2023. február 21.
Győztünk Spanyolországban, él a továbbjutás reménye!
A nagyszerű első félidei játékunkkal alapoztuk meg a Benidorm elleni sikerünket az Európa-ligában.

Mérkőzésből mérkőzésbe érkezett kedd este a Benidorm otthonába férfi kézilabdacsapatunk. A kulcsfontosságú idegenbeli Európa-liga-meccs mindössze kicsit több, mint negyvennyolc órával a Tatabánya elleni győztes rangadó után kezdődött. A hétfő szinte teljesen elment az utazással, (ezúttal betegség, illetve sérülés miatt Jakub Mikita, Csörgő Kristóf és Bohács Sándor nem tartott az együttessel, ismét bekerült viszont a keretbe a még ifjúsági korú Juhász Ádám), ezért elsősorban tengerparti sétákkal és persze videózással készült a csapat a spanyolok ellen, a hangsúly a regeneráción volt.

Azt ugyanis előre tudtuk, hogy mind fizikailag, mind pedig mentálisan nagy szükség lesz a frissességre, a hét a hat elleni támadójátékot, valamint időnként nagyon agresszív nyitott védekezést alkalmazó riválissal szemben. Különösen örömteli volt látni, és a fiúknak extra motivációt adott, hogy mintegy ötven Spanyolországban élő szurkolónk is kilátogatott a találkozóra.

És ennek megfelelően elképesztő lendülettel kezdtük az összecsapást, a csapat megint ezer fokon égett. Az első támadásunkból Nagy Bence büntetőjével szereztük meg a vezetést, majd a feszes védekezést és Borbély Ádám hetesvédését kihasználva már az elején alaposan elhúztunk a hazaiaktól, akik Nagy újabb találata után négygólos hátrányban kértek időt (1-5).

Az első negyedórában mindössze négy gólt kaptunk, a védekezésünk nagyon rendben volt még a hét a hat elleni játékkal szemben is, közben pedig tartottuk, sőt, növeltük a magabiztos különbséget (4-9).

Olyannyira uraltuk a játékot az első félidőben, hogy Pásztor István először a 28. percben, plusz ötnél kért időt. Elővettük mi is a hét a hat elleni játékot, két gólt szereztünk belőle, s bár kaptunk is közben, így is ötgólos előnyben mehettünk pihenni (9-14).

A szünet után aztán megmutatta a Benidorm, hogy miért iszonyatosan veszélyes rivális, két helyzetet kihagytunk, és nem egészen két perc alatt három gól elfogyott az előnyünkből. Aztán viszont gyorsan rendeztük a sorokat, fontos védések jöttek Borbélytól, ezzel visszaállt a plusz öt gól, közben pedig öröm volt hallani a „Ria, ria, Hungária!” rigmust a lelátóról (13-18).

Az utolsó tíz percre is még magabiztos, négygólos fórral fordultunk rá, a nehéz helyzetekben mindig volt valaki, aki megoldást talált, ezért is érezhettük azt, hogy ezt a meccset nekünk kell megnyernünk. A végén azonban kicsit megállt a támadójátékunk, érezhetően jelentkezett a fáradtság faktor, ami az elmúlt időszak eseményeit ismerve várható volt, így öt perccel a vége előtt feljöttek kettőre. Ennél közelebb viszont egyszer sem, mert hol egy góllal, hol pedig egy Borbély-védéssel, de rendre egy lépéssel közelebb kerültünk a győzelemhez, és végül 27-23-ra megnyertük meccset, ezzel életben tartottuk a továbbjutási reményeinket.

Az újabb nagyszerű siker után szerdán utazunk haza Budapestre, utána pedig készülünk a szombaton 18:30-kor kezdődő Telekom Veszprém elleni hazai bajnokira. Az El-továbbjutás egy hét múlva, hazai pályán dől el a már biztosan csoportelső Flensburg ellen.

Csapatkapitányunk, Pordán Bálint értékelt:

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B csoport, 9. forduló

TM Benidorm – Ferencvárosi TC 23-27 (9-14)

Gólszerzők: Barcelo 4, Martinez 4, Nikcsevics 3, Sempere Perez 3, Bernatonis 2, Lignieres 2, Calle Redondo 2, Vujovics 1, Serrano Matias 1, Sanchez Cortina 1, ill. Nagy B. 8, Füzi 4, Imre 3, Debreczeni 3, Prainer 3, Ónodi-Jánoskúti 2, Lékai 2, Bognár 1, Kovacsics 1. 

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin