2023. október 19.
Dráma a végén, döntetlent játszottunk a Csurgóval
Az utolsó percben mindkét csapat állt győzelemre, végül döntetlen lett a Csurgó elleni bajnoki.

Ha múlt hétvégén minden a tervek szerint alakul, akkor is nagyon fontos bajnoki vár volna ránk a Csurgó ellen az Elek Gyula Arénában, de a füredi vereséggel a hátunk mögött még fontosabb volt, hogy ne veszítsünk újabb pontokat a közvetlen riválisokkal szemben. Ennek megfelelően készült a találkozóra férfi kézilabdacsapatunk, amelynek a legutóbbi emléke pozitív volt az aktuális riválisról, hiszen tavasszal tíz góllal felülmúltuk őket

Az első percekben a helyzetkihasználással akadtak problémák mindkét oldalon, szerencsére előbb a mieink lendültek át a kezdeti nehézségeken, 10 perc után 3-1-re vezettünk. Ellépni ugyan nem sikerült a továbbra is akadozó gólszerzés miatt, a kapott találatok számára azonban nem lehetett panaszunk, a védekezést láthatóan alaposan összerakta erre a mérkőzésre Pásztor István és a csapat.

Vezettünk-vezettünk, ellépni azonban nem sikerült a somogyiaktól. A játékrész utolsó pillanataiban még a félidei iksznek is örülhettünk, a vendégek időn túli szabaddobásánál az első harminc percben remekül teljesítő Győri Kristófnak kellet a helyén lennie (11-11).

A folytatás után is a küzdelem dominált, egyik csapat sem diktált félelmetes tempót, a kapunkban Győri parádézott, de elöl rendre belehibáztunk, nem büntettük meg az ellenfelet.

Legalábbis egy ideig. A második félidő közepéhez közeledve volt egy periódus, amelyben támadásban és védekezésben is pontosak voltunk, meg is lett az eredménye: a 44. percben 16-13-ra vezettünk, az utolsó bő tízre pedig már plusz néggyel fordulhattunk.

A hajrában azonban fokozatosan kapaszkodtak a vendégek, sőt, bő egy perccel a vége előtt a vezetést is átvették. Akkor még Lékai Máté duplájával fordítottunk, az utolsó másodpercekben viszont egyenlített a Csurgó, 24-24-gyel zárult a mérkőzés.

A pihenésre nem lesz sok idő, hiszen szombaton (és vasárnap is) Európa-kupa-mérkőzés vár a fiúkra, a ciprusi Parnassos Strovolou-t fogadjuk a Népligetben. A dupla mérkőzésre akár kedvezményes kétnapos bérletet is vásárolhatnak szurkolóink a meccsjegy.fradi.hu-n, illetve a mérkőzések előtti két órában a helyszínen. Erről ITT írtunk bővebben.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
7. forduló

FTC-Green Collect – Csurgói KK 24-24 (11-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. október 19., 18 óra
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Gólszerzők: Nagy B. 8, Lékai 6, Debreczeni 2, Füzi 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Balogh 1, Bujdosó 1, Kovacsics 1, Pordán 1, ill. Gábor 7, Tufegdzic 5, Szeitl 3, Bazsó 2, Papp T. 2, Tóth P. 2, Zagar 2, Herceg 1

Pásztor István: – Mindkét csapat jól felkészült a másik támadásából, ez látszott a védekezéseken. Mindkét kapus nagyon extrát védett, a múlt héthez képest a védekezésünk és a kapusteljesítményünk nagyon sokat javult. Támadásban volt 15 technikai hibánk, ami katasztrofális. Az első félidőben, amikor tudtunk futni, ziccereket hibáztunk, ezért nem tudtunk különbséget kialakítani, a másodikban pedig a hét hat elleni játékot nem igazán tudtuk kezelni. A végén pedig az újabb technikai hibák megpecsételték a sorsunkat, ez különösen emberelőnyben volt fájó. Fáj ez az egy pont természetesen. Nagyon szeretném, ha a jövő hétre a Tatabánya ellen fel tudnánk hozni a védekezés mellé a támadást is. Most hétvégén az Európa-kupában két meccs vár ránk, természetesen tovább akarunk jutni, nagyon kevés információnk van az ellenfélről, szeretnénk magabiztosan venni ezt az akadályt mindkét meccsen.

Győri Kristóf: – Végletekig kiélezett mérkőzés volt öt perc kivételével, amikor elléptünk néggyel, de nem tudtunk átlépni magunkon, és növelni ezt a különbséget. Visszajött a Csurgó, és azt hiszem a végén még mi örülhettünk a vezetésnek, majd egy nagy hiba miatt buktunk egy pontot. Azon leszünk, hogy szombaton és vasárnap minél jobban megverjük a ciprusiakat, aztán jövő héten meg Tatabányára látogatunk.  

__________________________________________________________

Újdonságok a hazai meccseinkkel kapcsolatban

Kézilabdacsapataink hazai mérkőzésein nyáron jelentős újdonságokat vezettünk be. A jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, a csarnokba lépéshez pedig szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges. Az újdonságokról ITT írtunk bővebben.

Cikkajánló

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

Szegeden folytatódik az elképesztően sűrű menetelés

Három nappal a Tatabánya elleni rangadó után a BL-playoffot megjárt Szeged otthonába utaznak férfi kéziseink.

Már kedden érdemes belépőt venni a Veszprém-meccsre

Keddtől férfi kéziseink bajnoki meccse mellett az Olympiakosz elleni Ek-rangadóra is lehet jegyet vásárolni.

Drámai végjátékban döntetlen lett a rangadó

Fordulatos és izgalmas meccsen közel lehetetlen helyzetből mentettek pontot férfi kéziseink a Tatabánya ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin