2021. szeptember 18.
Hajszálra az óriási bravúrtól!
Férfi kézilabdacsapatunk ellen az 56. percben vezetett először a Telekom Veszprém.

Férfi kézilabda NB I, 2. forduló:
Ferencváros-Telekom Veszprém 27-30 (16-12)
gólszerzőink: Bujdosó 6, Andjelic 5, Nagy 4, Ónodi-Jánoskúti 4, Füzi, Pordán 3, Kovacsics 2

A veszprémiek a PSG felett aratott Bajnokok Ligája-siker után két nappal, tehát lendületben és nagy önbizalommal érkeztek az Elek Gyula Arénába. Ráadásul felépült sérüléséből, és máris kezdőként kapott helyet náluk egyik legnagyobb sztárjuk, Rasmus Lauge. Ennek ellenére mi kezdtük kiválóan a mérkőzést: a ziccerek sorát bravúrral hárító Marián Zernovic vezérletével, és bátor támadójátékunknak köszönhetően 4-1-re elmentünk.

A 11. percben is még csak kettő gólnál jártak a vendégek (5-2), és bár 8-8-nál kiegyenlítettek, de átvenni nem sikerült nekik a vezetést. Zernovic továbbra is bravúrt bravúrra halmozott a kapunkban, két hetest is kivédett, támadásban pedig Bozo Andjelic és Bujdosó Bendegúz vezérletével (mindketten 4/4 az első félidőben) továbbra is kreatívan játszottunk, de mindenki hozzátette a magáét. Ennek is köszönhetően a szünetben négy góllal, 16-12-re vezettünk. A Veszprémtől kapott csupán 12 gól pedig sok mindent elárul a Debreczeni Dávid és Jakub Mikita vezette védelem első félidei, emberfeletti munkájáról.

 

A második játékrészre láthatóan egy másik Veszprém jött ki, és villámgyorsan feljött egy gólra (17-16). Az időközben a szünetben a kapuba beálló Győri Kristóf ott folytatta, ahol kapustársa az első félidőben abbahagyta, többek között hetest is védett, mi pedig nem estünk össze, és nem engedtük egyenlíteni a vendégeket. Sőt, a 42. percben ismét három volt közte. (21-18)

A veszprémiek nem nagyon tudták pihentetni legjobbjaikat, és sokat játszatni fiatal magyar játékosaikat, többek között a Ferencvárostól igazolt Lukács Pétert sem. Ezzel szemben nálunk kortársa és jó barátja, Ónodi-Jánoskúti Máté sorra szórta a szebbnél szebb gólokat, de beállóban Füzi Dani és Pordán Bálint is nagyon fontos gólokat lőtt. Sajnos azonban a vendégek kapujában is volt egy extra teljesítmény, Cupara megbabonázta heteslövőinket, sorra hagytuk ki a büntetőket.

Az 52. percben egyenlített ki a Veszprém, a vezetést azonban csak az 56. percben tudta átvenni (először a mérkőzésen). A végén sajnos kijött a tudáskülönbség, és az, hogy sokkal hosszabb a vendégcsapat kispadja, így pihentebben tudtak belemenni a hajrába. Szégyenkezni valónk azonban nincs, a szép számú közönség is felállva tapsolta meg csapatunkat, és ha így játszunk a többi mérkőzésen is, akkor remek szezon elé nézhetünk.

Legközelebb jövő szombaton, Gyöngyösön lépünk pályára a bajnokságban.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Újabb lehengerlő győzelem férfi kéziseinktől

A hét lövésből hét gólt szerző Imre Bence vezérletével simán verte férfi kézilabdacsapatunk a Budakalászt is.

Rangadó a Népligetben!

A Budakalászt fogadja férfi kézilabdacsapatunk pénteken a bajnokságban.

Gyászol a Fradi-család, elhunyt Tóth Jenő

89 éves korában elhunyt Tóth Jenő, a ferencvárosi kézilabda egyik kiemelkedő alakja.

Örömjátékkal nyertünk Egerben

Végig vezetve nyert férfi kézilabdacsapatunk az Eger otthonában az NB I-ben.

Bevenni az egri várat!

Férfi kézilabdacsapatunk Egerbe látogat szombaton, az NB I következő fordulójában.

A Fradi Sas nyerte a Kabalák Csatáját

A Kézilabdázás Napján különleges versenyt rendeztek, amelyben klubunk kabalája győzött.

Tíz gólon belül tartottuk a szegedi óriásokat

Férfi kézilabdacsapatunk tízgólos vereséget szenvedett a Pick Szegedtől az Elek Gyula Arénában.

Két fradista a kéziválogatottban

Gulyás István kihirdette az Eb-re készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most