2022. január 7.
BL-t megjárt játékosokkal is erősített a Fradi
Férfi kézilabdacsapatunk a következő évtől szerződtette Balogh Zsoltot, Borbély Ádámot és Török Ádámot.

Balogh Zsolt személyében rendkívül rutinos jobbátlövő csatlakozik a nyáron a Ferencvároshoz. A 32 éves játékos a Pick-Szegeddel EHF-kupát, magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert, sokáig ő volt a szegediek BL-gólrekordere, hiszen a Bajnokok Ligájában 323 (!) gólt szerzett, míg a magyar válogatottban 67 mérkőzésen 212 gólt lőtt.

„Szerettem volna még ezen a magas szinten kézilabdázni, így nagyon örültem a Fradi megkeresésének – kezdte a Tatabányáról érkező, és két évre aláíró Balogh. – Nagyon szimpatikus a Ferencváros koncepciója, hogy fiatal, magyar játékosokra épít. A tárgyalások során egyértelművé tették a vezetők, hogy szeretnék, ha segíteném a posztomon lévő tehetség, Ónodi-Jánoskúti Máté és a többi fiatal fejlődését, nekem pedig nagyon tetszik ez a szerepkör. Az aktív pályafutásom után szeretnék edző lenni, már végzem a megfelelő tanfolyamokat, ezért is nagyon motiváló, hogy a Ferencvárosnál egyfajta mentor is lehetek.”

Balogh a magyar válogatott bő Eb-keretének tagja volt, ám a szűkebb csapatba nem került be, nem úgy Borbély Ádám, aki készülhet a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A 26 éves kapus, aki a kis Veszprémtől érkezik, korábban Tatabányán és a lengyel Wisla Plockban játszott, amellyel két évig a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

„Imponált, hogy a személyes találkozásunkkor azt éreztem, a Ferencváros vezetői nagyon szeretnének engem – kezdte az ugyancsak kétéves szerződést kötő Borbély Ádám. – Rendkívül tetszik, amit kívülről a Fradi csapata mutat, a játékhoz való hozzáállás, a sok fiatal tehetség, és mivel a leendő játékostársak közül többüket ismerem személyesen is, így tőlük tudom, hogy egy rendkívül jó hangulatú öltözőbe, egy kiváló társaságba fogok csöppenni. Stabil válogatott kerettag akarok lenni, és a Ferencvárosból ezt el tudom érni. Jövőre személy szerint a dobogóért szeretnék harcolni a Fradival a bajnokságban.”

A harmadik nyári igazolásunk, Török Ádám, aki Dabasról érkezik a Népligetbe. A mindössze 24 éves, rendkívül gólerős irányító az idén is a dabasiak egyik legjobbja, hiszen 12 mérkőzésen már 40 gólnál jár, tavaly pedig 24 bajnokin 101 gólt lőtt.

„Őszintén szólva, nem sokat gondolkoztam a válaszon, amikor megkeresett a Fradi – mondta a korábbi junior és felnőtt B válogatott Török Ádám, aki szintén kettő évre írt alá. – Egy olyan csapatba igazolok, ahol a szakmai és az infrastrukturális háttér is adott arra, hogy csak a játékra koncentráljunk. Ami a céljaimat illeti: a Fradival az európai kupaporondon szeretnék játszani, és bekerülni a magyar válogatottba, a Népligetből erre szerintem reális esélyem lehet.”

„Nagyon örülök, hogy ilyen kiváló képességű játékosokkal sikerült megerősítenünk a játékoskeretünket – kezdte Görög Zsolt, szakosztályunk ügyvezetője. - Balogh Zsolt személyében egy igazi klasszis kézilabdázó érkezik hozzánk, akinek komoly nemzetközi rutinja van, így várhatóan nagyon sokat tud majd tőle tanulni saját nevelésű, ugyanazon a poszton játszó tehetségünk, Ónodi-Jánoskúti Máté is, akinek a folyamatos fejlődése nagyon fontos számunkra. Borbély Ádám személyében szintén egy BL-szintű kapust igazoltunk, hatékony kapuspárost alkothatnak a jövőben Győri Kristóffal. Török Ádám pedig egy rendkívül gólerős, fiatal magyar irányító, aki tökéletesen illeszkedik a Ferencváros filozófiájába, és szintén kiváló párost fog alkotni azon a poszton Bognár Alexszel. A korábbi szerződéshosszabbításokkal és az új igazolásokkal gyakorlatilag már most kialakult férfi csapatunk jövő évi kerete. Az év végén távozó Marián Zernovicnak és Bozo Andjelicnek nagyon sokat köszönhetünk, komoly szerepük volt abban, hogy csapatunk évről évre folyamatosan fejlődött, de a jövőben próbálunk még jobban a magyar játékosokra építeni, így velük nem hosszabbítottunk szerződést.”

Jövőre a szlovák Jakub Mikita személyében egyetlen légiósa lesz férfi csapatunknak.

A Ferencváros várható jövő évi kerete:
Kapusok: Borbély Ádám, Győri Kristóf
Balszélsők: Bohács Sándor, Kovacsics Péter
Balátlövők: Jakub Mikita (szlovák), Nagy Bence, Prainer Viktor
Beállósok: Debreczeni Dávid, Füzi Dániel, Pordán Bálint, Turák Félix
Irányítók: Bognár Alex, Török Ádám
Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Ónodi-Jánoskúti Máté
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz, Imre Bence

Cikkajánló

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin