2022. november 29.
Drámai vereség, utolsó másodperces góllal kaptunk ki
Szinte végig uraltuk a Benidorm elleni Európa-liga-mérkőzést, ám végül egyetlen pontot se szereztünk.

Hibátlan hazai mérleggel várta férfi kézilabdacsapatunk a kedd esti, Benidorm elleni Európa-liga-csoportmérkőzést, az aktuális idényben az Elek Gyula Arénában hétszer, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban egyszer győztek a fiúk, most pedig ismét a rákoskeresztúri csarnokba tértek vissza a második főtáblás összecsapásukra.

Vezetőedzőnk, Pásztor István a meccs előtt azt mondta, igazi kézilabdacsemege várható a spanyolok ellen, nyitott védekezéssel, hét a hat elleni játékkal. A találkozó eleje szorosan alakult, egyik oldalon sem állt még össze igazán a védekezés, az első tíz percből aztán mi jöttünk ki jobban, Nagy Bence góljával már 7-5-re vezettünk.

A találkozó első bő negyedórájában Ónodi Jánoskúti-Máté játszott kifejezetten aktívan, négyszer is eredményes volt, bő húsz perc után pedig Debreczeni Dávid üres kapus találata után először húztunk el néggyel (13-9).

A játékrész hajrájában kettős emberelőnybe kerültünk, de ezt a lehetőséget nem használtuk ki, támadásaink befejezésébe többször is hiba csúszott, de a vezetést azért megőriztük, 16-14-gyel mehettünk a szünetre.

A második félidő két Borbély Ádám-védéssel és két Fradi-találattal indult, így vissza is állt a meccsen belüli rekordnak számító négygólos fórunk. Ezt követően mindkét gárda hét a hat elleni játékot alkalmazott, folyamatosan két és négy gól között ugrált a különbség, végül szerencsére az utóbbival fordultunk rá az utolsó negyedórára, amikor Debreczeni Dávid okos mozdulattal csapta be a visszafutó kapust, majd az üres kapuba vágta a labdát (26-22).

Sok mindent elárult arról, mennyire kézben tartottuk a meccset, hogy Pásztor István az 50. percben kért időt először, akkor is azért, hogy újra háromról négyre növeljük az előnyünket.

Az utolsó öt percre mégis úgy fordultunk, hogy izgulnunk kellett, nagyon hosszú idő után zárkózott egyre a Benidorm (31-30). Bő egy perccel a vége előtt ki is egyenlítettek a spanyolok, és az újabb elrontott támadásunk után az utolsó másodpercekben a győzelemért támadhattak: a végén pedig jött Rodriguez Martinez, és belőtte... A Benidorm mindössze másodszor került előnybe a meccs során, mégis 33-32-re nyert. Drámai vereséget szenvedtünk tehát, pedig szinte végig uraltuk és kézben tartottuk a meccset, ezért nagyon sajnálhatjuk a végét.

Játékosaink azonban így is tapsot kaptak a lefújás után, s a hozzáállásukkal, valamint jó ötvenpercnyi játékkal erre rá is szolgáltak. Reméljük, legközelebb ugyanezért pontot is bezsebelhetnek majd.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B csoport, 4. forduló

Ferencvárosi TC – TM Benidorm 32-33 (16-14)
Helyszín:
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont
Időpont:
november 29., 17:00
Játékvezetők:
Marko Boricsics, Dejan Markovics (szerbek)
Gólszerzők: Debreczeni 5, Ónodi-Jánoskúti 5, Balogh 4, Lékai 4, Nagy B. 4, Imre 3, Kovacsics 3, Bognár 1, Bujdosó 1, Füzi 1, Mikita 1, ill. Nikcsevics 9, Rodriguez Martinez 6, Calle Redondo 6, Martinez 4, Vainstein 3, Soljic 2, Lignieres 1, Rodriguez Lario 1, Serrano Matias 1

Pásztor István: – Végig azt éreztem, nem vagyunk elég meggyőzőek, és amikor vezettünk, akkor is az volt végig bennem, hogy ha felenged egy kicsit a koncentráció, azonnal a nyakunkon lesznek, ez a végére így is történt. Piszok nehéz végig koncentrálni olyan stílusú csapat ellen, amilyennel sosem játszunk. Nehéz mit mondani, mert nagyon szerette volna a csapat ezt a győzelmet.

Cikkajánló

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin