2020. február 1.
Hatalmasat küzdöttünk, de kikaptunk Komlón
Néggyel is vezettünk, végül izgalmas hajrában egygólos vereséget szenvedett férfi kézilabdacsapatunk.

Férfi kézilabda NB I, 14. forduló:
Sport36-Komló – FTC-HungaroControl 23-22 (12-12)
gólszerzőink: Nagy 11, Pordán 2, Andjelic 2, Bujdosó 2, Bognár, Debreczeni, Bohács, Mikita, Kovacsics

Komlóra ebben a bajnokságban sem győzni járnak a csapatok, hiszen csak a Veszprém tudott az idén itt nyerni, ráadásul elsőszámú kapusunk, Marián Zernovic és szerb jobbátlövőnk, Nikola Ivanovic nélkül álltunk ki, mindketten sérüléssel bajlódnak.

Ennek ellenére kiválóan kezdtünk, Nagy Bence Eb-formában játszott, sorra dobta a gólokat és adta a jobbnál jobb gólpasszokat, rendezetlen védelem ellen rendre betaláltunk. A komlóiak 3-6-nál kértek először időt, ezután rádobtunk még egyet, így már néggyel is vezettünk. (3-7)

Ezt követően egy 4-1-es sorozatot produkálva feljöttek a hazaiak egy gólra, de nem estünk össze, és ismét elmentünk hárommal. (7-10) Az első félidőben nálunk három kiállítás volt, a komlóiaknál egy, mi egy hetest dobhattunk, ők hármat, így hiába védekeztünk kiválóan, a szünetben 12-12-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrészt is remekül kezdtük, 17-14-re is vezettünk, ám támadásban kezdtünk elfogyni. Győri Kristóf hiába védett három büntetőt is, a Komló kiegyenlített, és nyolc perccel a vége előtt először vette át a vezetést a mérkőzésen. (20-19)

A hajrában is fej-fej mellett haladt a két csapat, de a telt házas buzdítás előnyét is élvező hazaiak nagyobb rutinja kijött, fiatal csapatként mi több hibát vétettünk a kritikus szituációkba, és végül egygólos, 23-22-es győzelmet arattak.

Mindenki Nagy Bencére próbálta tolni a felelősséget, válogatott átlövőnk pedig a nagy számok törvénye értelmében, fáradtan már bele-bele hibázott a lövésekbe. Így is 11 gólig jutott, a második legeredményesebb játékosunk pedig csupán kettőig.

Ami a kiállítási arányt illeti: a Komló kétszer, mi hatszor játszottunk emberhátrányban, ők hat büntetőt lőhettek, mi csupán egyet. Ezzel együtt a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Horváth Attila, az FTC-HungaroControl vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak és a csapatomnak is, nagyot küzdöttünk, tudtuk, hogy ilyen küzdős meccs lesz. Amíg játszottuk a kézilabdát, addig eredményesek voltunk, de nem tudtunk alkalmazkodni a játékvezetéshez, ezt a statisztikákban is látható. Küzdöttünk, de ennyire volt elég, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.”

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, mert nem adta könnyen a bőrét. Kellett egy kis szerencse is a győzelmünkhöz. Meglepetés nem ért bennünket, tudtuk, hogy az ellenfél gyorsan fog jönni az elején, mégis csak néztük őket. Sokat hibáztunk, de nem adtuk fel akkor sem, amikor a második félidőben ellépett a Fradi. Örülök, hogy nyerni tudtunk.”

Következő mérkőzésünket jövő pénteken, 18.00-kor hazai pályán a Váccal játsszuk.

Cikkajánló

Időpontváltozások!

Megváltozott az FTC-HungaroControl két bajnoki mérkőzésének időpontja is.

Lehengerlő játékkal bravúrgyőzelem Tatabányán!

Villámgyors, modern kézilabdát játszva férfi kézilabdacsapatunk magabiztosan nyert Tatabányán!

Kiváló szezonkezdés csikócsapatunktól

Fontos győzelmet aratott első tavaszi mérkőzésén az FTC U21-Diagnosticum az NB I/B-ben.

Teher nélkül Tatabányán

Tatabányára látogat az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata kedden a bajnokság 16. fordulójában.

Kiütéses győzelem a Vác ellen

Nem okozott gondot a sereghajtó legyőzése férfikézilabdacsapatunknak az NB I-ben.

Itthon tartani a két pontot

Pénteken a sereghajtó Vácot fogadja az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata a bajnokságban.

Irtó nehéz komlói túrával kezdünk

Szombaton elrajtol a férfi kézilabda NB I tavaszi szezonja, az FTC-HungaroControl Komlóra látogat.

Sima győzelemmel hangoltunk a bajnoki rajtra

Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott férfi kézilabdacsapatunk a vendég Eger felett.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most