2020. április 29.
Debreczeni megy, az NB I leggólerősebb beállósa érkezik
Három játékos távozik, Füzi Dániel személyében pedig újabb tehetséges kézilabdázó érkezik az FTC-hez.

Kiváló idényt futott férfi kézilabdacsapatunk (a vesztett pontokat tekintve a csonka szezonban a negyedik legjobb együttes voltunk) jövő évi keretének nem lesz tagja az idén nagyon kevés játéklehetőséget kapó Szakály Benedek és Nikola Ivanovic sem, nekik további sok sikert kíván klubunk! Ugyancsak elhagyja a Ferencvárost Debreczeni Dávid, aki kulcsembere volt csapatunknak az elmúlt két évben, a 27 éves beállós Tatabányára igazol.

„Nagyon szerettük volna megtartani DD-t, akinek személyében nemcsak egy kiváló játékos, hanem egy nagyszerű ember távozott a Ferencvárostól. Szívből kívánom, hogy a nagy célja, a válogatottság minél hamarabb összejöjjön neki, mert minden képessége megvan hozzá” – mondta Király Sándor szakágvezető.

„Nagyon szerettem itt játszani, hálás vagyok mindenkinek, az edzőknek és a játékostársaknak is, hogy tanulhattam tőlük. Nagyon boldog két évet töltöttem a Fradiban, tényleg kiváló kapcsolat alakult ki közöttem és a csapattársaim között, remélem, hogy összehoz még bennünket az élet” – búcsúzott Debreczeni Dávid.

A helyére az Eger leggólerősebb játékosa, Füzi Dániel (legfelső és alsó képünkön) érkezik. A 188 centi magas, 100 kilós beállós egészen kiváló idényt futott: a veszprémi nevelésű, de 2016 óta Egerben játszó, 23 éves kézilabdázó az idei csonka szezonban 18 bajnokin 90 gólt lőtt, ezzel a hatodik helyen végzett a góllövőlistán úgy, hogy egyetlen büntetőt sem dobott. Az akciógólokat tekintve Herceg Mirko (gyöngyös, 93 gól) és a ferencvárosi Nagy Bence (92 gól) mögött a harmadik legeredményesebb játékosa volt az első osztálynak, és az egész NB I-es mezőnyben ő volt a leggólerősebb beállós.

„Ha csak a számokat nézzük, már akkor megkaphatjuk a választ, hogy miért szerettük volna Füzi Dánielt mindenképp a sorainkban tudni. Persze a számok még nem tudnak kézilabdázni, Füzi Dániel azonban egy nagyon tehetséges, fiatal, motivált, sikerre éhes és győztes mentalitású játékos, éppen olyan, amilyen a keretünk összes többi tagja, így tökéletesen illeszkedik a Ferencváros koncepciójába” – mondta Király Sándor.

Új játékosunkkal, Füzi Dániellel hamarosan egy rövidebb interjúval jelentkezünk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az NB I leggólerősebb beállósa, Füzi Dániel az FTC-HungaroControl együttesében folytatja pályafutását! A 188 centi magas, 100 kilós játékos egészen kiváló idényt futott: a veszprémi nevelésű, de 2016 óta Egerben játszó, 23 éves kézilabdázó az idei csonka szezonban 18 bajnokin 90 gólt lőtt, ezzel a hatodik helyen végzett a góllövőlistán úgy, hogy egyetlen büntetőt sem dobott. Az akciógólokat tekintve Herceg Mirko (gyöngyös, 93 gól) és a ferencvárosi Nagy Bence (92 gól) mögött a harmadik legeredményesebb játékosa volt az első osztálynak, és nemcsak az Eger legeredményesebb játékosa volt, hanem az egész NB I-es mezőnyben is ő volt a leggólerősebb beállós. Üdv nálunk, és sok sikert, Dani! 💚 Távozik viszont csapatunkból Debreczeni Dávid, akit hiába próbáltunk megtartani, Tatabányára igazolt. Nem hosszabbítottunk szerződést Szakály Benedekkel és Nikola Ivanoviccsal sem. Köszönünk mindent mindhárom játékosnak, és további sok sikert kívánunk nekik! Nyilatkozatok a Fradi.hu-n! @ftcofficial #tippmix #kezilabda #ftcferfikezilabda #atigazolas

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Megnyugtató előnyt szereztünk Litvániában

A 11 gólos Imre Bence vezérletével magabiztosan nyert a litvánok elleni vb-selejtezőn a férfi kéziválogatott.

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin