2021. április 21.
Lehengerlő győzelem Budakalászon
A vártnál sokkal magabiztosabb győzelmet aratott férfi kézilabdacsapatunk Budakalászon.

Férfi kézilabda NB I, 21. forduló:
Budakalász-Ferencváros 21-33 (11-16)
gólszerzőink: Ónodi-Jánoskúti Máté 7, Prainer 5, Bujdosó 5, Kovacsics 4, Nagy 3, Pordán 3, Andjelic 2, Bognár, Füzi, Mikita, Karai

Pocsékul kezdtük az első félidőt, három perc alatt négy gólt kaptunk, és egyet sem lőttünk. A 4-0 után azonban összekaptuk magunkat, Horváth Attila sem kért időt, és bízott csapatában, amely meg is hálálta ezt egy 5-0-s sorozattal, és máris nálunk volt az előny. Az első percekhez képest elképesztően feljavult a védekezésünk, a kiválóan védő Marián Zernovic előtt a fal hatalmas munkát végzett a rendkívül gólerős budakalászi játékosokkal szemben.

Támadásban is ültek a figuráink, ismét elsült egy szokásos Nagy Bence-Kovacsics Péter kínai, minden pozícióból lőttünk gól, a hazaiak védelmét ezáltal folyamatosan sakkban tartva. A büntetőket is magabiztosan értékesítettük, a kemény védekezés és a kreatív támadójáték pedig azt eredményezte, hogy akárcsak Komlón, Budakalászon is szépen fokozatosan léptünk el az ellenféltől, a szünetben már öt góllal vezettünk, ekkora alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között. (11-16) Az első játékrészben a mindössze 18 éves Ónodi-Jánoskúti Máté öt lövéséből négy gólt lőtt, Bujdosó Bendegúz pedig 4/4-gyel zárta az első 30 percet.

A második félidőt még pocsékabbul kezdtük, mint az elsőt, néhány perc alatt elherdáltuk a szisztematikus munkával összeszedett előnyünket, egy 5-0-s kalászi sorozattal máris 16-16 volt az állás: ekkor már jött Horváth Attilától az időkérés. Szerencsére sikerült magukra találni, és az időközben beálló, ugyancsak tinédzser tehetségünk, Prainer Viktor góljainak is köszönhetően, valamint a visszakeményedő védekezésünknek hála 20-17-re ismét elmentünk – ezt a szakaszt egy budakalászi időkérés követte.

Nem tudta azonban a hazai csapat innentől megtörni a játékunkat, az időközben beállt, sérüléséből felépült Bozo Andjelic is adott egy nagy lendületet a csapatnak, és fokozatosan felőrültük az ellenfelet. A végén egy rendkívül magabiztos, 12 gólos győzelmet arattunk, amely egy komoly erődemonstrációnak számít.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Jó meccs volt, amit többször kellett megnyernünk. A győzelemnek örülök, annak viszont nem, ahogy kétszer kijöttünk az öltözőből. Amit megbeszéltünk a videózás során, azt sikerült kitennünk a pályára, a góllövőlista első két helyezettjét tudtuk semlegesíteni, ez a védekezésünket dicséri. Nem tudom, hogy fogjuk bírni a szerda-szombat ritmust, de mindent megteszünk, hogy minél jobban szerepeljünk.”

Csoknyai István, a Budakalász vezetőedzője: „Jól kezdtük mindkét félidőt, pedig ez nem jellemző ránk. Kiváló védekezéssel kerültünk utána szembe, felállt fal ellen nem tudtunk mit kezdeni, szétverték a ferencvárosiak a játékunkat, és a kapusuk is jól védett. Gratulálok a Fradinak, egy nagyon korrekt, jó játékot játszott.”

Szombaton hazai pályán a Dabas elleni bajnokival folytatjuk.

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin