2020. május 7.
Két ferencvárosi sportoló is a Forbes listáján!
Nagy Bence és Vogel Soma is bekerült a Forbes magazin 30 legsikeresebb 30 év alatti magyar fiatalja közé.

A magazin szerkesztősége idén is összeállította a harminc év alatti sikeres fiatalok listáját az üzlet, kultúra, tudomány, sport és gasztronómia világából. A harmincas listára a sport területéről csupán öten kerültek fel, közülük pedig ketten az FTC-t erősítik. Nagy Bence a kézilabdacsapatunk játékosa, míg Vogel Soma a vízilabdacsapat kapusa.

Az FTC-HungaroControl 24 éves kézilabdázója, Nagy Bence a nyáron szerződötta zöld-fehérekhez. Átlövőnk az idei csonka szezonban kiválóan szerepelt a bajnokságban, 18 mérkőzésen szerzett 101 góljával a góllövőlista második helyén állt, amikor felfüggesztették az NB I-et. Vélhetően azonban nem ezért került fel a Forbes listájára, hanem a legutóbbi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéért. A sérülések miatt egyszer csak a válogatott Eb-keretében találta magát Nagy Bence, aki újoncként kiváló teljesítményt nyújtott szinte minden mérkőzésen. A kontinenstornán összesen 16 gólt dobott, többek között az aktuális olimpiai és világbajnok dánok elleni egészpályás találatának és bátor, felszabadult játékának köszönhetően a magyar szurkolók egyik kedvence lett.

„Nagy megtiszteltetés, hogy felkerültem erre a listára, és mindent megteszek, hogy méltó legyek rá. Ebben az időszakban ráadásul ez egy plusz löketet ad, és kiváló visszajelzés arra, hogy jó úton járok” – mondta Nagy Bence.

A harminc legsikeresebb harminc év alatti fiatal között csupán öt sportoló szerepel a listán, közülük kettő ferencvárosi, hiszen Vogel Soma vízilabdázót is ugyanez a megtiszteltetés érte.

Az 1997-es születésű Vogel az FTC saját nevelésű vízilabdázója. A ranglétrát végigmászva 17 évesen mutatkozott be bajnokin a felnőttek között, majd pár évvel később bebiztosította helyét a csapatban és ezzel párhuzamosan jöttek a sikerek is. Mára már minden létező klubtrófeát megnyert a Fradival, amelynek oszlopos tagja volt az elmúlt szezonokban. Kétszeres magyar bajnok, Európai Szuperkupa-győztes, Magyar Kupa-győztes és Euro Kupa-győztes, valamint elhódította együttesével egyszer-egyszer a Magyar Szuperkupát és a Bajnokok Ligáját.

A fradisták már jól tudják, hogy a legkiélezettebb pillanatban is lehet számítani a végtelenül higgadt kapusra, de idén januárban az egész ország megismerte a nevét. A budapesti Európa-bajnokság döntőjében a kispadról beállva kivédte a spanyolok utolsó büntetőjét az ötméterespárbajban, amivel aranyérmes lett a magyar válogatott. Szerénysége az egyik legnagyobb erénye, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a sikerek és gyorsan jött dicsőség nem száll majd Soma fejébe.

„Minden sikeres kapus előtt ott áll egy fantasztikus csapat! Köszönöm a társaimnak, edzőimnek és a Fradinak! Nagy megtiszteltetés, hogy felkerültem a Forbes 30/30 listájára ilyen inspiráló emberek közé” - mondta Vogel Soma.

Nagy Bence dánok elleni egészpályás gólja férfi kézicsapatunk Instagramján megtekinthető:

Cikkajánló

Kialakult a női és a férfi NB I mezőnye

A Magyar Kézilabda Szövetség véglegesítette a női és férfi NB I 2020/2021-es idényének mezőnyét.

Tehetséges kapust igazoltunk

Az FTC-HungaroControl kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Deményi Xavér.

A Tatabányával kezdjük a felkészülést

Összeállt az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatának felkészülési programja.

Fradi-játékos az év kézilabdázója

Marián Zernovicot választották Szlovákiában az elmúlt év legjobb kézilabdázójának.

Elkezdték utánpótláscsapataink az edzéseket

Újra élet költözött az Elek Gyula Arénába és az FTC-MVM Sportközpontban található Faházban.

Élet költözik az Elek Gyula Arénába

Kialakult a következő hetek, hónapok programja a Ferencváros férfi kézilabdacsapatainál is.

Darts, olvasás, barkácsolás – Bognár Alex mindennapjai

Korosztályos válogatott, 19 éves kézilabdázónk, Bognár Alex adott helyzetjelentést a "home...

Lovakkal foglalkozik és a maratonra készül Kovacsics

Kenyérsütésre is adta a fejét az FTC-HungaroControl balszélsője, Kovacsics Péter, aki hazautazott Berzencére.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most