2019. augusztus 15.
Mindenhogy elfáradtunk - nem jutottunk a vb-elődöntőbe
Esélyt sem adott a német válogatott a magyarnak az ifi fiú kézilabda-világbajnokság elődöntőjében.

"Szoros lesz, az biztos, de már a horvátok elleni meccs előtt is úgy voltunk vele, hogy innentől minden meccs nehéz lesz. A stáb szerencsére felkészít bennünket, még most este kilenc órakor is videóztunk, hogy alvás közben is a németeken járjon az eszünk. Csütörtökön egy laza regenerációs edzés, és nekik megyünk!" - mondta szerda este, a horvátok bravúros legyőzése után Prainer Viktor, a válogatott négy ferencvárosi játékosának egyike.

Sajnos azonban az első félidei játék nem azt mutatta, hogy tökéletesen felkészültünk volna a németekből, akik jóval nagyobb termetük ellenére sokkal gyorsabban és frissebben mozogtak a szkopjei negyeddöntőben. Támadásban nem tudtunk velük mit kezdeni, egyedül szélről, illetve betörésből lőttünk gólt. Átlövésből teljesen veszélytelenek voltunk, kihagytuk a büntetőket, próbálkoztunk hét a hat ellen is, de rendre elhibáztuk a ziccereket, és nem mellékesen a németek kapusa is jó napot fogott ki.

A sokkal koncentráltabban játszó ellenfél szépen fokozatosan növelte előnyét, amely a szünetre lett az addigi legmagasabb: három másodperccel a vége előtt egy teljesen nyilvánvaló kínaiba belealudtak a védőink, így alakult ki a 14-7-es eredmény a szünetre. A hét lőtt gól egy félidő alatt édeskevés egy vb-negyeddöntőben.

A második játékrészben sem változott a játék képe, sőt! Egy 4-0-s szakasszal kezdtek a németek, és mindjárt elléptek 18-7-re. A hosszú gólcsendet az időközben beállt ferencvárosi Holdosi Bence törte meg.

Hét gólnál közelebb nem tudtunk férkőzni a sokkal jobb napot kifogó Németország ellen, és végül 26-16-os vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk az elődöntőbe.

Ami a ferencvárosi játékosokat illeti, sokat sajnos ők sem tettek hozzá a mérkőzéshez. Merkovszki Pál nem is tudott, hiszen ezúttal sem nevezték, Győri Kristóf az első 12 percet kapta az első félidőben, utána lecserélték, majd a második játékrész második felében állt vissza, de egyik kapus sem tudta hozni azt a fajta védési hatékonyságot, amely egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez szükséges. Prainer Viktor az első félidő utolsó két percére állt be mínusz hatnál, majd a második játékrészben kapott még pár perc lehetőséget, de sajnos neki sem ültek az átlövései. Holdosi Bence a kispadról nézte végig a játékrészt, mínusz tíznél küldték be a második félidőben: bedobott, majd kihagyott egy hetest, ezen felül még egy akciógól fűződik a nevéhez.

Összességében a mieinknek látszódott a fáradtság, és bár a németek is ugyanúgy szerdán játszották a nyolcaddöntőjüket, valahogy frissebbek és koncentráltabbak voltak, így abszolút megérdemelten jutottak tovább. A 26 kapott gól nem rossz egy ilyen remek csapattól, a 16 lőttel viszont nemcsak, hogy vb-negyeddöntőt, de szinte semmilyen kézilabdameccset nem lehet megnyerni. Búsulni azonban nem kell, a világ legjobb nyolc csapata között vagyunk, menni kell tovább!

(fotó: IHF)

Cikkajánló

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin