archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. február 10.
Eredményes parakerékpáros
A Ferencváros színeiben parakerékpározó Ocelka Róbert remek eredményekkel zárta a 2016-os évet, és az új szezonban is hasonló sikerekre készül.

Ocelka Róbert látássérült parakerékpáros 2015 óta sportol a Ferencvárosban. 2016-ban új pilótával ült tandemre, méghozzá azzal az Andristyák Gáborral, aki már több évtizede eredményesen szerepel a kerékpársportban. A Hóbor Lajos szakmai vezetésével készülő páros együttműködése pedig gyümölcsözőnek bizonyult, amelyet a tavalyi szezonban elért remek eredményeik is bizonyítanak.

Róbert már a korábbi években is magasra tette a mércét eredményesség terén. 2009-ben a duatlon Eb-n első, 2011-ben a paratriatlon Vb-n hatodik, a 2013-as Eb-n ötödik, a 2013-as világbajnokságon pedig 12. helyezést ért el.

2016-ban új pilótájával már az első olasz C1-es versenyükön a dobogón álltak. Versenyről versenyre jobb teljesítményt mutatattak, az áprilisban Olaszországban megrendezett Brixia Paracycling Cup-on összetett (időfutam és mezőnyfutam) másodikak lettek, előtte pedig egy negyedik, és egy ötödik helyezést is elértek.

Az Ocelka-Andristyák páros végül a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) világranglistáján a 18. helyen végeztek. Ilyen kiváló eredményt magyar parakerékpáros korábban még nem ért el!

Ocelkáék az idei versenyszezon utolsó versenyén, a parakerékpáros OB-n, a 25 km-es mezőnyversenyen 5p 58 mp-ces előnnyel, meggyőző fölénnyel lettek magyar bajnokok.

Róbert a tavalyi szezonban Hóbor Lajos edzésterve alapján heti hat alkalommal edzett, alkalmanként 3-4 órát töltött erősítéssel és spinningel. Ehhez jöttek még a hosszabb országúti edzések, ahol akár 100-120 kilométert is tekertek, valamint a különböző súlyzós és szabad testsúlyos kondicionáló edzések.

A duó kiváló 2016-os eredményeit a szakma is elismerte. A Magyar Kerékpáros Szövetség parasport szakágának vezetése Ocelka Róbertet és pilótáját, Andristyák Gábort a Butu-Garamszegi páros és Barkóczy Péter társaságában a Rio 2016 Parasportolója díjjal jutalmazta, amelyet sportolónk február 9-én vehetett át az MKSZ székházában tartott ünnepségen.

A páros idei célja, hogy legalább olyan eredményes legyen, mint az előző szezonban, és minél feljebb zárkózzon a nemzetközi élmezőnyhöz.


Cikkajánló

Gyászol a Fradi-család

66 éves korában elhunyt az FTC kerékpár szakosztályának egykori technikai vezetője, Bontovics Imre.

Elhunyt 17-szeres bajnok kerékpározónk

Bürger Ferenc 66 esztendősen távozott közülünk.

A Kiss-lányok kibérelték a dobogót

Fiatal kerékpárosaink az első két helyen végeztek az Újbuda Kritérium Liga legutóbbi állomásán.

A Kiss-lányok megint érmeket nyertek

Fiatal kerékpárosaink ismét kitettek magukért az Újbuda Kritérium Liga legutóbbi futamában.

Két Fradi-aranyérem a Hungaroringről

A nőknél és a parakerékpárosoknál is fradista aranyérmet ünnepelhettünk a 24 körös kritériumverseny után.

Ötödik hely az Európa-kupán, versenyben Tokióért!

Ocelka Róbert és segítője előkelőhelyen végzett a parakerékpárosok Európa-kupa sorozatának puhói állomásán.

Megtört a jég! Elitversenyzőnk először nyert OB-érmet

Az FTC kerékpározója, Matuz Etelka megnyerte az elitversenyt az országúti országos bajnokságon – KÉPEK!

Fradista testvérsiker a Kritérium futamon

Az FTC két fiatal kerékpározója, Kiss Viktória és Kiss Kamilla sikerével zárult a Kométa Kritérium futam.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most