2022. november 18.
Gól a debütáláson, vastaps a bemutatásoknál
NB I-es gólcsúcsot hozó meccset játszottunk Veszprémben, így látta Pásztor István és az újonc Bredák Dominik.

Négy játékosát nélkülözve is helyt állt csütörtök kora este a Veszprém Arénában férfi kézilabdacsapatunk. A harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzés korai szakaszában még 7-4-re vezettünk is, később azonban érvényesítette a papírformát a Telekom Veszprém, és végül 50-40-re győzött, ezzel pedig a két együttes új NB I-es gólrekordot állított fel.

A hatalmas tempót hozó összecsapás után így értékelt vezetőedzőnk, Pásztor István, akivel kapcsolatban az is kiderült, hogy a bakonyiak közönsége nem felejtette el azt a tizenöt évet (na meg persze a tizenkét bajnoki címet), amelyet játékosként a klubnál töltött, hiszen vastapssal köszöntötte őt a meccs előtti bemutatáskor.

– Ugyanúgy készültem erre a mérkőzésre is, mint a többire, minden a megszokott rendben zajlott, természetesen nagyon jólesett ez a fogadtatás, meg az is, hogy tizenöt Veszprémben töltött év után mindenféle múltbeli ranglistán ott szerepel a nevem, de mindez a játékos-pályafutásom alatt történt, a mostani már egy egészen új helyzet, ezért nem volt bennem drukk a kezdés előtt. Nem készültünk arra, hogy lassítsuk a tempót vagy húzzuk az időt, és a Veszprém, mint mindig, most is magas szinten játszott, abszolút dicsérendő, hogy Momo (Momir Ilics – a szerk.) hatvan percen keresztül motiválni tudta a játékosait, végignyomták a meccset, szerintem kitűnő gyakorlás volt nekik is. Nekünk mindenképpen, mert szintén nagyon erős ellenféllel találkozunk kedden idegenben Franciaországban, kiváló felkészülés volt, megmutatta, hogy ennyire magas szintű beálló, illetve beálló, páros kapcsolatos játék ellen még elég kevés a védekezésünk, és nem vagyunk eléggé feszesek és erősek.

Trénerünk kitért az összecsapás egyik igencsak örömteli eseményére, méghozzá, hogy a felnőttcsapatunkban pályafutása során először szereplő Bredák Dominik remekül és bátran mutatkozott be az élvonalban, és két lövésből kétszer talált be Vladimir Cupara kapujába. 

– Nagyon örülök annak, hogy a juniorválogatott elfoglaltságok miatt be tudtuk nevezni serdülőválogatott játékosunkat, Bredák Dominikot, aki az első NB I-es meccsén lőtt két gólt a Veszprémnek, ez szerintem nagyon nagy siker, és gyönyörű bemutatkozás.

Tizenhat éves játékosunk amellett, hogy első mérkőzését játszotta a „nagyok” között, átesett első NB I-es sajtótájékoztatón adott interjúján is, amelyben így fogalmazott.

– Én is úgy láttam, hogy védekezésben még sokat kell fejlődnünk, főleg a beálló elleni védekezésben. Személy szerint nagyon élveztem a játékot, jól éreztem magamat a pályán, igyekeztem kihasználni minden percét, és természetesen nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam az NB I-ben.

K&H FÉRFI KÉZILABDALIGA
3. forduló

Telekom Veszprém – Ferencvárosi TC 50-40 (25-21)
Helyszín: Veszprém Aréna
Időpont: november 17., 17:30
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gólszerzők: Nilsson 11, Nenadics 7, Yahia 6, Pechmalbec 5, Elísson 4, Marguc 4, Lauge 3, Mahe 3, Strlek 3, Vailupau 2, Corrales 1, Elderaa 1, ill. Balogh 6, Debreczeni 5, Füzi 5, Lékai 5, Prainer 5, Bognár 4, Bujdosó 3, Kovacsics 3, Bredák 2, Bohács 1, Borbély 1

Cikkajánló

Óriási csatában ikszeltünk Budakalászon

Hatalmas küzdelemben 25-25-ös döntetlent játszottunk a Budakalász otthonában a K&H Liga 11. fordulójában.

Fontos meccs jön közvetlen riválisunk ellen

A keddi Európa-liga-csata után ismét a bajnokság van a fókuszban, szombat délután Budakalászra látogatunk.

Nyolc ferencvárosi játékos a férfiválogatottban!

Chema Rodriguez kihirdette bő, 35 fős keretét a januári világbajnokságra, benne nyolc FTC-játékossal.

„Felemeljük a fejünket, és megyünk tovább!”

Jobbátlövőnk, Ónodi-Jánoskúti Máté értékelt a Benidorm elleni Európa-liga mérkőzés után – VIDEÓ!

Drámai vereség, utolsó másodperces góllal kaptunk ki

Szinte végig uraltuk a Benidorm elleni Európa-liga-mérkőzést, ám végül egyetlen pontot se szereztünk.

Amit a keddi El-meccsről tudni érdemes

Szurkolói információk a Benidorm-meccsre, amelyet a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban játszunk.

A spanyolok ellen ismételnénk meg a hazai El-bravúrt

Az Ystads felett aratott történelmi siker után kedden ismét hazai pályán, a Benidormmal játszunk az El-ben.

Küzdelmes meccsen szereztünk két pontot

Szinte végig szoros mérkőzésen 38-30-ra győztük le a Komlót a K&H Férfi Liga 10. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin