2021. december 4.
Bámulatos bravúr Balatonfüreden
Férfi kézilabdacsapatunk véget vetett a Balatonfüred hibátlan hazai mérlegének.

Férfi kézilabda NB I, 11. forduló:
Balatonfüred-Ferencváros 32-33 (19-18)
gólszerzőink: 
Nagy 12, Füzi 7, Prainer 3, Bujdosó 3, Kovacsics 3, Ónodi-Jánoskúti 3, Andjelic, Mikita

Kezdőcsapatunkból Kovacsics Péter és Bognár Alex egész héten betegséggel küzdött, csupán a pénteki edzésen tudtak mindketten részt venni, így rájuk gyakorlatilag nem számíthatott Horváth Attila vezetőedző egész héten, akárcsak a még mindig beteg Imre Bencére, aki el sem utazott Balatonfüredre. Kissé felforgatott csapatunk ennek ellenére az első félidő kezdetétől fogva méltó ellenfele volt az erősebb játékoskerettel bíró Balatonfürednek, amely hazai pályán még nem kapott ki az idei bajnokságban.

A fürediek ennek megfelelően is kezdtek, 3-1-re és 4-2-re is elmentek, ám sikerült fordítanunk, és a kilencedik perctől gyakorlatilag végig nálunk volt az előny az első játékrészben, hol eggyel, hol kettővel vezettünk a rengeteg gólt hozó mérkőzésen. Főleg Nagy Bence és Füzi Dániel villogott nálunk, előbbi nyolc gólt lőtt az első játékrészben (ebből három hetes volt), beállónk pedig 4/4-gyel zárta az első harminc percet. Egy perccel a szünet előtt sikerült fordítania a Balatonfürednek, így 19-18-as hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben beállt Kovacsics Péter, és neki, valamint a fontos védéseket bemutató Győri Kristófnak köszönhetően feljavult a Debreczeni Dávid irányította védekezésünk. Sikerült is elmennünk négy góllal (24-28), többek között a támadásban nagyot játszó Nagy Bencének, Füzi Daninak és a fiatal Prainer Viktornak is betudhatóan. A fürediek nem adták fel, kettős emberhátrányba kerültünk, és ki is egyenlítettek. (30-30) A hajrá rendkívül parázs csatát hozott, és hiába vagyunk papíron rutintalanabbak és fiatalabbak, a végén kevesebbet hibáztunk, és Nagy Bence 12. góljával és Győri Kristóf védésével megnyertük a mérkőzést. Füzi Dani hét lövéséből hét gólt lőtt.

Mióta feljutottunk az NB I-be, először nyertünk Balatonfüreden, amely az idei bajnokságban most először kapott ki hazai pályán.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak, egy nagyon nagy tettet hajtottunk végre. Mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy itt meccset tudjon valaki nyerni. Mi megcsináltuk. A csapat nagyon akart, nem hiba nélkül, de kevesebb hibával játszottunk, mint a Balatonfüred. Nehéz volt felállnunk abból, hogy több betegünk is volt a héten, de a szív vitt bennünket előre.”

György László, a Balatonfüred vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, valóban jól játszott, főképp támadásban. Az első félidőben 18 gót kaptunk, összességében 33-at, ez nagyon sok, nem tudtuk a védekezésünket stabilizálni. Csak futottunk az eredmény után. Nagyon fontos két pontot veszítettünk el.”

Győzelmünkkel megerősítettük negyedik helyünket a tabellán. Az idei utolsó mérkőzésünket jövő szombaton Komlón játsszuk.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Gólgazdag edzőmérkőzés, sok fiatallal

Az egyaránt nyolc gólig jutó Bujdosó és Kovacsics vezérletével férfi kézicsapatunk legyőzte a PLER-t.

Drámai búcsú az Európa-bajnokságtól

Telt ház előtt egygólos vereséget szenvedett férfi kézilabda-válogatottunk Izlandtól, így kiesett az Eb-n.

Utolsó másodperces győzelem az Eb-n!

Az utolsó másodpercekben lőtt góllal nyert férfi kéziválogatottunk az Eb-n Portugália ellen.

Bujdosó: Végig libabőr volt, vasárnap javítunk

Bujdosó Bendegúz ugyan nem játszott, de így is élete egyik legnagyobb élménye volt az Eb nyitómeccse.

Telt ház előtt, de vereséggel kezdtük az Eb-t

Saját maga árnyéka volt, így kikapott férfi kézilabda-válogatottunk az Eb nyitómérkőzésén.

Ma elkezdődik az Európa-bajnokság!

Férfi kézilabda-válogatottunk csütörtökön elkezdi a hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

Új vezetőedzőnk válogatott játékosokat is hozott

Bemutatkozik Pásztor István, aki a nyártól veszi át férfi kézilabdacsapatunk irányítását – VIDEÓ!

Pásztor István lesz a Ferencváros vezetőedzője

2022 nyarától Pásztor István lesz a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most