2023. november 25.
Hátrányba kerültünk az odavágón
Férfi kéziseinknek 4 gólt kell ledolgozniuk a Bern ellen a jövő heti visszavágón az Ek-ban.

Októberben örömjátékkal jutott tovább két hazai mérkőzésen a Parnassos Strovolou ellen férfi kézilabdacsapatunk az Európa-kupában, a második párharcunkban azonban nem várhattuk, hogy még egyszer olyan könnyű dolgunk lesz, mint a ciprusiakkal szemben volt. A svájci élvonalban pillanatnyilag hatodik helyen álló, sok gyors lerohanást vezető BSV Bern következett.

A csapat pénteken repülővel, majd busszal érkezett meg a svájci fővárosba, és ami az előkészületeket illeti, az utazás minimális csúszását leszámítva minden a tervek szerint zajlott.

Jó volt látni, ahogyan a kezdéshez közeledve egyre több Svájcban élő Fradi-szurkoló jelent meg a lelátón, a start azonban nem úgy alakult, ahogyan elképzeltük. Eleinte szinte egyáltalán nem tudtuk megállítani a hazai lerohanásokat, tíz percnyi játékot követően hárommal vezetett a Bern (7-4).

A folytatásban valamelyest feljavult a védekezés, illetve Győri Kristóftól is jöttek fontos és nagy védések, de akkor meg támadásban hibáztunk rendre bele, és rontottunk ziccereket. A félidő hajrájához érve már arra kellett figyelni, hogy ne legyen túl nagy a hátrány a második harminc percre, a végén Balogh Zsolt hetesgóljával mentettük mínusz ötre az állást (17-12). 

A fordulás után megpróbáltuk a hét a hat elleni játékot, a nyitott védekezést, de sehogy sem sikerült felzárkózni. Sőt, hétgólos hátrányban már tényleg az is ott lehetett a fejekben hogy ne szenvedjünk túl nagy különbségű vereséget első mérkőzésen (22-15).

Ezt követően sikerült valamelyest váltani, többször is feljöttünk háromra, de a következő lépést nem sikerült megtenni. A végjátékban lehetett volna nagyobb és kisebb is a különbség, végül 33-29-re győzött a Bern.

A svájci együttes hatvan percen keresztül bizonyította, hogy mennyire gyors és kellemetlen ellenfél. Négygólos hátrányt viszünk magunkkal a visszavágóra, amelyet jövő vasárnap 14 órától rendezünk az Elek Gyula Arénában.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA

BSV Bern (svájci) – FTC-Green Collect 33-29 (17-12)
Helyszín:
 Mobiliar Arena, Gümligen
Időpont: 2023. november 25., 17 óra
Játékvezetők: Yves Schols, Stephen Martens (holland, belga)
Gólszerzők: Aellen 8, Spring 5, Kusio 4, Weingartner 4, Nyström 3, Strahm 2, Gantner 2, Jauer 1, Weiss 1, Arn 1, Allemann 1, Schnyder 1, ill. Nagy B. 7, Kovacsics 5, Csörgő 3, Bujdosó 3, Bognár 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Balogh 2, Debreczeni 2, Lékai 2, Prainer 1

Pásztor István: – Tíz megállító faultunk volt a mérkőzésen, az előző bajnokin egy félidő alatt huszonegy. Így nem nagyon lehet egy ilyen dinamikus csapat ellen nyerni. Dekoncentráltak voltunk, sokat hibáztunk, mellé színvonaltalan játékvezetés társult, ami szerintem nem méltó az Európa-kupához. Sokat kell dolgozni azon, hogy a jövő héten a támadójátékunk hatékonyabb legyen, védekezésben pedig az egy-egyekkel szemben nem voltunk elég hatékonyak. Szerintem a szezonban most játszottunk a legrosszabbul, ezt muszáj lesz kijavítani.

__________________________________________________________

Elindult a jegyértékesítés a visszavágóra!

A BSV Bern elleni párharc visszavágóját december 3-án 14 órától az Elek Gyula Arénában rendezzük. Emlékeztetjük szurkolóinkat, hogy kézilabdacsapataink hazai mérkőzésein nyáron jelentős újdonságokat vezettünk be. A jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, a csarnokba lépéshez pedig szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges. Az újdonságokról ITT írtunk bővebben.

 

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin