2019. március 30.
Elfogytunk a végére Gyöngyösön
Sok sérüléssel és betegséggel sújtott csapatunk hatgólos vereséget szenvedett Gyöngyösön.

Férfi kézilabda NB I, 21. forduló:
Gyöngyös-Ferencváros 26-20 (14-13)
gólszerzőink: 
Ancsin 6, Andjelic 4, Orjonikidze 4, Pordán 2, Pálos, Imre, Debreczeni, Kovacsics

Sérülés miatt Bujdosó Bendi, Prainer Viktor és a születésnapos Bali Ricsi, betegség miatt pedig Holdosi Bence sem került a keretbe, de Rade Mijatovic is betegen utazott el a csapattal Gyöngyösre. Konkoly Csaba fiai ráadásul hazai pályán az idén csak három csapatot nem tudtak legyőzni (Szeged, Veszprém, Balatonfüred), és fűtötte őket a visszavágás vágya is, hiszen az ősszel az Elek Gyula Arénában szenvedték el idei legnagyobb vereségüket, amikor 34-21-re nyertünk ellenük.

Az esélytelenebb nyugalmával kezdtük a mérkőzést, és az első perctől kezdve vezettünk, mindig egy volt az előnyünk. Nagyon bátran játszottunk, Marián Zernovic jól védett a kapuban, a védekezésünk működött, sokszor tanácstalanok voltak a nagy lövőkkel és mozgékony játékosokkal felálló gyöngyösiek a falunk előtt. Támadásban főleg Ancsin Gabi és Teimuraz Orjonikidze villogott nálunk.

A 20. percben vette át először a vezetést a Gyöngyös (8-7), de ezután is fej-fej mellett haladt a két csapat. Bozo Andjelic két gyors góljával aztán ismét nálunk volt az előny (11-12), de a hajrában kaptunk két kétperces kiállítást, a hazaiak pedig ezt ki is használták, és a szünetben 14-13-as gyöngyösi vezetést mutatott az eredményjelző a zsúfolásig megtelt, kiváló hangulatú csarnokban.

Az első félidő végén Imre Bencére Uros Vilovski ráesett, a 16 éves szélsőt bordasérülés miatt le kellett cserélni.

A második játékrészt kettős emberhátrányban kezdtük, el is ment a mérkőzés során először kettő góllal a hazai csapat (15-13), sőt, a széleken rendre megvertek bennünket, három is volt már közte. (19-16) Tartalékosan, rövidebb kispaddal is küzdöttünk, feljöttünk ismét egyre (20-19), de ahogy fáradtunk, egyre több hibát követtünk el, ráadásul 12 perccel a vége előtt bokasérülést szenvedett legeredményesebb játékosunk, Ancsin Gabi, aki bár visszaállt, de már messze nem volt százszázalékos. A hajrában egy gyöngyösi belépő után Teimuraz Orjonikidzét is elveszítettük, a hazaiak pedig bedaráltak bennünket.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: “Gratulálok a Gyöngyösnek, nehéz meccsre számítottunk. Az első félidőben jól ment a játék, aztán jött egy-két érthetetlen játékvezetői ítélet, ott megfordult a mérkőzés, és csak futottunk az eredmény után. Az akarás átment nyögésbe, egy-két játékosomról ma is kiderült, hogy edzésmenő, és ha tét van, akkor nem tudjuk használni.”

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője: “Egyenlő erők küzdelmére számítottunk, és azt is kaptuk. A Ferencvárosnál ugyanúgy egészéges elegyet alkotnak a tapasztalt és a fiatal játékosok. A Fradi az ősszel nagyon elkalapált bennünket, ezért fűtött a visszavágás bennünket. Most a fiúk szinte százszázalékosan végrehajtották, amit megbeszéltünk. A kapott gólok száma mutatja, hogy milyen feszes volt a védekezésünk. Ez volt a tavaszi szezon egyik legfontosabb meccse számunkra.”

Egy rövidebb szünet következik most a bajnokságban, április 20-án a Dabas látjuk vendégül az Elek Gyula Arénában.

Cikkajánló

U21-es világbajnokság: Schäffer-parádé és könnyed siker

A magyar U21-es férfi kéziválogatott a fradista Schäffer Zsolt vezérletével 36-21-re győzte le Koszovót.

Győztes nyitány az U21-es világbajnokságon

Váratlanul nagyot kellett ugyan küzdeni Bahrein ellen, de a lényeg, hogy megvan az első két pont.

A Fradi fiatalos lendülettel törne a sikerekre

Férfi kézilabdázóink kicserélődött és más stílusú csapattal okoznának meglepetést az új szezonban – VIDEÓ!

Stabilitást és fejlesztést hozhat a HungaroControl

Komoly vállalattal kötött fontos együttműködési megállapodást kézilabda szakosztályunk – VIDEÓ!

Az FTC névadó szponzora lett a HungaroControl

Támogatói szerződést kötött egymással a FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. és a HungaroControl.

Tíz Fradi-gól a válogatottban

A három ferencvárosival felálló ifjúsági férfi kézilabda-válogatott kétszer is legyőzte Lengyelországot.

Klivinyi Kinga és Debreczeni Dávid nagy napja

A Ferencváros kézilabdázóinak esküvőjéről a Fradi TV stábja sem hiányozhatott – VIDEÓ!

Fradisták a világbajnokságokon

Az ifjúsági és a junior férfi kézilabda-világbajnokságon is több ferencvárosi játékos szerepel majd.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most