2024. március 20.
A hajrában szorossá vált meccsen búcsúztunk a kupából
Csörgő Kristóf visszatért, Prainer Viktor megsérült, csapatunk pedig helyt állt a veszprémi MK-negyeddöntőben.

Három teljes nap sem telt el a tatabányai olimpiai selejtezőtorna utolsó, euforikus mérkőzése óta, és már újabb tétmérkőzésre készülhettünk: a Telekom Veszprém elleni idegenbeli Magyar Kupa-negyeddöntővel folytatódott a klubszezon. Kilencmeccses győzelmi sorozattól érkeztünk a bakonyiakhoz, de ettől függetlenül természetesen a világsztárok sorát felvonultató, a Bajnokok Ligája négyes döntőjére hajtó hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei.

Válogatott kerettagjaink közül egyelőre csak Imre Bence került be a csapatba, és akadt egy visszatérőnk, az idén először léphetett pályára a múlt év végén megsérült Csörgő Kristóf is.

Támadásban lassan kezdtük a mérkőzést, nehezen alakítottunk ki helyzeteket, a Veszprém pedig néhány kivételtől eltekintve könnyen talált be, így már tíz perc után jelentős hátrányba kerültünk (7-2). A mérkőzés legfájdalmasabb pillanata – a szó minden értelmében – csak ez után következett: rossz kitámasztást követően Prainer Viktor lent maradt, és súlyosnak látszó bokasérülést szenvedett. Ez láthatóan megfogta csapatunkat, és a hazaiak szűk negyed óra után már nyolccal vezettek (11-3).

A játékrész második felére sikerült stabilizálni a játékunkat, elsősorban Balogh Zsolt és Debreczeni Dávid villanásai rángatták ki a csapatot a gödörből. A félidő vége pedig abszolút a miénk volt, az utolsó öt percet 5-1-re nyertük meg, miközben két percen belül kétszer is időt kértek a veszprémiek, 17-13-at mutatott a szünetben az eredményjelző.

A fordulás után Csörgő Kristóf vezetésével gyorsabb tempót diktáltunk, és szépen tartottuk a lépést a hazaiaknál, hat gólnál nagyobb különbség mindössze egyszer alakult ki. Az első félidővel szemben a támadójátékunk kifogástalan volt, és ezúttal mi büntettük meg a Veszprém hibáit, a 47. percben három gólra zárkóztunk (31-28).

Sőt, nyolc perccel a vége előtt esélyünk nyílt feljönni kettőre, Pásztor István időkérése után Nagy Bence átlövése pedig kapuba is talált, így érdekes végjátékba mentünk bele. A következő lépést nem sikerült megtenni, az utolsó perceket alaposan elrontottuk, a bajnokság éllovasa 37-29-re megnyerte a negyeddöntőt, de a látott játékkal összességében elégedettek lehettünk, és lehet belőle építkezni az előttünk álló feladatokra.

A Magyar Kupától ugyan elbúcsúztunk, de az Európa-kupában továbbra is versenyben vagyunk, olyannyira, hogy szombat este következik a szlovák Tatran Presov elleni negyeddöntős párharc első mérkőzése az Elek Gyula Arénában. A találkozóval kapcsolatos jegyinformációkról és bérletes kedvezményeinkről cikkünk végén olvashatnak.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
V. forduló

Telekom Veszprém – FTC-Green Collect 37-29 (17-13)
Helyszín: Veszprém Aréna
Időpont: 2024. március 20., 18:00
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
Gólszerzők: Fabregas 8, Yahia 7, Vailupau 6, Elderaa 5, Remili 4, Elísson 3, Casado 1, Descat 1, Pechmalbec 1, Sandell 1, ill. Bognár 6, Nagy B. 6, Debreczeni 5, Csörgő 3, Füzi 3, Balogh 2, Pető 2, Prainer 1, Szepesi 1

________________________________________________

SZOMBATON A TATRAN PRESOVOT FOGADJUK AZ EURÓPA-KUPÁBAN!

Férfi kéziseink folytatják a menetelésüket az Európa-kupában, a negyeddöntőben a szlovák bajnokság éllovasa, a Tatran Presov lesz az ellenfél. A szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzésre online a meccsjegy.fradi.hu-n, személyesen pedig kedd délután és a meccsnapon a kezdést megelőző két órában a Kismartoni úti pénztárban van lehetőség. Valamennyi bérletes szurkolónk (férfi, női, kombinált) 20% kedvezménnyel vásárolhat belépőt.

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin