2020. június 29.
A gumicukor segített - Kovacsics lefutotta a maratont
Az FTC-HungaroControl kézilabdázója, Kovacsics Péter vasárnap este lefutotta a maratont.

„Tavaly élőben láttam egy ironman versenyt, és csak ámultam, hogy az úszás és a bringázás után a versenyzők még lefutottak egy maratont. Lenyűgöző volt, és akkor elterveztem, hogy egyszer én is szeretném lefutni” – kezdte a Fradi.hu-nak a 26 éves balszélső, aki nem hivatalos versenyen futotta le a maratont, hanem saját magának mérte a távot és az időt otthona, Berzence és a horvát határ között.

Kovacsicsban a tényleges elhatározás néhány hónapja, a karantén időszakban fogalmazódott meg a több mint 42 kilométeres táv teljesítésére. „Úgy voltam vele, hogy a júliusi, közös alapozás megkezdése előtt szeretném lefutni a maratont. Egyszer futottam 24 kilométert, valamint többször futottam 20 kilométer felett, tudtam, hogy a vége már úgyis csak akaratból és szívből fog menni. Ez így is történt, a 38. kilométerig nagyon jól ment, akkor azonban volt egy komoly holtpontom. Nagyon elfáradtam, zsibbadni kezdett az egész testem, úgy éreztem, elment az összes energiám. A családom kísért folyamatosan, segítettek a nehéz pillanatban, valamint bekaptam egy marék gumicukrot is, attól jobban lettem. A végén megint nagyon elfáradtam, de elmondhatatlan érzés volt, amikor ránéztem az órámra, és láttam, hogy megcsináltam. El is érzékenyültem, és nagyon sokáig ott feküdtem még az aszfalton, mindenem fájt, megmozdulni is alig tudtam.”

Kovacsics tudatosan készült a maratonra, próbált minél több hasznos információt begyűjteni előtte, így például azt is, hogy a teljesítés után legalább 20 percet sétálni kell. „Miután felkeltem a földről, hazasétáltam, de az is nagyon nehezen ment, mintha újra meg kellett volna tanulnom járni. Aztán sokat ültem, este pedig nem igazán aludtam, előbb éjfélkor, majd hajnali fél kettőkor is ettem” – mondta Kovacsics, aki vasárnap délután 17.25-kor vágott neki a maratonnak, és 3 óra 44 perc 16 másodperc alatt teljesítette a távot.

„Az idő teljesen másodlagos, de azért örülök neki, mert az volt a célom, hogy négy órán belül teljesítsem. Nagyon boldog vagyok, hogy megállás nélkül le tudtam futni, de az biztos, hogy többször nem állok neki. Ez elképesztően durva, most még jobban tisztelem azokat, akik többször is lefutják a maratont. A talpamon vízhólyag van, a csípőm rettenetesen fáj, alig érzem a lábaimat, pedig feküdtem sokat hideg vízben, nyújtottam, hengereztem, visszapótoltam minden ásványi anyagot, és masszázsra is el fogok menni. Nagyon köszönöm a családomnak, hogy ott voltak velem, és biztattak, etettek, itattak. Most kipihenem magam, és utána jöhet az alapozás a csapattal” – nyilatkozta Kovacsics Péter.

A karantén időszakban csapatunk másik szélsője, Bujdosó Bendegúz a félmaratont teljesítette.

Instagramunkon megnézhető Kovacsics maratonjának utolsó néhány métere:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kézilabdázónk, Kovacsics Péter vasárnap este lefutotta a maratont. „Tavaly élőben láttam egy ironman versenyt, és csak ámultam, hogy az úszás és a bringázás után a versenyzők még lefutottak egy maratont. Lenyűgöző volt, és akkor elterveztem, hogy egyszer én is szeretném lefutni” – kezdte a Fradi.hu-nak a 26 éves balszélső, aki nem hivatalos versenyen futotta le a maratont, hanem saját magának mérte a távot és az időt otthona, Berzence és a horvát határ között. Kovacsicsban a tényleges elhatározás néhány hónapja, a karantén időszakban fogalmazódott meg a több mint 42 kilométeres táv teljesítésére. „Úgy voltam vele, hogy a júliusi, közös alapozás megkezdése előtt szeretném lefutni a maratont. Egyszer futottam 24 kilométert, valamint többször futottam 20 kilométer felett, tudtam, hogy a vége már úgyis csak akaratból és szívből fog menni. Ez így is történt, a 38. kilométerig nagyon jól ment, akkor azonban volt egy komoly holtpontom. Nagyon elfáradtam, zsibbadni kezdett az egész testem, úgy éreztem, elment az összes energiám. A családom kísért folyamatosan, segítettek a nehéz pillanatban, valamint bekaptam egy marék gumicukrot is, attól jobban lettem. A végén megint nagyon elfáradtam, de elmondhatatlan érzés volt, amikor ránéztem az órámra, és láttam, hogy megcsináltam. El is érzékenyültem, és nagyon sokáig ott feküdtem még az aszfalton, mindenem fájt, megmozdulni is alig tudtam.” A teljes interjú a Fradi.hu-n olvasható! @kovapetya13 @ftcofficial #maraton #maratonfutas #marathon #kezilabda #ftcferfikezilabda

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Segítség Szabadits Zoltánnak

Közös segítséget nyújt klubunk a súlyos betegséggel küzdő egykori kézilabdázónak.

Pénteken játsszuk a hazai bajnokikat

Egy kivételével véglegesek férfi kézilabdacsapatunk NB I-es meccseinek kezdési időpontjai.

Bedobtuk a fiatalokat a mélyvízbe

Első edzőmérkőzésén kikapott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Tatabánya otthonában.

Fradisták a junior válogatottban

Három ferencvárosi játékos is ott volt a junior férfi kézilabda-válogatott rövid összetartásán.

„A héten már belecsaptunk a lecsóba”

Elkezdődött a kőkemény munka az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatánál.

A „nagy nap” is megelőzte a közös felkészülést

„A mag megmaradt, ez pedig sokat jelenthet” - férfi kézilabdázóink is elkezdték a közös munkát – VIDEÓ!

Kölcsönadtuk Holdosit és Lukácsot

Holdosi Bence és Lukács Péter, az FTC-HungaroControl két kézilabdázója a következő szezont kölcsönben tölti.

Horváth Attila marad a Ferencváros vezetőedzője

Az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata hosszabbított Horváth Attila vezetőedzővel.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most