2022. november 18.
Gól a debütáláson, vastaps a bemutatásoknál
NB I-es gólcsúcsot hozó meccset játszottunk Veszprémben, így látta Pásztor István és az újonc Bredák Dominik.

Négy játékosát nélkülözve is helyt állt csütörtök kora este a Veszprém Arénában férfi kézilabdacsapatunk. A harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzés korai szakaszában még 7-4-re vezettünk is, később azonban érvényesítette a papírformát a Telekom Veszprém, és végül 50-40-re győzött, ezzel pedig a két együttes új NB I-es gólrekordot állított fel.

A hatalmas tempót hozó összecsapás után így értékelt vezetőedzőnk, Pásztor István, akivel kapcsolatban az is kiderült, hogy a bakonyiak közönsége nem felejtette el azt a tizenöt évet (na meg persze a tizenkét bajnoki címet), amelyet játékosként a klubnál töltött, hiszen vastapssal köszöntötte őt a meccs előtti bemutatáskor.

– Ugyanúgy készültem erre a mérkőzésre is, mint a többire, minden a megszokott rendben zajlott, természetesen nagyon jólesett ez a fogadtatás, meg az is, hogy tizenöt Veszprémben töltött év után mindenféle múltbeli ranglistán ott szerepel a nevem, de mindez a játékos-pályafutásom alatt történt, a mostani már egy egészen új helyzet, ezért nem volt bennem drukk a kezdés előtt. Nem készültünk arra, hogy lassítsuk a tempót vagy húzzuk az időt, és a Veszprém, mint mindig, most is magas szinten játszott, abszolút dicsérendő, hogy Momo (Momir Ilics – a szerk.) hatvan percen keresztül motiválni tudta a játékosait, végignyomták a meccset, szerintem kitűnő gyakorlás volt nekik is. Nekünk mindenképpen, mert szintén nagyon erős ellenféllel találkozunk kedden idegenben Franciaországban, kiváló felkészülés volt, megmutatta, hogy ennyire magas szintű beálló, illetve beálló, páros kapcsolatos játék ellen még elég kevés a védekezésünk, és nem vagyunk eléggé feszesek és erősek.

Trénerünk kitért az összecsapás egyik igencsak örömteli eseményére, méghozzá, hogy a felnőttcsapatunkban pályafutása során először szereplő Bredák Dominik remekül és bátran mutatkozott be az élvonalban, és két lövésből kétszer talált be Vladimir Cupara kapujába. 

– Nagyon örülök annak, hogy a juniorválogatott elfoglaltságok miatt be tudtuk nevezni serdülőválogatott játékosunkat, Bredák Dominikot, aki az első NB I-es meccsén lőtt két gólt a Veszprémnek, ez szerintem nagyon nagy siker, és gyönyörű bemutatkozás.

Tizenhat éves játékosunk amellett, hogy első mérkőzését játszotta a „nagyok” között, átesett első NB I-es sajtótájékoztatón adott interjúján is, amelyben így fogalmazott.

– Én is úgy láttam, hogy védekezésben még sokat kell fejlődnünk, főleg a beálló elleni védekezésben. Személy szerint nagyon élveztem a játékot, jól éreztem magamat a pályán, igyekeztem kihasználni minden percét, és természetesen nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam az NB I-ben.

K&H FÉRFI KÉZILABDALIGA
3. forduló

Telekom Veszprém – Ferencvárosi TC 50-40 (25-21)
Helyszín: Veszprém Aréna
Időpont: november 17., 17:30
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gólszerzők: Nilsson 11, Nenadics 7, Yahia 6, Pechmalbec 5, Elísson 4, Marguc 4, Lauge 3, Mahe 3, Strlek 3, Vailupau 2, Corrales 1, Elderaa 1, ill. Balogh 6, Debreczeni 5, Füzi 5, Lékai 5, Prainer 5, Bognár 4, Bujdosó 3, Kovacsics 3, Bredák 2, Bohács 1, Borbély 1

Cikkajánló

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

Szegeden folytatódik az elképesztően sűrű menetelés

Három nappal a Tatabánya elleni rangadó után a BL-playoffot megjárt Szeged otthonába utaznak férfi kéziseink.

Már kedden érdemes belépőt venni a Veszprém-meccsre

Keddtől férfi kéziseink bajnoki meccse mellett az Olympiakosz elleni Ek-rangadóra is lehet jegyet vásárolni.

Drámai végjátékban döntetlen lett a rangadó

Fordulatos és izgalmas meccsen közel lehetetlen helyzetből mentettek pontot férfi kéziseink a Tatabánya ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin