2023. január 20.
Egy lépéssel közelebb, legyőztük Brazíliát!
Nehéz, küzdelmes meccsen, a végén Lékai Máté vezérletével nyert a férfi kéziválogatott a vb-középdöntőben.

A portugálok és a svédek elleni sima vereség után sorsdöntő mérkőzésre készült péntek este a magyar válogatott a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában. Az a brazil gárda következett, amely két nappal ezelőtt nagy „szívességet” tett nekünk a Portugália elleni pontszerzésével, mert az azt jelentette, hogy a saját kezünkbe került a sorsunk – kalkulálva azzal, hogy a házigazda Eb-címvédő sztárcsapat megőrzi százszázalékos mérlegét a következő két összecsapásán is.

Akét kimaradó ezúttal két szélsőnk, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter volt. Minden negyeddöntős remény alapja az volt, hogy 18 órától legyőzzük Brazíliát, és ennek megfelelően parádésan kezdtünk: tíz percet sem kellett várni riválisunk első időkéréséig, akkor 7-3-ra vezettünk, majd pillanatok alatt további két góllal nőtt az előnyünk (9-3).

A magyar kapuban Mikler Roland kiválóan olvasta a brazil szélsők lövéseit, kettős emberelőnyben azonban már elkezdték a felzárkózást a dél-amerikaiak, de a dupla büntetésünk lejárta után állandósítottuk a három-négy gólos különbséget. Ez a félidő hajrájáig sikerült, a 25. percben viszont feljöttek kettőre, majd ki is egyenlítettek a brazilok, így a remekül indult első játékrész végén joggal lehettünk csalódottak a döntetlen állás miatt (14-14).

A szünet után az első gólt a brazilok szerezték, de szűk tíz perc után mégis ismét mi voltunk azok, akik ha nem is tetemes, de látható, háromgólos előnybe kerültek. Az időnként vitatható ítéletek és Sipos Adrián újabb piros lapja sem zökkentette ki a válogatottat, olyannyira, hogy negyedórával a vége előtt öttel vezettünk (24-19).

Viszont még mielőtt kicsit megnyugodhattunk volna, ismét felzárkóztak háromra, az utolsó tíz percet is ezzel a különbséggel indítottuk (25-22). Két és fél perccel a vége előtt már csak egygólos előnyben két legrutinosabb játékosunk lépett elő vezéregyéniséggé: Mikler ziccert fogott, majd a mérkőzést gyakorlatilag végjátszó irányítónk, Lékai Máté zsinórban három elképesztően fontos gólt szerzett, 28-25-re nyertünk, és ezzel olimpiai selejtezős álmokat életben tartó két pontot szereztünk.

A mieink legközelebb vasárnap, 15.30-tól a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára, addig is pedig a svédek kezében a sorsunk, az esti győzelmük esetén még egy lépéssel közelebb kerülhetünk a legjobb nyolchoz.  

FRISSÍTÉS:

Svédország péntek este nyert Izland ellen, ami azt jelenti, hogy a válogatott vasárnap a Zöld-foki Köztársaság elleni győzelemmel és az újabb svéd sikerrel kiharcolhatja a vb-negyeddöntőt.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG-LENGYELORSZÁG
II. középdöntőcsoport, 2. forduló

Magyarország – Brazília 28-25 (14-14)
Helyszín: Scandinavium Arena, Göteborg
Időpont: 2023. január 20., 18 óra
Játékvezetők: Ivan Pavicsevics, Milos Raznatovics (montenegróiak)
Gólszerzők: Lékai 7, Ancsin 6, Bodó 5, Bóka 5, Bánhidi 2, Ilics 1, Rodríguez Alvarez 1, Rosta 1, ill. Monta da Silva 6, Dupoux 5, Chiuffa 4, Rodrigues 4, Nantes 2, Abrahao Silveira 1, Pedro Silva 1, Ponciano 1, Thiagus Petrus 1

(Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin