2019. április 26.
Megfogyatkozva kikaptunk Cegléden
Gyorsan kidőlt két kulcsemberünk, ezt a hiányt pedig nem bírta el fiatal csapatunk a motivált Cegléd ellen.

Férfi kézilabda NB I, 23. forduló:
Cegléd-Ferencváros 33-26 (15-12)
gólszerzők: 
Holdosi 5, Ancsin 5, Debreczeni 3, Lukács 3, Kovacsics 3, Prainer 2, Pálos, Imre, Orjonikidze, Pordán, Zernovic

A Cegléd a kiesés elkerüléséért küzd, és ez az első perctől kezdve meglátszott a játékán. Igaz, hogy jól kezdtünk, 3-0-ra elmentünk, de öt perc sem telt el, és a kezdősorunkból megsérült irányítónk, Bozo Andjelic és átlövőnk, Teimuraz Orjonikidze, így máris úgy álltunk fel támadásban, hogy négy tizenévessel (Lukács Pepe, Prainer Viktor, Holdosi Bence és Imre Bence) próbáltuk feltörni a ceglédi falat.

A 15. percben, 6-6 után vette át először a vezetést a hazai csapat, ekkor megsérült tőlünk Prainer is, valamint Schuch Timuzsinnak is felszakadt a szemöldöke, így egy időre mindketten kidőltek, igaz, ők később vissza tudtak jönni. Ancsin Gábort alig hagyták lőni, azonnal kirontottak rá, támadásban ismét elmaradt a kreativitás, és csupán 12 gólt tudtunk lőni az első félidőben, a szünetben a ceglédiek hárommal vezettek. (15-12)

A második játékrészt úgy kezdtük, hogy kettős emberelőnyben gólt kaptunk, így négy lett közte, ám ekkor megvillantak fiataljaink, az egyaránt 18 éves Holdosi és Prainer két-két góljával, egy 4-0-t produkálva egyenlítettünk. (16-16)

Ezután ismét a Cegléd percei következtek 21-17-re elhúztak, jött is az időkérés Horváth Attilától. Nem sikerült megtörni a hazaiak lendületét, nagyon sokat hibáztunk, Ancsin lövései sem kerültek most olyan százalékkal az ellenfél kapujába, mint a múlt héten, a ceglédiek láthatóan jóval motiváltabban kézilabdáztak, és egy 9-1-es szériával nyolc gólra növelték az előnyüket. (26-18)

Néha mutattak szép dolgokat Lukács Pepéék, de összességében a jóval nagyobb hőfokon égő hazaiak innentől kézben tartották a meccset, és megérdemelten nyertek, ezzel a bennmaradás szempontjából fontos két pontot szereztek, mi pedig egyelőre maradtunk a nyolcadik helyen.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a Ceglédnek, egy olyan csapathoz jöttünk, amelynek az élete függött ettől a meccstől, de nekünk is, mert rossz sorozatban, mélyponton vagyunk, és ezzel sem kerültünk feljebb. Nehéz úgy, hogy készülünk egy csapattal, amiből öt perc alatt több kulcsjátékos kiválik, és utána olyan felállásban kell játszani, amit nem gyakoroltunk. A játékvezetői fújáshoz nem tudtunk alkalmazkodni, ezt is meg kell tanulnunk. Ezzel együtt megvoltak a ziccereink, be kell őket lőni. A megbeszélteket nem hajtottuk végre, a kapusteljesítményünk nulla volt, így nem lehet meccset nyerni.”

Nagy Károly, a Cegléd vezetőedzője: „Együttérzek Horváth Attilával. Nagyszerű dolog fiatal játékosokkal dolgozni, de nagyon nehéz velük meccset nyerni, ha az edző a rutinos játékosait elveszíti a mérkőzés alatt, és belekerül egy olyan spirálba, amiből nehéz kijönni. Mi élet-halál meccset játszottunk, úgy álltunk oda, hogy megmutatjuk. Ez most szerencsésen alakult a számunkra.”

Következő mérkőzésünket, május 5-én, vasárnap, 18 órakor hazai pályán játsszuk a Csurgóval.

Cikkajánló

Horváth Attila marad a Fradi edzője

Változatlan szakmai stábbal dolgozik tovább a Ferencváros férfi kézilabdacsapata.

A válogatott gólok több mint felét fradisták lőtték

Ezüstérmes lett a négy ferencvárosi játékossal felálló serdülő fiú kézilabda-válogatott Németországban.

Nem győztünk bajnoki címeket ünnepelni

Évzáróval ünnepelte a rendkívül sikeres szezont a Ferencváros utánpótlása. VIDEÓ!

Fradista gólok a B válogatottban

A magyar férfi kézilabda B válogatott két barátságos mérkőzést játszott Lengyelországban.

Fradisták repítették a válogatottat

Ferencvárosi kézilabdázók vezérletével nyerte meg mindkét mérkőzését a magyar serdülő fiú válogatott.

Kiharcoltuk az Eb-szereplést

Egy góllal nyert Szlovákiában, így kijutott az Európa-bajnokságra férfi kézilabda-válogatottunk.

Hét edzőmeccsel készülünk

Elkészült a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának nyári felkészülési programja.

A jövő a Fradinál épül

Komoly átalakulás zajlik férfi kézilabdacsapatunknál, amelynek magyar újoncai bemutatkoztak – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most