2023. március 21.
Egy félidőn át tartottuk a francia éllovast
Harminc perc után még vezettünk, végül hat góllal kikaptunk a Montpellier-től az El-nyolcaddöntő első meccsén.

A mostani szezonban sokadszor írhattuk le, hogy igazi kézilabdaünnepre készült kedd este férfi kézilabdacsapatunk, de mi másnak lehetne nevezni a kétszeres BL-győztes Montpellier elleni Európa-liga-nyolcaddöntőt. A párharc első felvonására természetesen meg is telt a Riz Levente Sportcsarnok, amely együttesünk otthonául szolgált a nemzetközi kupasorozat csoporkörétől kezdve.

A feladat minden korábbinál nehezebbnek ígérkezett, hiszen ezúttal nem csupán egy mérkőzésen, hanem oda-visszavágós párharcban kellett helytállni egy újabb világelithez tartozó riválissal szemben.

Azt, hogy mennyire komoly célokkal érkeztek az összecsapásra a fiúk, már a találkozó legelején bizonyították: alig fél perc kellett az első ferencvárosi gólhoz, Ónodi-Jánoskúti Máté villant átlövésből. Majd bő négy perc után Bognár Alex csodás kínai góljával máris hárommal vezettünk (4-1).

Továbbra is szép dolgokat láthattunk játékosainktól, de közben a franciák is kezdték felvenni a ritmust, a 13. percben értek utol minket, a következő támadásból pedig a vezetést is megszerezték (8-9).

Pásztor István időkérése után újra összeraktuk a védekezést, elöl is megvoltak a helyzeteink, a félidő utolsó tíz percére pedig Nagy Bence hetesgólja után megint nálunk volt az előny (13-12). Lékai Máté ejtésével ismét vezettünk kettővel, és ebből egyet meg is tartottunk, 17-16-tal mehettünk a szünetre.

A fordulás után nem tudtuk megfékezni a Montpellier támadásait, és a remeklő Diego Simonet vezérletével a 38. percben már náluk volt a kétgólos fór (20-22). És sajnos ezt követően is annyit hibáztunk, ami BL-szintű csapattal szemben nem fér bele, és közben a védekezésünk sem működött, nem egészen tizennégy perc alatt tizenegy gólt kaptunk, így jelentős hátrányba kerültünk (22-27).

A franciák a folytatásban is nagyon hatékonyan támadtak, így nem tudtunk közelíteni, az utolsó tíz percre a hét a hat elleni játékkal is megpróbálkozott a szakmai stáb, de – ahogyan az egész második félidőről, úgy – erről a szakaszról is elmondható, hogy ellenfelünk pontosabban kézilabdázott. A hajrában kezdett nagyra nyílni az olló, talán nagyobbra is, mint amekkora különbség ebben a mérkőzésben benne volt, a legvégén sikerült kicsit zárkózni, így 36-30-ra győzött a Montpellier.

Ezek után hatgólos hátránnyal utazhat együttesünk a jövő keddi, franciaországi visszavágóra, előtte azonban fontos bajnoki vár rá szombaton 18 órától a Budai Farkasok otthonában.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Ferencvárosi TC – Montpellier HB 30-36 (17-16)
Helyszín: 
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont
Időpont: 
március 21., 20:45
Játékvezetők:
 Jakub Jerlecki, Maciej Labun (lengyelek)
Gólszerzők:
Nagy B. 9, Bognár 5, Debreczeni 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Lékai 3, Csörgő 1, Imre 1, Pordán 1, Török 1 ill. Simonet 7, Villeminot 6, Fernandez 5, Nacinovic 4, Porte 4, Lenne 3, Bos 2, Konan 2, Skube 2, Jensen 1

Pásztor István: – Állandó nyomást helyezett ránk a Montpellier, ezt egy félidőn keresztül tudtuk állni, utána elfogytunk. Választ kaptunk arra, hogy miért vezetik a francia bajnokságot. Összességében megtettünk mindent, a hibák a második félidőben megpecsételték a sorsunkat, ennyivel jobb csapat az ellenfelünk.

Bognár Alex: – Elfáradtunk, sok helyzetet hagytunk ki a második félidőben, válogatott játékossal van tele a Montpellier, markánsan kijött a különbség. Nagy élmény ilyen ellenfelekkel játszani, remélem visszavágón nagyon felszabadult játékot mutatunk majd.

Cikkajánló

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin