2020. február 1.
Hatalmasat küzdöttünk, de kikaptunk Komlón
Néggyel is vezettünk, végül izgalmas hajrában egygólos vereséget szenvedett férfi kézilabdacsapatunk.

Férfi kézilabda NB I, 14. forduló:
Sport36-Komló – FTC-HungaroControl 23-22 (12-12)
gólszerzőink: Nagy 11, Pordán 2, Andjelic 2, Bujdosó 2, Bognár, Debreczeni, Bohács, Mikita, Kovacsics

Komlóra ebben a bajnokságban sem győzni járnak a csapatok, hiszen csak a Veszprém tudott az idén itt nyerni, ráadásul elsőszámú kapusunk, Marián Zernovic és szerb jobbátlövőnk, Nikola Ivanovic nélkül álltunk ki, mindketten sérüléssel bajlódnak.

Ennek ellenére kiválóan kezdtünk, Nagy Bence Eb-formában játszott, sorra dobta a gólokat és adta a jobbnál jobb gólpasszokat, rendezetlen védelem ellen rendre betaláltunk. A komlóiak 3-6-nál kértek először időt, ezután rádobtunk még egyet, így már néggyel is vezettünk. (3-7)

Ezt követően egy 4-1-es sorozatot produkálva feljöttek a hazaiak egy gólra, de nem estünk össze, és ismét elmentünk hárommal. (7-10) Az első félidőben nálunk három kiállítás volt, a komlóiaknál egy, mi egy hetest dobhattunk, ők hármat, így hiába védekeztünk kiválóan, a szünetben 12-12-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrészt is remekül kezdtük, 17-14-re is vezettünk, ám támadásban kezdtünk elfogyni. Győri Kristóf hiába védett három büntetőt is, a Komló kiegyenlített, és nyolc perccel a vége előtt először vette át a vezetést a mérkőzésen. (20-19)

A hajrában is fej-fej mellett haladt a két csapat, de a telt házas buzdítás előnyét is élvező hazaiak nagyobb rutinja kijött, fiatal csapatként mi több hibát vétettünk a kritikus szituációkba, és végül egygólos, 23-22-es győzelmet arattak.

Mindenki Nagy Bencére próbálta tolni a felelősséget, válogatott átlövőnk pedig a nagy számok törvénye értelmében, fáradtan már bele-bele hibázott a lövésekbe. Így is 11 gólig jutott, a második legeredményesebb játékosunk pedig csupán kettőig.

Ami a kiállítási arányt illeti: a Komló kétszer, mi hatszor játszottunk emberhátrányban, ők hat büntetőt lőhettek, mi csupán egyet. Ezzel együtt a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Horváth Attila, az FTC-HungaroControl vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak és a csapatomnak is, nagyot küzdöttünk, tudtuk, hogy ilyen küzdős meccs lesz. Amíg játszottuk a kézilabdát, addig eredményesek voltunk, de nem tudtunk alkalmazkodni a játékvezetéshez, ezt a statisztikákban is látható. Küzdöttünk, de ennyire volt elég, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.”

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, mert nem adta könnyen a bőrét. Kellett egy kis szerencse is a győzelmünkhöz. Meglepetés nem ért bennünket, tudtuk, hogy az ellenfél gyorsan fog jönni az elején, mégis csak néztük őket. Sokat hibáztunk, de nem adtuk fel akkor sem, amikor a második félidőben ellépett a Fradi. Örülök, hogy nyerni tudtunk.”

Következő mérkőzésünket jövő pénteken, 18.00-kor hazai pályán a Váccal játsszuk.

Cikkajánló

Visszavágni a hazai vereségért!

Komlóra látogat férfi kézilabdacsapatunk szombaton a bajnokságban.

Kellett nagyon a Veszprém elleni meccs

Sokat hibázva, de tisztességes eredményt ért el férfi kézilabdacsapatunk a Telekom Veszprém ellen.

Veszprém elleni felmérővel kezdünk

Férfi kézilabdacsapatunk hosszú kihagyás után szerdán ismét pályára lép a bajnokságban.

Jövő héten kezdődik a nagyüzem

Férfi kézilabdacsapatunk a jövő héten visszatér, és gyakorlatilag heti két mérkőzést játszik majd.

30 gólt lőttek fiataljaink a Veszprémnek

Ifjúsági férfi csapatunk bátor játékot nyújtva, 30 gólt lőve kapott ki a Telekom Veszprém otthonában.

Tízgólos győzelem Szlovákia ellen

Péntek után vasárnap is legyőzte férfi kézilabda-válogatottunk Szlovákiát az Eurokupában.

Programváltozás férfi kéziseinknél

Több mérkőzését is kénytelen elhalasztani férfi kézilabdacsapatunk.

Tartalékosan is nyert a válogatott

Magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eurokupában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most