2020. június 29.
A gumicukor segített - Kovacsics lefutotta a maratont
Az FTC-HungaroControl kézilabdázója, Kovacsics Péter vasárnap este lefutotta a maratont.

„Tavaly élőben láttam egy ironman versenyt, és csak ámultam, hogy az úszás és a bringázás után a versenyzők még lefutottak egy maratont. Lenyűgöző volt, és akkor elterveztem, hogy egyszer én is szeretném lefutni” – kezdte a Fradi.hu-nak a 26 éves balszélső, aki nem hivatalos versenyen futotta le a maratont, hanem saját magának mérte a távot és az időt otthona, Berzence és a horvát határ között.

Kovacsicsban a tényleges elhatározás néhány hónapja, a karantén időszakban fogalmazódott meg a több mint 42 kilométeres táv teljesítésére. „Úgy voltam vele, hogy a júliusi, közös alapozás megkezdése előtt szeretném lefutni a maratont. Egyszer futottam 24 kilométert, valamint többször futottam 20 kilométer felett, tudtam, hogy a vége már úgyis csak akaratból és szívből fog menni. Ez így is történt, a 38. kilométerig nagyon jól ment, akkor azonban volt egy komoly holtpontom. Nagyon elfáradtam, zsibbadni kezdett az egész testem, úgy éreztem, elment az összes energiám. A családom kísért folyamatosan, segítettek a nehéz pillanatban, valamint bekaptam egy marék gumicukrot is, attól jobban lettem. A végén megint nagyon elfáradtam, de elmondhatatlan érzés volt, amikor ránéztem az órámra, és láttam, hogy megcsináltam. El is érzékenyültem, és nagyon sokáig ott feküdtem még az aszfalton, mindenem fájt, megmozdulni is alig tudtam.”

Kovacsics tudatosan készült a maratonra, próbált minél több hasznos információt begyűjteni előtte, így például azt is, hogy a teljesítés után legalább 20 percet sétálni kell. „Miután felkeltem a földről, hazasétáltam, de az is nagyon nehezen ment, mintha újra meg kellett volna tanulnom járni. Aztán sokat ültem, este pedig nem igazán aludtam, előbb éjfélkor, majd hajnali fél kettőkor is ettem” – mondta Kovacsics, aki vasárnap délután 17.25-kor vágott neki a maratonnak, és 3 óra 44 perc 16 másodperc alatt teljesítette a távot.

„Az idő teljesen másodlagos, de azért örülök neki, mert az volt a célom, hogy négy órán belül teljesítsem. Nagyon boldog vagyok, hogy megállás nélkül le tudtam futni, de az biztos, hogy többször nem állok neki. Ez elképesztően durva, most még jobban tisztelem azokat, akik többször is lefutják a maratont. A talpamon vízhólyag van, a csípőm rettenetesen fáj, alig érzem a lábaimat, pedig feküdtem sokat hideg vízben, nyújtottam, hengereztem, visszapótoltam minden ásványi anyagot, és masszázsra is el fogok menni. Nagyon köszönöm a családomnak, hogy ott voltak velem, és biztattak, etettek, itattak. Most kipihenem magam, és utána jöhet az alapozás a csapattal” – nyilatkozta Kovacsics Péter.

A karantén időszakban csapatunk másik szélsője, Bujdosó Bendegúz a félmaratont teljesítette.

Instagramunkon megnézhető Kovacsics maratonjának utolsó néhány métere:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kézilabdázónk, Kovacsics Péter vasárnap este lefutotta a maratont. „Tavaly élőben láttam egy ironman versenyt, és csak ámultam, hogy az úszás és a bringázás után a versenyzők még lefutottak egy maratont. Lenyűgöző volt, és akkor elterveztem, hogy egyszer én is szeretném lefutni” – kezdte a Fradi.hu-nak a 26 éves balszélső, aki nem hivatalos versenyen futotta le a maratont, hanem saját magának mérte a távot és az időt otthona, Berzence és a horvát határ között. Kovacsicsban a tényleges elhatározás néhány hónapja, a karantén időszakban fogalmazódott meg a több mint 42 kilométeres táv teljesítésére. „Úgy voltam vele, hogy a júliusi, közös alapozás megkezdése előtt szeretném lefutni a maratont. Egyszer futottam 24 kilométert, valamint többször futottam 20 kilométer felett, tudtam, hogy a vége már úgyis csak akaratból és szívből fog menni. Ez így is történt, a 38. kilométerig nagyon jól ment, akkor azonban volt egy komoly holtpontom. Nagyon elfáradtam, zsibbadni kezdett az egész testem, úgy éreztem, elment az összes energiám. A családom kísért folyamatosan, segítettek a nehéz pillanatban, valamint bekaptam egy marék gumicukrot is, attól jobban lettem. A végén megint nagyon elfáradtam, de elmondhatatlan érzés volt, amikor ránéztem az órámra, és láttam, hogy megcsináltam. El is érzékenyültem, és nagyon sokáig ott feküdtem még az aszfalton, mindenem fájt, megmozdulni is alig tudtam.” A teljes interjú a Fradi.hu-n olvasható! @kovapetya13 @ftcofficial #maraton #maratonfutas #marathon #kezilabda #ftcferfikezilabda

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin