2020. július 22.
„A héten már belecsaptunk a lecsóba”
Elkezdődött a kőkemény munka az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatánál.

Az együttes július 9-én kezdte meg a felkészülést két felvezető edzéssel, majd a következő héten végig egyéni képzés szerepelt a programban.

„Nagyon jó erőállapotban jöttek vissza a srácok a hosszú pihenőből, és úgy ítéltem meg, hogy azt a plusz hetet, amivel korábban kezdtük el a felkészülést, a futás és kondi mellett csak egyéni képzésre fordítjuk – kezdte Horváth Attila vezetőedző, akinek a klub két évvel meghosszabbította a szerződését. – Kontaktok még nem voltak, csak nagy számú kapuralövés, egy edzésen 90-100 lövésük volt fejenként a játékosoknak, a válluk azért megérezte ezt a négy hónap kihagyás után. Szükség volt ezekre az edzésekre, hogy visszajöjjenek a technikai dolgok, szerencsére már a második tréningen láttam a fejlődést, annak ellenére, hogy tényleg mindenkinek fájt a válla. Így utólag is azt mondom, hogy jó döntést hoztunk, nagyon hasznosnak ítélem meg ezt a munkát, és azt láttam a srácokon is, hogy nagyon élvezték, nem volt még nekik olyan, hogy egész héten egyéni képzésen vettek volna részt. Persze a délelőtti futás és kondi után, mert az nem maradhatott el.”

A július 21-ei héten már jöhettek a kontaktok, az igazi kézilabdás elemek is megfigyelhetőek voltak az edzéseken. „A héten már belecsaptunk a lecsóba – folytatta Horváth Attila. – Vannak kontaktok, egy az egyezések, és bár a fáradtság látszik a csapaton, hiszen a szerdát kivéve minden nap két edzésünk van: délelőtt futás és kondi, délután labdás tréning, ennek ellenére nagyon elégedett vagyok velük, odateszik magukat a srácok minden edzésen.”

A csapat tele van fiatalokkal, a vezetőedző elmondta, hogy a tizenéves tehetségek közül Imre Bence, Prainer Viktor és Ónodi-Jánoskúti Máté biztosan a felnőtt keret tagja lesz, míg az ugyancsak az ifiből felhozott Burony Bence, Kende Péter, Ludmán Marcell, Turák Félix négyes egyaránt végigcsinálja a felkészülést a csapattal, közülük a végén ketten maradhatnak az első csapatnál.

„Ez persze nem jelenti azt, hogy a szezon közben nem változhat a keret összetétele, abszolút teljesítményfüggő, hogy ki fog játszani. Az ifibe visszaküldött játékosok is bármikor visszakerülhetnek és az első csapatnál fentmaradtak is visszamehetnek az ifibe, ha nem úgy teljesítenek. Nálunk senkinek nincs bérelt helye. A fiatalokon egyébként látszik, hogy nem végeztek még ilyen stílusú, ilyen tempójú és ekkora mennyiségű munkát, de nagyon lelkesen dolgoznak, és az idősebbek is rengeteget segítenek nekik. Úgy látom, hogy egy nagyon jó szellemű társaság jött össze ismét a Ferencvárosnál” – mondta Horváth Attila.

Az ifiből felhozott tizenéves játékosokon kívül két új igazolásunk van: Deményi Xavér Tatabányáról érkezett a kapuba, Füzi Dániel pedig az Eger játékosaként az elmúlt csonka szezonban a leggólerősebb beállója volt az NB I-nek.

„Bár talán még korai erről nyilatkozni, de azt gondolom, hogy nagyon jó döntést hoztunk mind a két játékos leigazolásával. Gyorsan befogadta őket a csapat, és ők is felvették azt a tempót, amit diktálunk itt a Fradiban. Xavért már korábban is szerettük volna szerződtetni, okos, jó kapusnak tartjuk, és egészséges versenyhelyzetet teremthet, hogy három, hasonló képességű kapusunk lesz a szezonban. Füzi Dani támadásban rendkívül színesen játszik, kemény, erőszakos, és az látszik, hogy védekezésben is abszolút használható, lehet, hogy még hármas védőben is. Egészen biztosan nagy hasznunkra válik majd ő is” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Horváth Attila vezetésével pénteken egymás ellen játszik edzőmérkőzést csapatunk, a jövő héten folytatódik ugyanaz a kemény munka, mint amit a héten végeztek a fiúk - július 31-én, pénteken pedig jön az első felkészülési mérkőzés: 15.30-kor a Tatabánya otthonában lépünk pályára.

Néhány gyakorlat az egyéni képzéses hétről Instagramunkon:

Cikkajánló

Szinte végig vezetve vertük a Komlót

Második felkészülési mérkőzését magabiztosan nyerte meg férfi kézilabdacsapatunk.

Segítség Szabadits Zoltánnak

Közös segítséget nyújt klubunk a súlyos betegséggel küzdő egykori kézilabdázónak.

Pénteken játsszuk a hazai bajnokikat

Egy kivételével véglegesek férfi kézilabdacsapatunk NB I-es meccseinek kezdési időpontjai.

Bedobtuk a fiatalokat a mélyvízbe

Első edzőmérkőzésén kikapott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Tatabánya otthonában.

Fradisták a junior válogatottban

Három ferencvárosi játékos is ott volt a junior férfi kézilabda-válogatott rövid összetartásán.

A „nagy nap” is megelőzte a közös felkészülést

„A mag megmaradt, ez pedig sokat jelenthet” - férfi kézilabdázóink is elkezdték a közös munkát – VIDEÓ!

Kölcsönadtuk Holdosit és Lukácsot

Holdosi Bence és Lukács Péter, az FTC-HungaroControl két kézilabdázója a következő szezont kölcsönben tölti.

Horváth Attila marad a Ferencváros vezetőedzője

Az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata hosszabbított Horváth Attila vezetőedzővel.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most