2023. január 27.
Elfogytunk a végére, simán nyertek a norvégok
Negyven percig meccsben volt, de végül nyolc góllal kikapott a férfi kéziválogatott a vb-helyosztón.

„Küzdenünk kell egymásért, magunkért és a nézőkért, és ha a végén kikapunk, akkor kapjunk ki, de ne úgy, ahogy a dánok ellen” – mondta csütörtökön a férfi kézilabda-válogatott átlövője, Bodó Richárd. És valóban, a vb-negyeddöntőben látott katasztrofális teljesítmény után a minimális elvárás az lehetett, hogy a norvégokkal szemben vívott helyosztón ismét a jobbik arcát mutatva áll helyt az együttes.

A második stockholmi összecsapáson sem változtatott a keret összetételén Chema Rodríguez szövetségi kapitány, vagyis ismét a kapus Palasics Kristóf, valamint balszélsőnk, Kovacsics Péter volt a kimaradó.

Játékosaink közül ezúttal Bujdosó Bendegúz és Lékai Máté is a kispadon kezdte az 5-8. helyért vívott összecsapást. Közben pedig a start nem is lehetett volna rosszabb, az első támadásunk végén Rosta Miklós hétméterese Bergerud kapus fejéről ment a kapuba, a magyar beálló piros lapot kapott (ez volt a második azonnali kiállításunk a meccs első percében a tornán…), a találat pedig természetesen érvénytelen volt.

Ezúttal viszont nem estünk úgy szét az elején, mint a dánok ellen, bár gyorsan hárommal elhúztak az északiak, a tizedik perc végén egy gólra zárkóztunk (4-5). Sőt, kétszer utol is értük a riválist, s bár ismét elkezdték építgetni előnyüket a norvégok, háromnál távolabb nem kerültünk tőlük, Ligetvári Patrik átlövései nagyon ültek a játékrész második felében. A félidő utolsó perceit elrontottuk, így 16-13-as hátrányban mehettünk pihenni a szünetre, de azt ezzel együtt is megállapíthattuk, hogy a magyar válogatott a hatalmas szerdai pofon után felállt a padlóról.

A folytatásra remek mentalitásban, kellően agresszíven jöttünk ki, hat perc után Bóka Bendegúz találatával már mínusz egyre zárkóztunk (17-18). Megvolt a sanszunk az egyenlítésre, de többször is rossz döntést hoztunk, és pillanatok alatt négygólos hátrányban találtuk magunkat (18-22).  

Negyedórával a vége előtt a meccsen először elhúztak öttel, időt is kellett kérnünk, de nem volt esélyünk visszazárkózni. A hajrában ráadásul ismét a szétesés jeleit láthattuk a társaságon, ekkor már rengeteg volt a hiba a játékunkban. A vége 33-25-ös norvég siker lett, a mieink legeredményesebbje ezúttal a csak hetesekre beálló Lékai volt, hatból hat büntetőt értékesített.

Vasárnap a hetedik helyért játszhatjuk az utolsó meccsünket a világbajnokságon, az egyiptomi gárda lesz az ellenfél 15:30-tól Stockholmban.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG-LENGYELORSZÁG
Az 5-8. helyért

Magyarország – Norvégia 25-33 (13-16)
Helyszín: Tele2 Arena, Stockholm
Időpont: 2023. január 27., 18 óra
Játékvezetők: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
Gólszerzők: Lékai 6, Bodó 5, Ligetvári 4, Rodríguez Alvarez 3, Ancsin 1, Bánhidi 1, Bóka 1, Hanusz 1, Ilics 1, Sipos 1, Szöllősi 1, ill. Sagosen 7, Barthold 4, Overby 4, Overjordet 4, Björnsen 3, Johannessen 3, Gulliksen 2, O’Sullivan 2, Reinkind 2, Gullerud 1, Röd 1

(Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Cikkajánló

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin