dobogón álltak. Versenyről versenyre jobb teljesítményt mutatattak, az áprilisban Olaszországban megrendezett Brixia Paracycling Cup-on összetett (időfutam és mezőnyfutam) másodikak lettek, előtte pedig egy negyedik, és egy ötödik helyezést is elértek.

Az Ocelka-Andristyák páros végül a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) világranglistáján a 18. helyen végeztek. Ilyen kiváló eredményt magyar parakerékpáros korábban még nem ért el!

Ocelkáék az idei versenyszezon utolsó versenyén, a parakerékpáros OB-n, a 25 km-es mezőnyversenyen 5p 58 mp-ces előnnyel, meggyőző fölénnyel lettek magyar bajnokok.

Róbert a tavalyi szezonban Hóbor Lajos edzésterve alapján heti hat alkalommal edzett, alkalmanként 3-4 órát töltött erősítéssel és spinningel. Ehhez jöttek még a hosszabb országúti edzések, ahol akár 100-120 kilométert is tekertek, valamint a különböző súlyzós és szabad testsúlyos kondicionáló edzések.

A duó kiváló 2016-os eredményeit a szakma is elismerte. A Magyar Kerékpáros Szövetség parasport szakágának vezetése Ocelka Róbertet és pilótáját, Andristyák Gábort a Butu-Garamszegi páros és Barkóczy Péter társaságában a Rio 2016 Parasportolója díjjal jutalmazta, amelyet sportolónk február 9-én vehetett át az MKSZ székházában tartott ünnepségen.

A páros idei célja, hogy legalább olyan eredményes legyen, mint az előző szezonban, és minél feljebb zárkózzon a nemzetközi élmezőnyhöz.


Cikkajánló

A Kiss-lányok megint érmeket nyertek

Fiatal kerékpárosaink ismét kitettek magukért az Újbuda Kritérium Liga legutóbbi futamában.

Két Fradi-aranyérem a Hungaroringről

A nőknél és a parakerékpárosoknál is fradista aranyérmet ünnepelhettünk a 24 körös kritériumverseny után.

Ötödik hely az Európa-kupán, versenyben Tokióért!

Ocelka Róbert és segítője előkelőhelyen végzett a parakerékpárosok Európa-kupa sorozatának puhói állomásán.

Megtört a jég! Elitversenyzőnk először nyert OB-érmet

Az FTC kerékpározója, Matuz Etelka megnyerte az elitversenyt az országúti országos bajnokságon – KÉPEK!

Fradista testvérsiker a Kritérium futamon

Az FTC két fiatal kerékpározója, Kiss Viktória és Kiss Kamilla sikerével zárult a Kométa Kritérium futam.

Ballagásról a dobogó tetejére

Az FTC két kerékpárosa, Matuz Etelka és Vörös Ádám is aranyérmes lett a hétvégi Zoárd Napi Versenyen.

Vb-re készülő kerékpárosunk ilyet még soha nem tett

Az FTC kerékpárosa, Matuz Etelka Ausztriában nyert értékes bronzérmet rangos nemzetközi versenyen.

Csehország után Pannonhalmán ment nagyot Matuz Etelka

Válogatott kerékpározónk két rendkívül nehéz versenyen ért el értékes helyezéseket.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most