2019. november 2.
Elmaradt a bravúr Gyöngyösön
Nagyot harcolt, de kikapott férfi kézilabdacsapatunk a hazai pályán még hibátlan Gyöngyös otthonában.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
HE-DO B. Braun Gyöngyös – FTC-HungaroControl 29-26 (13-12)
gólszerzőink: 
Kovacsics 7, Nagy 5, Bujdosó 3, Mikita 3, Andjelic 3, Debreczeni 2, Schäffer 2, Pordán

Serdülő, ifi és felnőtt csapatunk is úgy utazott el Gyöngyösre szombaton, hogy az ellenfél mindhárom együttese a dobogón várta az egymás elleni találkozót. A serdülők mérkőzésén egy végig kiélezett csatában 25-23-ra a hazaiak nyertek, ifistáink azonban nagyon simán, a végén kiengedve is 36-30-ra győztek, ezzel elvették a gyöngyösiek veretlenségét, és nyolcadik mérkőzésüket is behúzva vezetik a tabellát.

Felnőtt csapatunk is hasonló feladat előtt állt, hiszen a tabella harmadik helyén álló Gyöngyös az idei szezonban eddig mindegyik hazai mérkőzését megnyerte. Már a találkozó elején látszódott, hogy nem véletlenül olyan sikeres otthon Konkoly Csaba gárdája, hiszen fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, jól is kezdtek a hazaiak, de a korábbi gyöngyösi játékos, Kovacsics Petya révén sikerült tartani velük a lépést. A 11. percben 7-7 volt az állás, balszélsőnk ekkor már négy gólnál járt.

Kapuban gyorsan cserélt Horváth Attila, Marián Zernovic nem igazán találkozott a labdával, a helyére beálló Győri Kristóf azonban sorra mutatta be a bravúrokat, junior válogatott tehetségünk ziccereket és hetest is védett. Sajnos nem tudtunk élni ezekkel a lehetőségekkel, támadásban ugyanis nem igazán találtuk a kiválóan védekező gyöngyösiek ellenszerét. Egy-két góllal mindig a hazaiak vezettek, futottunk az eredmény után, a szünetben 13-12 volt az állás.

A második félidőben nyolc percig tudtuk tartani a lépést a Gyöngyössel (16-16), ekkor azonban egy 5-0-s sorozatot produkáltak a hazaiak, akik többet tudtak cserélni, több minőségi játékosuknak köszönhetően mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz, aki beállt. Nem úgy nálunk, ahol csak Jakub Mikita tudta felvenni a ritmust. Szlovák átlövőnk vezérletével az ötgólos hátrányból (21-16) is fel tudtunk jönni két gólra (24-22). Ennél közelebb azonban nem sikerült zárkóznunk, és mivel ugyanazzal a hét-nyolc emberrel játszottuk végig a meccset, nem maradt erő a hajrában arra, hogy fordítani tudjunk.

A Gyöngyös megérdemelten nyert, és megőrizte hazai veretlenségét, mi pedig zsinórban harmadik vereségünket szenvedtük el a bajnokságban.

Horváth Attila, az FTC-HungaroControl vezetőedzője: „Gratulálok a Gyöngyösnek. Ilyen meccset, ekkora csatát vártunk. Nem mi voltunk az esélyesek, de megtettük mindent. Jól felkészültünk belőlük, kivédekeztük a figurákat, amikből máshol gólt tudtak lőni. Futottunk az eredmény után, de döntetlennél nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. A második félidőben volt egy 0-5-ös szériánk, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk. Kihagytuk a ziccereket, heteseket, így nem lehet ilyen rangadót megnyerni.”

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, mert egyenlő erők küzdelmét láthattuk. Nagy szívvel és akarattal küzdöttünk itt a csodálatos közönség előtt, amely talán nézőcsúcsot is döntött ezen a mérkőzésen. A hajrát is kézben tudtuk tartani, köszönhetően az erőállapotunknak.”

Legközelebb jövő pénteken, hazai pályán játszunk a Dabassal.

Cikkajánló

Sorozatok, jóga és tanulás – Zernovic mindennapjai

Férfi kézilabdacsapatunk kapusa, Marián Zernovic mesélt arról, hogy hogyan tudja átvészelni az otthonlétet.

Gyerekek és kutyák segítik kéziseink edzéseit - videó

Férfi kézilabdacsapatunk játékosai harmadik hete edzenek egyénileg.

Most mindenkinek fegyelmezettnek kell lennie

Kézilabdacsapatunk szélsője, Bujdosó Bendegúz arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon!

Szárnyaltak eddig a ferencvárosi férfi kézisek

Még nem tudni, hogy miként ér véget a szezon, de eredményes évet zárhat az FTC férfi kézilabda szakosztálya.

A szövetség felfüggesztette a kézibajnokságokat

Határozatlan időre a Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette a magyar bajnokságokat.

Első a biztonság: zárt kapuk mögött a kézibajnokik is

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első, ezért zárt kapuk mögött rendezi hazai kézilabda-mérkőzéseit.

A Fradi-játékosok oktatták az NFL-sztárokat

A volt NFL-sztár leszólta a kézilabdát - A Fradival edző Super Bowl-győztes visszaszólt! – VIDEÓ!

Gólgazdag meccset játszottunk Szegeden

Zárt kapuk mögött, nagy tempójú mérkőzést játszott férfi kézilabdacsapatunk a Szegeddel.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most