2024. április 7.
Drámai végjátékban döntetlen lett a rangadó
Fordulatos és izgalmas meccsen közel lehetetlen helyzetből mentettek pontot férfi kéziseink a Tatabánya ellen.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Csurgó szerdai legyőzése után fellélegezhetett férfi kézilabdacsapatunk, vasárnap este már jött is a következő rangadó, a harmadik helyen álló Tatabánya elleni hazai összecsapás. Nem jött jól, hogy hiányzóinkhoz ezúttal kapusunk, Borbély Ádám is csatlakozott a lelátón, aki a hétközi bajnokin egy rossz csere miatt kapott kék lapos büntetést, és a fegyelmi bizottság keddi üléséig automatikusan felfüggesztették a játékjogát.

Bízhattunk benne azonban, hogy nem ezen múlik majd a sikerünk, hiszen Győri Kristóf remek formát mutatott az elmúlt hetekben, valamint a „beugró” Balogh Ádám két tavaszi bajnokin bizonyította már, hogy szükség esetén megállja a helyét az NB I-ben is. A rangadóra a nemzetközi meccseken tapasztalt létszámban érkeztek szurkolóink az Elek Gyula Arénába, láthatóan ők is átérezték, hogy a tavasz egyik legfontosabb meccse a vasárnapi.

Fél perc sem kellett Bognár Alex első góljához, de a kezdésünkkel összességében nem lehettünk elégedettek. A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználással volt, Bartucz László ott folytatta, ahol az olimpiai selejtezőn abbahagyta, miközben egyébként nálunk Győrire sem lehetett panasz. A 9. percre háromgólos hátrányba kerültünk, miután ellenfelünk egymás után kétszer is betalált az üres kapuba, Pásztor István időt kért (4-7).

Jót tett a játékunknak a rövid szünet, öt perccel később Debreczeni Dávid ziccere után meglett az egyenlítés, majd Imre szélsőgóljával a vezetést is átvettük. Ezúttal a vendégek mestere, Dragan Djukics állította meg a játékot, majd még három (így zsinórban hat) Fradi-gól következett (12-8). A folytatásban feszültté vált a meccs, furcsa ítéletek jöttek, a 20. perc elején kettős emberhátrányba kerültünk, amelyből – és az utána következő percekből is – rosszul jöttünk ki, zsinórban négy Tatabánya-találatot követően újra döntetlen állt az eredményjelzőn. A félidő hajrájában ismét megvolt az esélyünk, hogy ellépjünk, ezzel csak részben éltünk, egygólos fórral mehettünk pihenni (15-14).

A szünet után a vendégek jöttek ki jobban az öltözőből, bő három perc alatt megfordították az állást, így a következő szakaszban futottunk utánuk, de fontos volt, hogy leszakítani nem hagytuk magunkat, kétgólos volt a legnagyobb különbség. Emberfelettit harcoltunk, és ennek meg is lett az eredménye, az utolsó tíz percet ikszről kezdhettük (24-24).

Úgy tűnt, abszolút a mi akaratunk érvényesül a hajrában, de kétszeri próbálkozásra sem tudtuk átvenni a vezetést. Aztán mégis sikerült: jött egy védés az időközben beszállt Balogh Ádámtól, Bognár Alex higgadt ziccere után pedig négy perccel a vége előtt újra mi álltunk jobban (26-25). Volt még azonban fordulat, kettő is... Sajnos egyre többször tudott minket megakasztani az ellenfél támadásban, újra hátrányba kerültünk, sőt, fél perccel a vége előtt szinte már elveszettnek tűnt a meccs, amikor 26-27-es állásnál, időkérés után jöhetett a Tatabányánál. De csak szinte: letámadtunk, Imre hihetetlenül szemfülesen elbújt Topic háta mögött, majd a legjobb ütemben ugrott elé, labdát szerzett, és a kapuba bombázott, erre pedig riválisunknak már nem volt válasza, döntetlennel ért véget a rangadó.

Kicsit koncentráltabb játékkal nyerhettünk volna, de így is dicséret illeti a csapatot, amelyre a jövő héten még nehezebb feladatok várnak: a két Bajnokok Ligája-csapattal találkozunk az NB I-ben, szerdán Szegeden játszunk, szombaton pedig a Veszprém érkezik a Népligetbe.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
21. FORDULÓ
FTC-Green Collect–Mol Tatabánya KC 27–27 (15–14)
Elek Gyula Aréna, 1000 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
FTC: Győri K. – Imre B. 4, Bognár A. 8, Füzi 4, Lékai 3, Nagy B., Kovacsics 1. Csere: Balogh Á. (kapus), Mikita J., Balogh Zs. 2 (2), Debreczeni 4, Pordán, Szepesi, Csörgő 1. Edző: Pásztor István
TATABÁNYA: Bartucz 1 – Rodriguez, Ancsin 1, Vilovski, Topic, Dissinger 3, Ugalde 6 (3). Csere: Székely (kapus), Juhász Á. 7, Pergel 4, Maras 4, Peric, Vajda 1, Enomoto, Krakovszki B. Edző: Dragan Djukic
Az eredmény alakulása. 9. perc: 4–7. 19. p.: 12–8. 25. p.: 13–13. 37. p.: 16–18. 47. p.: 22–22. 56. p.: 26–25.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Pásztor István: – Hatalmas csata, kemény, férfias küzdelem jellemezte a mérkőzést, amelyen mindkét csapat komoly taktikai csatába bonyolódott. Csapatom hibái idegrendszeri fáradtságra vezethető vissza, ami a komoly megterhelés következménye, és még nem vagyunk a végén. A második félidőben komoly földharcot vívtunk magunkkal szemben is. Köszönöm azt a küzdelmet, ami beletettek a fiúk a játékba.
Dragan Djukic: – Mindkét csapat rászolgált a pontra, több cserénk volt, ezért több energiánk is maradt. Kiemelem Imre Bencét, aki a sportág nagy ígérete.

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin