2022. november 12.
Egy góllal kikaptunk Csurgón
A döntetlenre végződött első félidő után nagyot harcoltunk, de 31-30-as vereséget szenvedtünk a Csurgó ellen.

Európa-liga-mérkőzésünk ugyan nem volt a héten, de így sem maradt kiélezettnek ígérkező összecsapás nélkül férfi kézilabdacsapatunk. A Csurgói KK otthonába látogattunk, ahol idén májusban a nemzetközi kupaindulás eléréséhez kulcsfontosságú mérkőzést nyertünk meg 36-35-re, és ahogyan az beharangozó cikkünkből is kiderült, ezúttal sem számíthattunk könnyű feladatra a Budapesttől legtávolabbra fekvő férfi NB I-es helyszínen.

Hatalmas tempóban kezdődött a találkozó, ezt érzékeltette az is, hogy három perc alatt nyolc gól esett egyenlő eloszlásban (4-4). Aztán a nagy iram megmaradt, de ebben a szakaszban sokat hibáztunk, amit a hazaiak rendre kihasználtak, elsősorban a gyorsan öt találatig jutó Grega Krecicet nem bírtuk tartani (10-7).

Az első félidő hajrájáig maradt a két-három gólos különbség, a 25. percben adódott hosszú idő után az első esély, hogy egyenlítsünk: Pásztor István időkérése után ez össze is jött, Nagy Bence fejezte be a remek akciót. Az utolsó percekben két-két gól esett mindkét oldalon, így 16-16-os döntetlennel mehettünk a szünetre, ami tekintve, hogy az első félidőben egyszer sem vezettünk, a meccs ezen pontján nem számított rossz eredménynek.

A folytatás viszont nem a terveink szerint alakult, bő nyolc perc alatt ismét elhúzott az ellenfél, sőt kialakult a mérkőzésen az eddigi, legnagyobb, négygólos különbség (23-19). Jött is az újabb időkérésünk, amelynek köszönhetően sikerült rendezni a sorokat, de egy-egy kihagyott ziccer miatt nem tudtunk gyorsan visszazárkózni, az utolsó negyedórát háromgólos hátrányban kezdtük (25-22).

A hajrában is mindent megpróbáltunk, hatalmasat küzdöttünk, három perccel a vége előtt egyre zárkóztunk, volt labdánk az egyenlítéshez is, de végül 31-30-as vereséget szenvedtünk a mérkőzésen, amelyen sajnos egyszer sem voltunk előnyben.

Legközelebb jövő csütörtökön a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára bajnoki mérkőzésen.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
9. FORDULÓ

Csurgói KK – Ferencvárosi TC 31-30 (16-16)
Helyszín:
Sótonyi László Sportcsarnok, Csurgó
Időpont:
november 12., 18 óra
Játékvezetők:
Bócz László, Wiedemann Viktor
Gólszerzők:
Krecic 8, Krsmancic 5, Rotim 4, Gábor 3, Markez 3, Spruk 3, Gebhardt 2, Herceg 2, Tóth Á. 1, ill. Nagy B. 5, Kovacsics 4, Lékai 4, Prainer 4, Balogh Zs. 2, Debreczeni 2, Füzi 2, Imre 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Török 2, Bujdosó 1

Pásztor István: – Abszolút megérdemelten nyert a Csurgó, csalódott vagyok, mert arra készültünk, hogy nagyon harcos, agresszív védekezéssel találkozunk ma, és mi is hasonlót terveztünk, de sajnos nem is tudtuk kipróbálni, mi történik, ha ezt a szikrázóan kemény játékot alkalmazzuk. A ma jobban játszó csapat nyert, nem voltunk elég feszesek, emellett pedig a helyzetkihasználásunk sem volt a megfelelő szinten.

Kovacsics Péter: – Tényleg megérdemelten győzött a Csurgó, bár készültünk rá, az első félidőben nem tudtuk megoldani az átlövések elleni védekezést, a másodikra szerintem ez javult, de támadásban nagyon sok ziccert hibáztunk a kiválóan védő Holló Balázzsal szemben. Keményen dolgoztunk egész héten, sajnos ez ma nem sikerült, de megyünk tovább, nagyon sok meccsünk van még.

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin