2022. december 18.
Elvesztettük a rangadót
Nagyot harcolva, de szinte végig hátrányban játszva vereséget szenvedtünk a Balatonfüred otthonában.

Roppant sűrű bő egy hónap végén idegenbeli rangadóval zárta az évet férfi kézilabdacsapatunk. A keddi, flensburgi Európa-liga-csoportmérkőzés után ezúttal a szintén El-résztvevő Balatonfüred otthonába látogattak a fiúk, az összecsapás előtt tudtuk, egy esetleges győzelemmel mennyivel jobb pozícióból várhatnák a tavaszi folytatást, nem mellesleg alaposan leszakítanák az aktuális riválist is. A keretből végül sérülés miatt kimaradt irányítónk, Lékai Máté a találkozó előtt elmondta, szerinte vasárnap a koncentráltabb és kevesebbet hibázó gárda örülhet majd.

Ezek alapján nem tűnt jó jelnek, hogy kifejezetten rosszul kezdtünk, szűk öt perc után már 5-1-re vezettek a hazaiak, igaz, szerencsére gyorsan magunkra találtunk, elkezdtük a felzárkózást, így túl nagy hátrányba nem kerültünk. Az első tíz percben Ónodi-Jánoskúti Máté vállalt három gólt, ennek is köszönhettük, hogy tartottuk a lépést (6-5).

Nem sokkal később viszont ismét elhúzott négy góllal a Füred (10-6), a félidő közepén Prainer Viktor köszönt be sorozatban háromszor, de ezzel együtt is állandósulni látszott a különbség, sok gólt kaptunk, és közben két hétméretest is elrontottunk, a hazai kapuban Andó Arián tíz védést mutatott be az első harminc percben (16-11).

A játékrész hajrája azonban jól sikerült, ismét megközelítettük a Balaton-partiakat, és úgy mehettünk el szünetre, hogy teljes mértékben mérkőzésben voltunk (18-16).

A folytatásra jól jöttünk ki, négy perc elég volt ahhoz, hogy Debreczeni Dávid üres kapus gólja után kiegyenlítsünk (20-20), ezt követően viszont sokáig nem lélegezhettünk fel, hiszen ismét gyorsan elhúzott három góllal a hazai együttes. Tovább rontott az összképen, hogy az egyik hétméteres utáni kipattanóért küzdő Imre Bence megsérült, és már nem is tudott visszajönni a pályára (26-23).

Próbáltunk kapaszkodni, ott voltunk a Balatonfüred nyomában, de a mérkőzés utolsó tíz percére így is kétgólos hátrányban fordultunk rá (30-28). És sajnos az utolsó öt perc előtt is ez volt a helyzet, ami azt jelentette, hogy szinte tökéletes végjátékra volt szükség a pontszerzéshez.

Ezzel szemben Andó bemutatott újabb három védést, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (35-31). A vége hatgólos vereség lett, a szinte végig vezető Balatonfüred 38-32-vel tartotta otthon a két pontot.

A rangadó elvesztésével keserűen alakult a fiúk évzárása, ám a roppant sűrű decemberi menetelés után most jut majd idő a pihenésre, hogy aztán a januári világbajnokság után februárban újrainduljon valamennyi versenysorozat.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
13. forduló

Balatonfüredi KSE – Ferencvárosi TC 38-32 (18-16)
Helyszín:
Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont, Balatonfüred
Időpont:
december 18., 18 óra
Játékvezetők:
Fekete Tamás, Tóth Dávid
Gólszerzők:
Sretenovic 8, Gostovic 7, Németh B. 6, Szűcs 5, Brandt 4, Varga 3, Bóka 2, Kemény 2, Szmetán 1, ill. Nagy 6, Debreczeni 4, Prainer 4, Csörgő 3, Füzi 3, Ónodi-Jánoskúti 3, Bujdosó 2, Kovacsics 2, Török 2, Balogh 1, Bognár 1, Imre 1

Pásztor István: – Megérdemelten nyert a Balatonfüred, a hazai kapuban kiemelkedőt nyújtott Andó Arián, brutálisan sok a húsz védés egy mérkőzésen. A védekezésünk nagyon pontatlan volt, a taktikusan játszó ellenféllel szemben az utolsó pillanatokban rendre belehibáztunk. Rengeteg a harmincnyolc kapott gól, nagyon sokat kell dolgozni a védekezésen, valamint a védelem és a kapus összhangján. Jól fog jönni most a szünet, de persze, jobb lett volna győzelemmel zárni.

Győri Kristóf: – Szerintem kézilabdázás szempontjából nehezen értékelhető a mérkőzés, mert mindkét csapat nagyon fáradt volt, sok volt a pontatlanság, és a végén az a csapat nyert, amelynél jobb volt a kapusteljesítmény.

Cikkajánló

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin