2022. október 25.
Kapaszkodtunk, de vereséget szenvedtünk Izlandon
Története első El-csoportkörös mérkőzésén 43-39-re kapott ki férfi kézilabdacsapatunk a Valur ellen.

A Budapesttől több mint 3000 kilométerre fekvő Reykjavíkban játszotta története első nemzetközi csoportmérkőzését férfi kézilabdacsapatunk, amely az Európa-liga-főtábla nyitófordulójában a Valur vendége volt. A fiúk hétfő este landoltak Izlandon, kedd délelőtt pedig átmozgató edzésen vettek részt a mérkőzés helyszínén, az Origo Höllinben.

Az elutazás előtt vezetőedzőnk, Pásztor István azt mondta, nagyon magas támadásszámot vár, hiszen az irányítása alatt még nem játszottak ennyire gyors játékot játszó, rohanós gárdával. Már az első percekben érezhettük, hogy nem akármilyen tempót diktálnak az északiak, a kezdés mégis nekünk sikerült jobban: Debreczeni Dávid másfél perc alatt lőtt három gólt, és Borbély Ádám is védett egy nagyot (1-3).

Ennél jobban viszont nem engedték elszakadni a mieinket az izlandiak, fej-fej mellett haladtak velünk, a nyolcadik percben pedig a mérkőzésen először a vezetést is átvették, ráadásul Lékai Mátét csúnyán orrba vágta a támadó a labdás kezével, irányítónk a következő tíz percet a kispadon töltötte.

Ez után egy ideig három-négy gólon ingadozott a különbség, de nem igazán találtuk az ellenszert a hazai rohamokra, a 25. percben már hétgólos hátrányban (19-12) Pásztor Istvánnak a második időkérését is ki kellett használnia, hogy meccsben maradjunk az első félidőben. A játékrész hajrában nem változott a különbség, 22-15-tel mehettünk pihenőre, ami valljuk be, jókor jött együttesünknek.

Az újrakezdés sem sikerült úgy, ahogyan szerettük volna, bő két perc alatt kialakult a tízgólos különbség (25-15). Ezt követően azonban rövid periódusokban működött a védekezésünk, változott kissé a játék képe és nem jöttek olyan fájóan gyorsan a Valur-gólok.

Óriásit harcoltak a srácok, kapaszkodtak amennyire lehetett, de a mínusz ötgólos határt sehogy sem sikerült átlépni, a 46. percre ismét visszaállt a félidei különbség (35-28). A mérkőzés utolsó szakaszában már a megfelelő ritmusban játszottunk, sőt, meg is nyertük ezt a periódust, de reális esélyünk nem volt a pontszerzésre, amikor igazán közel zárkózhattunk volna, rendre jött egy kihagyott ziccer, vagy technikai hiba. A Valur 43-39-re győzött, elsősorban az első félidei brutális tempójának köszönhetően.

A következő mérkőzés az Európa-ligában egy hét múlva, kedden vár ránk hazai pályán a svéd Ystads ellen, a bajnokságban pedig szombaton idegenben a NEKA lesz az ellenfelünk.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B-csoport, 1. forduló

Valur – Ferencvárosi TC 43-39 (22-15)
Helyszín: 
Origo Höllin, Reykjavík
Időpont: 
2022. október 25., 20:45
Játékvezetők: 
Karim Gasmi, Raouf Gasmi (franciák)
Gólszerzők:
Svölu Baldursson 8, Magnússon 7, A. Óskarsson 7, B. Óskarsson 7, Valencia 5, Hostert 4, F. Stefánsson 4, V. Stefánnson 1, ill. Lékai 9, Bognár 6, Debreczeni 5, Balogh 4, Bujdosó 4, Nagy B. 4, Kovacsics 3, Prainer 2, Bohács 1, Csörgő 1

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin