2023. február 14.
Elképesztő izgalmak után pontszerzés Svédországban!
Emberfelettit harcoltak férfi kéziseink és döntetlent játszottak az Ystads elleni El-csoportmeccsen.

Ahogyan a meccs előtti utolsó, helyszíni edzésen Bognár Alex is mondta, a nagyszerű szombati sikerhez képest is szintet kell lépni az Ystads ellen férfi kézilabdacsapatunknak, hogy legyen esélye a bravúrra. Többen ugyanis nem lettünk a dabasi meccs óta, továbbra is hét fontos játékosunkat nélkülözve kell helyt állnunk, ezúttal a svéd bajnok otthonában, amely hazai környezetben a Flensburgot is legyőzte.

A svéd lerohanások megállítása és persze a fegyelmezett védekezés elengedhetetlen volt ahhoz is, hogy szoros meccset játszunk, ezért tíz felnőtt mezőnyjátékossal nem várhattunk eszeveszett tempót együttesünktől.

A kezdés kiválóan sikerült: jó védekezés után Balogh Zsolt alsó lövéséből szereztük meg a vezetést. Majd a folytatásban megállapíthattuk, hogy a védekezésünk ismét remekül fest, közben Nagy Bence átlövései működtek, tíz perc után Imre Bence ziccertalálatával már kettővel vezettünk (3-5).

A svédek ugyan kiegyenlítettek, de a vezetést sokáig nem vették át, először a 19. percben fordult át az eredmény (10-9), ráadásul kettős emberhátrányba is kerültünk. Elhúztak kettővel, de bő hat perccel a szünet előtt Nagy Bence góljával már ismét egál volt (12-12). A hajrára átvette az irányítást az Ystads, de sokat jelentett, hogy az utolsó pillanatokban ismét villant Balogh, és a szünetben csak egygólos hátrányban voltunk (19-18).

Sőt másodpercekkel a szünet után a még meglévő fórt kihasználva Csörgő Kristóf azonnal ki is egyenlített, Lékai Máté következő támadásból szerzett gólja pedig már vezetést ért. Kétszer is támadhattunk a plusz háromért, de nem jártunk sikerrel, és ez megbosszulta magát a 43. percben már újra a svédek vezettek (26-25).

De nem roppantunk meg, a 48. percben Nagy hetesével ismét iksz volt, majd átlövőnk, valamint a védelem vezére, Debreczeni Dávid üres kapus góljával már kettővel vezettünk (29-31) – akkor lehetett először igazán az az érzésünk, hogy ezen az estén valami igazán különleges bravúrt hajthat végre együttesünk.  

Szűk öt perccel a vége előtt Debreczeni megkapta harmadik kiállítását, így a piros lapot is. Ez azt jelentette, hogy az eddigieknél is fegyelmezettebb játékra lesz szükség a hajrában. Az egyenlítésért jöttek a hazaiak, amikor Győri Kristóf védett nagyot, de a következő helyzetüket már bedobták, így egy perccel a vége előtt új mérkőzés kezdődött (34-34).

Az utolsó támadásunkból Nagy akkora gólt lőtt, hogy majd’ összedőlt a kapu, viszont a legvégén nem volt szerencsénk, és egyenlítettek a svédek. Ettől függetlenül emberfeletti volt, amit a srácok kitettek a pályára és a rengeteg hiányzó ellenére pontot szereztek a svéd bajnok otthonában (35-35).

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B csoport, 8. forduló

Ystads IF HF – Ferencvárosi TC 35-35 (19-18)
Helyszín: 
Ystad Arena, Ystad
Időpont: 
február 14., 18:45
Játékvezetők: 
Ivan Cacador, Eurico Nicolau (portugálok)
Gólszerzők:
Fernebrand 6, Mansson 6, Andersson 5, J. Svensson 5, Stankiewicz 3, Lindskog Andersson 2, Palmar 2, Stenhalm 2, Honoré 1, Karlsson 1, Nygren 1, C. Svensson 1, ill. Nagy B. 15, Lékai 6, Füzi 4, Balogh 3, Csörgő 2, Debreczeni 2, Imre 2, Bognár 1

Cikkajánló

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin