2020. május 7.
Két ferencvárosi sportoló is a Forbes listáján!
Nagy Bence és Vogel Soma is bekerült a Forbes magazin 30 legsikeresebb 30 év alatti magyar fiatalja közé.

A magazin szerkesztősége idén is összeállította a harminc év alatti sikeres fiatalok listáját az üzlet, kultúra, tudomány, sport és gasztronómia világából. A harmincas listára a sport területéről csupán öten kerültek fel, közülük pedig ketten az FTC-t erősítik. Nagy Bence a kézilabdacsapatunk játékosa, míg Vogel Soma a vízilabdacsapat kapusa.

Az FTC-HungaroControl 24 éves kézilabdázója, Nagy Bence a nyáron szerződötta zöld-fehérekhez. Átlövőnk az idei csonka szezonban kiválóan szerepelt a bajnokságban, 18 mérkőzésen szerzett 101 góljával a góllövőlista második helyén állt, amikor felfüggesztették az NB I-et. Vélhetően azonban nem ezért került fel a Forbes listájára, hanem a legutóbbi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéért. A sérülések miatt egyszer csak a válogatott Eb-keretében találta magát Nagy Bence, aki újoncként kiváló teljesítményt nyújtott szinte minden mérkőzésen. A kontinenstornán összesen 16 gólt dobott, többek között az aktuális olimpiai és világbajnok dánok elleni egészpályás találatának és bátor, felszabadult játékának köszönhetően a magyar szurkolók egyik kedvence lett.

„Nagy megtiszteltetés, hogy felkerültem erre a listára, és mindent megteszek, hogy méltó legyek rá. Ebben az időszakban ráadásul ez egy plusz löketet ad, és kiváló visszajelzés arra, hogy jó úton járok” – mondta Nagy Bence.

A harminc legsikeresebb harminc év alatti fiatal között csupán öt sportoló szerepel a listán, közülük kettő ferencvárosi, hiszen Vogel Soma vízilabdázót is ugyanez a megtiszteltetés érte.

Az 1997-es születésű Vogel az FTC saját nevelésű vízilabdázója. A ranglétrát végigmászva 17 évesen mutatkozott be bajnokin a felnőttek között, majd pár évvel később bebiztosította helyét a csapatban és ezzel párhuzamosan jöttek a sikerek is. Mára már minden létező klubtrófeát megnyert a Fradival, amelynek oszlopos tagja volt az elmúlt szezonokban. Kétszeres magyar bajnok, Európai Szuperkupa-győztes, Magyar Kupa-győztes és Euro Kupa-győztes, valamint elhódította együttesével egyszer-egyszer a Magyar Szuperkupát és a Bajnokok Ligáját.

A fradisták már jól tudják, hogy a legkiélezettebb pillanatban is lehet számítani a végtelenül higgadt kapusra, de idén januárban az egész ország megismerte a nevét. A budapesti Európa-bajnokság döntőjében a kispadról beállva kivédte a spanyolok utolsó büntetőjét az ötméterespárbajban, amivel aranyérmes lett a magyar válogatott. Szerénysége az egyik legnagyobb erénye, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a sikerek és gyorsan jött dicsőség nem száll majd Soma fejébe.

„Minden sikeres kapus előtt ott áll egy fantasztikus csapat! Köszönöm a társaimnak, edzőimnek és a Fradinak! Nagy megtiszteltetés, hogy felkerültem a Forbes 30/30 listájára ilyen inspiráló emberek közé” - mondta Vogel Soma.

Nagy Bence dánok elleni egészpályás gólja férfi kézicsapatunk Instagramján megtekinthető:

Cikkajánló

Modern kézilabdával és nagy szívvel vertük a Tatabányát

Férfi kézilabdacsapatunk óriási bravúrt végrehajtva idegenben legyőzte a Tatabányát.

Nyomás nélkül utazhatunk Tatabányára

Férfi kézilabdacsapatunk pénteken Tatabányán lép pályára.

Elmarad az FTC-Orosháza bajnoki is

A vírushelyzet miatt az MKSZ elhalasztotta a szombati, Ferencváros-Orosháza férfi bajnokit.

Visszavágni a tavalyi pontvesztésért!

Az Orosháza elleni hazai mérkőzéssel folytatja férfi kézilabdacsapatunk a bajnokságot.

Elhalasztjuk az Eger elleni bajnokit

Az Eger több kézilabdázója is pozitív koronavírus tesztet produkált.

Máris jön a folytatás - Egerbe utazunk

Szerdán este folytatódik a bajnokság férfi kézilabdacsapatunk számára.

Könnyed győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Hazai pályán nagyon magabiztosan verte férfi kézilabdacsapatunk a Ceglédet az idénynyitón.

Rajtol a bajnokság, az újonccal kezdünk

A Cegléd elleni bajnokival pénteken elkezdődik a 2020/2021-es szezon férfi kézilabdacsapatunknak.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most