2023. február 11.
Hét hiányzóval is hősies győzelem Dabason
A betegségek miatt alaposan megfogyatkozva is magabiztosan nyertek férfi kéziseink a Dabas KC otthonában.

A K&H Ligában is a sikeres tavaszi nyitány reményében lépett pályára szombat este férfi kézilabdacsapatunk. Az első félévet a tizedik helyen záró Dabas KC otthonába látogattak a fiúk, ahol egyébként a januári, felkészülési időszakban is megfordultak már egyszer.

A célunk nem is lehetett más, mint a két pont megszerzése, hozzátéve, hogy ért el figyelemreméltó eredményeket a Pest megyei gárda az aktuális évadban: az ősszel legyőzte többek között az egyaránt Európa-liga-csoportkörös Balatonfüredet és Fejér B.Á.L.-Veszprémet is.

A csapatunkon napokban átment betegséghullám azonban alaposan átírta az előzetes esélyeket, ugyanis gyakorlatilag egy sornyi játékosra (Borbély Ádámra, Bujdosó Bendegúzra, Ónodi-Jánoskúti Mátéra, Jakub Mikitára, Pordán Bálintra, Prainer Viktorra, Kovacsics Péterre) nem számíthatott Pásztor István az OBO Arénában. Ez persze azt jelentette, hogy a bevethető csapattársaktól egytől egyig extrára volt szükség, közéjük pedig bekerült a hétköznapokban egyaránt az ifjúságiak között szereplő kapus Hajós Ádám, valamint a celjei edzőmeccsükön gólt is szerző Juhász Ádám.  

Ahogyan az várható volt, a találkozó nem indult őrült tempóban, semmi okunk nem volt arra, hogy rárohanjunk az ellenfére, az első gólt a harmadik perc végén Füzi Dániel szerezte. Ezt követően kiegyenlített volt a játék, és tíz perc után az eredményjelző sem mutatott semmi különbséget a felek között (3-3).

Egyszer ugyan átvették a vezetést a hazaiak, de utána remek szakaszt produkáltunk, Győri Kristóf öt percig nem kapott gólt, így bő negyedóra elteltével, Imre Bence találatával már néggyel vezettünk (4-8).

Aztán kicsit megállt a játékunk, és a zsinórban szerzett három góljával feljött egyre a Dabas (8-9), de akkor érkezett Nagy Bence, és roppant fontos pillanatban volt eredményes átlövésből. Majd frissítettünk a támadósoron, az idén először pályára lépett csapatunkban Lékai Máté, és remek lendületet hozott a játékunkba, többek között ennek köszönhettük, hogy a szünetre visszaállt az addigi legnagyobb különbség (10-14).

A fordulás után öt perc alatt annyi gólt kaptunk, mint az első negyedórában összesen, így ismét egyre zárkózott riválisunk, de a vezetést ezúttal is megtartottuk, nem sokkal később pedig visszaállt a viszonylagos megnyugvást jelentő négygólos fór (16-20).  

A védekezés megint remekül összeállt az egyetlen hadra fogható klasszikus hármas védőnk, Debreczeni Dávid vezérletével, és akkor már nem csak a mutatott teljesítmény, hanem az eredmény is nagyon jól nézett ki, az utolsó tíz percre már plusz hattal fordulhattunk (18-24).

A hajrában pedig már nem volt kérdés, közben valamennyi játékosunknak lehetőséget adott Pásztor István, és hatvan percen keresztül hősiesen harcolva 30-23-ra győztünk.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
14. forduló

Dabas KC – Ferencvárosi TC 23-30 (10-14)
Helyszín: 
OBO Aréna, Dabas
Időpont: 
február 11., 18 óra
Játékvezetők: 
Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gólszerzők:
Horvat 4, Szöllősi 4, Ács 3, Bálint 3, Koller 2, Laurinyecz 2, Bognár N. 1, Fekete 1, Katona 1, Tarabochia 1, Zdolik 1 ill. Füzi 8, Imre 6, Nagy B. 5, Lékai 3, Balogh 2, Bohács 2, Csörgő 2, Bognár A. 1, Debreczeni 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin