2021. december 4.
Bámulatos bravúr Balatonfüreden
Férfi kézilabdacsapatunk véget vetett a Balatonfüred hibátlan hazai mérlegének.

Férfi kézilabda NB I, 11. forduló:
Balatonfüred-Ferencváros 32-33 (19-18)
gólszerzőink: 
Nagy 12, Füzi 7, Prainer 3, Bujdosó 3, Kovacsics 3, Ónodi-Jánoskúti 3, Andjelic, Mikita

Kezdőcsapatunkból Kovacsics Péter és Bognár Alex egész héten betegséggel küzdött, csupán a pénteki edzésen tudtak mindketten részt venni, így rájuk gyakorlatilag nem számíthatott Horváth Attila vezetőedző egész héten, akárcsak a még mindig beteg Imre Bencére, aki el sem utazott Balatonfüredre. Kissé felforgatott csapatunk ennek ellenére az első félidő kezdetétől fogva méltó ellenfele volt az erősebb játékoskerettel bíró Balatonfürednek, amely hazai pályán még nem kapott ki az idei bajnokságban.

A fürediek ennek megfelelően is kezdtek, 3-1-re és 4-2-re is elmentek, ám sikerült fordítanunk, és a kilencedik perctől gyakorlatilag végig nálunk volt az előny az első játékrészben, hol eggyel, hol kettővel vezettünk a rengeteg gólt hozó mérkőzésen. Főleg Nagy Bence és Füzi Dániel villogott nálunk, előbbi nyolc gólt lőtt az első játékrészben (ebből három hetes volt), beállónk pedig 4/4-gyel zárta az első harminc percet. Egy perccel a szünet előtt sikerült fordítania a Balatonfürednek, így 19-18-as hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben beállt Kovacsics Péter, és neki, valamint a fontos védéseket bemutató Győri Kristófnak köszönhetően feljavult a Debreczeni Dávid irányította védekezésünk. Sikerült is elmennünk négy góllal (24-28), többek között a támadásban nagyot játszó Nagy Bencének, Füzi Daninak és a fiatal Prainer Viktornak is betudhatóan. A fürediek nem adták fel, kettős emberhátrányba kerültünk, és ki is egyenlítettek. (30-30) A hajrá rendkívül parázs csatát hozott, és hiába vagyunk papíron rutintalanabbak és fiatalabbak, a végén kevesebbet hibáztunk, és Nagy Bence 12. góljával és Győri Kristóf védésével megnyertük a mérkőzést. Füzi Dani hét lövéséből hét gólt lőtt.

Mióta feljutottunk az NB I-be, először nyertünk Balatonfüreden, amely az idei bajnokságban most először kapott ki hazai pályán.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak, egy nagyon nagy tettet hajtottunk végre. Mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy itt meccset tudjon valaki nyerni. Mi megcsináltuk. A csapat nagyon akart, nem hiba nélkül, de kevesebb hibával játszottunk, mint a Balatonfüred. Nehéz volt felállnunk abból, hogy több betegünk is volt a héten, de a szív vitt bennünket előre.”

György László, a Balatonfüred vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, valóban jól játszott, főképp támadásban. Az első félidőben 18 gót kaptunk, összességében 33-at, ez nagyon sok, nem tudtuk a védekezésünket stabilizálni. Csak futottunk az eredmény után. Nagyon fontos két pontot veszítettünk el.”

Győzelmünkkel megerősítettük negyedik helyünket a tabellán. Az idei utolsó mérkőzésünket jövő szombaton Komlón játsszuk.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin