2019. március 24.
Darálás a rangadón, fél lábbal a másodosztályban!
A Pilisvörösvár legyőzésével gyakorlatilag megvan a feljutás ifi férfi kézilabdacsapatunknak.

NB II felnőtt, 17. forduló:
Ferencváros-Pilisvörösvár 37-23 (15-14)
gólszerzőink: Lukács 7, Prainer 6, Kiss 5, Ónodi 4, Parzer 4, Musztács 3, Csordás 2, Burony 2, Kende 2, Imre, Karai

Kiss György listavezető együttese a felnőtt NB II rangadóján a második Pilisvörösvárt fogadta abban a tudatban, hogy ha győz, akkor öt fordulóval a vége előtt hét pontra nő az előny a tabella élén. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, Prainer Viktor vezérletével pillanatok alatt elhúztunk 4-0-ra, időt is kértek a vendégek. Szépen lassan egyre közelebb férkőztek, de a szünetben így is egy góllal, 15-14-re vezettünk.

A második játékrészt azonban ugyanúgy fergetegesen kezdtük, mint az elsőt, szépen fokozatosan léptünk el, a pilisvörösváriak nem tudták tartani a tempót, amit diktáltunk, és végül nagyon simán, 37-23-ra nyertünk, alaposan visszavágva az őszi vereségért, amely az egyetlen veresége csapatunknak.

„Az elején bennük volt a gyerekekben, hogy ez egy rangadó – kezdte Kiss György vezetőedző. – A második félidőben egyre jobban összeállt a védekezésünk, amihez kellettek Merkovszki Pali védései is. Látszott, hogy sokkal jobb erőben vagyunk, a végén már alig tudott az ellenfél kapura lőni, bedaráltuk őket. Amikor elkezdtünk ellépni, akkor már felszabadultan játszottunk, és szép megoldásokat is láthattak a nézők, akiknek köszönjük, hogy ilyen szép számmal kijöttek, és szurkoltak nekünk. Megérdemlik ezek a srácok, akik rendkívül tehetségesek, és remélem, hogy sokan közülük szép pályát futnak majd be.”

Ezzel a győzelemmel gyakorlatilag feljutott tizenévesekből álló csapatunk a felnőtt NB I/B-be, így jövőre az első két osztályban egyaránt indíthatunk férfi csapatot, amely a fiatalok fejlődése szempontjából kulcsfontosságú lesz.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A Pilisvörösvár kiütésével gyakorlatilag megvan a feljutás ifi férfi kézilabda csapatunknak! Kiss György listavezető együttese a felnőtt NB II rangadóján a második Pilisvörösvárt fogadta abban a tudatban, hogy ha győz, akkor öt fordulóval a vége előtt hét pontra nő az előnyünk a tabella élén. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, Prainer Viktor vezérletével pillanatok alatt elhúztunk 4-0-ra, időt is kértek a vendégek. Szépen lassan egyre közelebb férkőztek, de a szünetben így is egy góllal, 15-14-re vezettünk. A második játékrészt azonban ugyanúgy fergetegesen kezdtük, mint az elsőt, szépen fokozatosan léptünk el, a pilisvörösváriak nem tudták tartani a tempót, amit diktáltunk, és végül nagyon simán, 37-23-ra nyertünk, alaposan visszavágva az őszi vereségért, amely az egyetlen veresége csapatunknak. „Az elején bennük volt a gyerekekben, hogy ez egy rangadó – kezdte Kiss György vezetőedző. – A második félidőben egyre jobban összeállt a védekezésünk, amihez kellettek Merkovszki Pali védései is. Látszott, hogy sokkal jobb erőben vagyunk, a végén már alig tudott az ellenfél kapura lőni, bedaráltuk őket. Amikor elkezdtünk ellépni, akkor már felszabadultan játszottunk, és szép megoldásokat is láthattak a nézők, akiknek köszönjük, hogy ilyen szép számmal kijöttek, és szurkoltak nekünk. Megérdemlik ezek a srácok, akik rendkívül tehetségesek, és remélem, hogy sokan közülük szép pályát futnak majd be.” Ezzel a győzelemmel gyakorlatilag feljutott tizenévesekből álló csapatunk a felnőtt NB I/B-be, így jövőre az első két osztályban egyaránt indíthatunk férfi csapatot, amely a fiatalok fejlődése szempontjából kulcsfontosságú lesz. @burony_bence @handball_pepe27 @prainerviktor @i_bence @karaimiki @oncsaa @merkovszkipal @botii48 @kende_pepe #kezilabda #ftc #ftcferfikezilabda #ftckezilabda #ftchandball #handballpassion #handballplayer #handball #hajrafradi #fradizmus #utanpotlas #tippmix

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

"Az álmom válna valóra az olimpiai szerepléssel"

Karrierjéről, s a közelmúltbéli sikerekről mesélt Imre Bence, férfi kézilabdacsapatunk klasszisa - VIDEÓ!

Megmentettünk egy pontot a legvégén

Óriási csatát hozott férfi kézisienk Balatonfüred elleni rangadója, a végén Lékai Máté gólja döntetlent ért.

Jegyinfók a Presov elleni idegenbeli meccsre

Szombaton jön férfi kéziseink Ek-negyeddöntő visszavágója; így lehet belépőt venni az eperjesi mérkőzésre.

Fontos lenne visszavágni a Fürednek!

Férfi kéziseinkre a két Európa-kupa negyeddöntő között kulcsmeccs vár a bajnokságban, a Balatonfüred érkezik.

Tüzes siker: „Kint is nyernénk, mert jobbak vagyunk”

Pásztor István: „Dani piros lapja kicsit több volt a soknál • Lékai szerint kint is parázs csata lesz - VIDEÓ

Megvan az előny a visszavágóra!

Férfi kéziseink három góllal legyőzték a Tatran Presovot az Ek-negyeddöntő első meccsén.

Előnyt kell szereznünk a visszavágóra!

Férfi kéziseink a Tatran Presovot fogadják szombaton, a Veszprémben visszatérő Csörgő Kristófot kérdeztük.

Januári riválisunkkal is találkozunk az Eb-selejtezőben

Megvan a három együttes, amellyel megküzdhet a férfi kéziválogatott a 2026-os Eb-kvalifikációért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin