2023. október 19.
Dráma a végén, döntetlent játszottunk a Csurgóval
Az utolsó percben mindkét csapat állt győzelemre, végül döntetlen lett a Csurgó elleni bajnoki.

Ha múlt hétvégén minden a tervek szerint alakul, akkor is nagyon fontos bajnoki vár volna ránk a Csurgó ellen az Elek Gyula Arénában, de a füredi vereséggel a hátunk mögött még fontosabb volt, hogy ne veszítsünk újabb pontokat a közvetlen riválisokkal szemben. Ennek megfelelően készült a találkozóra férfi kézilabdacsapatunk, amelynek a legutóbbi emléke pozitív volt az aktuális riválisról, hiszen tavasszal tíz góllal felülmúltuk őket

Az első percekben a helyzetkihasználással akadtak problémák mindkét oldalon, szerencsére előbb a mieink lendültek át a kezdeti nehézségeken, 10 perc után 3-1-re vezettünk. Ellépni ugyan nem sikerült a továbbra is akadozó gólszerzés miatt, a kapott találatok számára azonban nem lehetett panaszunk, a védekezést láthatóan alaposan összerakta erre a mérkőzésre Pásztor István és a csapat.

Vezettünk-vezettünk, ellépni azonban nem sikerült a somogyiaktól. A játékrész utolsó pillanataiban még a félidei iksznek is örülhettünk, a vendégek időn túli szabaddobásánál az első harminc percben remekül teljesítő Győri Kristófnak kellet a helyén lennie (11-11).

A folytatás után is a küzdelem dominált, egyik csapat sem diktált félelmetes tempót, a kapunkban Győri parádézott, de elöl rendre belehibáztunk, nem büntettük meg az ellenfelet.

Legalábbis egy ideig. A második félidő közepéhez közeledve volt egy periódus, amelyben támadásban és védekezésben is pontosak voltunk, meg is lett az eredménye: a 44. percben 16-13-ra vezettünk, az utolsó bő tízre pedig már plusz néggyel fordulhattunk.

A hajrában azonban fokozatosan kapaszkodtak a vendégek, sőt, bő egy perccel a vége előtt a vezetést is átvették. Akkor még Lékai Máté duplájával fordítottunk, az utolsó másodpercekben viszont egyenlített a Csurgó, 24-24-gyel zárult a mérkőzés.

A pihenésre nem lesz sok idő, hiszen szombaton (és vasárnap is) Európa-kupa-mérkőzés vár a fiúkra, a ciprusi Parnassos Strovolou-t fogadjuk a Népligetben. A dupla mérkőzésre akár kedvezményes kétnapos bérletet is vásárolhatnak szurkolóink a meccsjegy.fradi.hu-n, illetve a mérkőzések előtti két órában a helyszínen. Erről ITT írtunk bővebben.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
7. forduló

FTC-Green Collect – Csurgói KK 24-24 (11-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. október 19., 18 óra
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Gólszerzők: Nagy B. 8, Lékai 6, Debreczeni 2, Füzi 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Balogh 1, Bujdosó 1, Kovacsics 1, Pordán 1, ill. Gábor 7, Tufegdzic 5, Szeitl 3, Bazsó 2, Papp T. 2, Tóth P. 2, Zagar 2, Herceg 1

Pásztor István: – Mindkét csapat jól felkészült a másik támadásából, ez látszott a védekezéseken. Mindkét kapus nagyon extrát védett, a múlt héthez képest a védekezésünk és a kapusteljesítményünk nagyon sokat javult. Támadásban volt 15 technikai hibánk, ami katasztrofális. Az első félidőben, amikor tudtunk futni, ziccereket hibáztunk, ezért nem tudtunk különbséget kialakítani, a másodikban pedig a hét hat elleni játékot nem igazán tudtuk kezelni. A végén pedig az újabb technikai hibák megpecsételték a sorsunkat, ez különösen emberelőnyben volt fájó. Fáj ez az egy pont természetesen. Nagyon szeretném, ha a jövő hétre a Tatabánya ellen fel tudnánk hozni a védekezés mellé a támadást is. Most hétvégén az Európa-kupában két meccs vár ránk, természetesen tovább akarunk jutni, nagyon kevés információnk van az ellenfélről, szeretnénk magabiztosan venni ezt az akadályt mindkét meccsen.

Győri Kristóf: – Végletekig kiélezett mérkőzés volt öt perc kivételével, amikor elléptünk néggyel, de nem tudtunk átlépni magunkon, és növelni ezt a különbséget. Visszajött a Csurgó, és azt hiszem a végén még mi örülhettünk a vezetésnek, majd egy nagy hiba miatt buktunk egy pontot. Azon leszünk, hogy szombaton és vasárnap minél jobban megverjük a ciprusiakat, aztán jövő héten meg Tatabányára látogatunk.  

__________________________________________________________

Újdonságok a hazai meccseinkkel kapcsolatban

Kézilabdacsapataink hazai mérkőzésein nyáron jelentős újdonságokat vezettünk be. A jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, a csarnokba lépéshez pedig szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges. Az újdonságokról ITT írtunk bővebben.

Cikkajánló

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin