2022. szeptember 27.
Hullámzó meccsen szenvedtünk szoros vereséget
Jól kezdtünk, a második félidő közepén hétgólos hátrányban is voltunk, a végére pedig ismét lőtávolba értünk.

Bármikor, bármelyik sportágban komoly rangadónak minősül a Steaua Bucuresti – Ferencváros összecsapás, hát még így, hogy férfi kézilabdacsapatunk az Európa-liga csoportkörbe jutásért harcol a román rivális ellen, épp ezért rendkívül motiváltan készült az elmúlt napokban együttesünk a bukaresti odavágóra. A hétfői utazást és edzést követően a kedd már a mérkőzésre hangolódással telt, a csapat egyik fele délelőtti sétával, a másik pedig laza kondiedzéssel melegített az összecsapásra.

Csapatunk kerete nem lehetett teljes, miután Lékai Máté és Bognár Alex betegség miatt nem utazhatott a társakkal, vagyis az biztosnak tűnt, hogy a két irányító hiányában a mindössze 18 éves Csörgő Kristófra, valamint a belső poszton szereplő valamennyi játékosra komoly szerep hárulhat. Különleges volt, amint a fiúk abban a csarnokban kezdtek melegíteni, ahol az elmúlt években a női csapatunkat többször is láthattuk, és bíztunk benne, hogy Nagy Bencéék sikeresebbek lesznek a lányoknál.

Megvolt erre minden esélyük, de a hiányzók miatt jelentősen alakítani kellett az alapjátékon, illetve a legtöbb játékosunknak még szoknia kell a nemzetközi porond légkörét – talán pont utóbbi miatt érződött némi drukk a srácokon. Ezen nem sokat segített, hogy a hálót még javítgatni kellett, ezért csúszott a kezdés, de miután végre útjára indulhatott a labda, Bujdosó Bendegúz két góllal gyorsan nyugtatót küldött mindenkinek.

Nagy Bence kezdett irányítóban, de egyik legjobbunknak szinte semmi sem sikerült ezen a napon, igaz, eleinte ennek ellenére is magabiztosan vezettünk. Bujdosó járt élen a gólszerzésben, ötig jutott tizennégy perc alatt, vezérletével a nyolcadik percben már három volt az előnyünk (2-5), de sajnos ezt követően nagyon elkapta a fonalat a hazaiak kapusa, Ionut Iancu, és a Steaua kiegyenlített. Túljutottunk ezen a perióduson, és a játék képe alapján úgy tűnt, hogy maradt nálunk az irányítás, pont emiatt kissé váratlanul a tizenkilencedik percben először állt jobban a hazai fél (10-9).

Nem sokkal később Ónodi-Jánoskúti Máté kapott hatalmasat az orrára, s bár a vétkes Burlacu piros lappal bűnhődött, nekünk sokkal jobban fájt, hogy a csúnya sérülés után a válogatottba frissen meghívott jobbátlövőnk vérző arccal hagyta el a pályát, és nem is jöhetett már vissza.

Közben Csörgő Kristóf főszereplővé lépett elő, nagyon bátran és eredményesen kézilabdázott, négyszer talált be harminc perc alatt, és gyakorlatilag egymaga tartotta meccsben a csapatunkat, amely a szünetig így is háromgólos hátrányba került.

Iszonyatosan tűzbe jöttek ettől a hazaiak a pályán és a lelátón is (az első félidő szinte néma csendben telt...), mi pedig elbizonytalanodtunk, ráadásul a rengeteg hiba mellett a szerencse is elpártolt tőlünk, többször is a kapusainkról pörgött a vonalon túlra a labda. Rémálomszerűen alakult a második játékrész első tizenkét perce, és félő volt, hogy nem nagyon lehet eszköz Pásztor István kezében arra, hogy jelentősen változtasson, mert az irányító és átlövő posztokra négy bevethető játékosa maradt.

De küzdeni, harcolni kellett, hogy ha már a győzelemre nem is maradt esély, a negyvenkettedik percre kialakuló hétgólos hátrányt (25-18) a lehető legkisebbre csökkentsük. Mert a látottak ellenére továbbra is az lehetett a benyomásunk, hogy az ezen a meccsen meglévő különbség egy hét múlva könnyedén lehet akár az ellenkező irányban is.

Csörgő szerencsére ismét villant, gólt lőtt, kiállítást harcolt ki, és az utolsó tíz perchez közeledve a védekezésünk is életjelet adott magáról – Balogh Zsolt hetesével háromra zárkóztunk (27-24). Sőt, akár egyetlen gólra is közeledhettünk volna, ami az előzmények ismeretében óriási tettnek minősült, ám két hiba után megint négyről kellett kapaszkodnunk.

Nagyon hullámzó meccs volt, amelyen szerencsére a hajrában még meg tudtunk újulni egyszer, így főként Bujdosó Bendegúz és Csörgő Kristóf kimagasló teljesményének köszönhetően végül két góllal kaptunk csak ki. Ezt a visszavágón bőven ledolgozhatjuk, igaz, ehhez a Bukarestben mutatottnál sokkal jobb teljesítményre lesz szükség - nagy meccs várható október 4-én az Elek Gyula Arénában.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
2. selejtező kör, 1. mérkőzés

CSA Steaua Bucuresti – Ferencváros 33-31 (17-14)
Helyszín: CSN Sala Polivalenta, Bukarest
Időpont: 2022. szeptember 27., 18:45
Játékvezetők: Miljan Veszovics és Novica Mitrovics (montenegróiak)
Gólszerzők: Milosevics 7, Sandru 7, Grbovics 5, Pop 4, Constantina 3, Tinkir 2, Burlau 2, Mihalcea 1, Iancu 1, Mousavi 1, ill. Bujdosó 10, Csörgő 8, Balogh Zs. 4 (1), Prainer 4, Debreczeni 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Nagy 1.
Pásztor István: - Jól kezdtük a meccset, alapvetően a megszokott módon, az volt a célunk, hogy magas támadásszámot produkáljunk, gyorsan felérjünk a kapujuk elé. Majd a sok ziccerrontás és ok nélküli hiba miatt elbizonytalanodott a csapat nagy része, nem is egészen értettem, hogy miért. Ennél rutinosabb a Steaua, minthogy az ilyen hibákat ne büntesse meg, átlövő teljesítményben pedig olyat nyújtott, amilyet a felvételen nem láttunk tőlük, igaz, közben a mi védekezésünk is visszaesett. Tíz percet játszottunk jól ezen a mérkőzésen, az első pár percben, illetve a második félidő egyes szakaszaiban. Csörgő Kristóf kiemelkedő volt, számítottam is erre, élt a lehetőséggel, bizonyította, hogy mennyire értékes és lehet rá hosszú távon számítani.

VISSZAVÁGÓ
Ferencváros – CSA Steaua Bucuresti
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. október 4., kedd, 18:45
Jegyár: 1500 - álló, 2500 - ülő
Online jegyvásárlás ITT!

Cikkajánló

Óriási csatában ikszeltünk Budakalászon

Hatalmas küzdelemben 25-25-ös döntetlent játszottunk a Budakalász otthonában a K&H Liga 11. fordulójában.

Fontos meccs jön közvetlen riválisunk ellen

A keddi Európa-liga-csata után ismét a bajnokság van a fókuszban, szombat délután Budakalászra látogatunk.

Nyolc ferencvárosi játékos a férfiválogatottban!

Chema Rodriguez kihirdette bő, 35 fős keretét a januári világbajnokságra, benne nyolc FTC-játékossal.

„Felemeljük a fejünket, és megyünk tovább!”

Jobbátlövőnk, Ónodi-Jánoskúti Máté értékelt a Benidorm elleni Európa-liga mérkőzés után – VIDEÓ!

Drámai vereség, utolsó másodperces góllal kaptunk ki

Szinte végig uraltuk a Benidorm elleni Európa-liga-mérkőzést, ám végül egyetlen pontot se szereztünk.

Amit a keddi El-meccsről tudni érdemes

Szurkolói információk a Benidorm-meccsre, amelyet a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban játszunk.

A spanyolok ellen ismételnénk meg a hazai El-bravúrt

Az Ystads felett aratott történelmi siker után kedden ismét hazai pályán, a Benidormmal játszunk az El-ben.

Küzdelmes meccsen szereztünk két pontot

Szinte végig szoros mérkőzésen 38-30-ra győztük le a Komlót a K&H Férfi Liga 10. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin