2019. április 15.
Két korosztályunk is legyőzte az egyeduralkodó Élest
Az U14-es és az U15-ös fiú kézilabdacsapatunk is fontos rangadót nyert, és vezeti a bajnokságot.

Az U14-es korosztály Elek Ábel vezetésével a legutóbbi fordulóban nagy rangadót játszott azzal az Élessel, amely ebben a korosztályban közel három éve nem kapott ki. Most azonban a Fradi nagyon magabiztosan, a mérkőzést szinte végig kézben tartva 25-19-re győzött.

„Lementünk egy nappal a forduló előtt Békésre, és ez nagyon jól sült el, remek hangulatban voltak a srácok. Most először csináltunk ilyet, de szerintem ez sokat hozzátett a játékhoz, ezért külön köszönettel tartozunk a vezetőségnek, hogy ezt lehetővé tették számunkra – kezdte az értékelést Elek Ábel. – Gyakorlatilag két hétig specifikusan csak az Élesre készültünk az edzéseken, tudtuk, hogy ha most nem nyerünk, akkor búcsút mondhatunk a bajnoki címnek. Ez megmutatkozott a pályán is, mindenben jobbak voltunk az Élesnél, a védekezésünk Komáromi Roland vezetésével tökéletesen működött, jó volt a kapusteljesítményünk is Hajós Ádám révén, támadásban pedig Juhász Ádám kilenc gólja magáért beszél.”

Délután azzal a Kecskeméttel csapott össze még veretlen csapatunk, amely ellen az eddigi egyetlen pontvesztése volt, hiszen az első fordulóban döntetlent játszottak egymással. Sikerült revansot venni, 24-18-ra nyertünk, így hat mérkőzéssel a vége előtt egy ponttal vezetjük a tabellát az Éles előtt, amellyel még egy csatát megvívunk az Elek Gyula Arénában május 25-én, az utolsó játéknapon.

Az U15-ös csapat, Bari-Nagy Lajos legénysége ugyancsak azzal az Élessel játszott a hétvégén hatalmas rangadót, amely szintén évek óta uralja ezt a korosztályt. Ehhez képest az Elek Gyula Arénában megrendezett fordulóban az első perctől kezdve, végig vezetve, nagyon magabiztosan, 23-19-re vertük a veszprémi csapatot. Tökéletesre sajnos nem sikerült a még veretlen Fradi hétvégéje, hiszen meglepetésre 21-21-es döntetlent játszottak a gyerekek délután a Balmazújvárossal, amelyet az idén idegenben 14 góllal győztek le. A sorsolás nem volt szerencsés, hiszen az első és az utolsó mérkőzést játszottuk szombaton, azaz hét óra volt a két találkozó között.

„Az Éles ellen készültünk már régóta, a gyerkőcök 150 százalékot nyújtottak, nagyon rápörögve kézilabdáztak, az egész csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott. Talán az döntött, hogy nálunk több volt az extra játékos, mint az Élesben – kezdte Bari Nagy Lajos. - A Balmazújváros elleni mérkőzés előtt az öltözőben már mondtam a srácoknak, hogy ez sokkal nehezebb meccs lesz, mint a délelőtti rangadó volt. Ez a legrosszabb sorsolás, amikor reggel lejátszol egy meccset, majd mindenki hazamegy, megebédel, lepihen, és délután visszajön. A Balmazújváros meglepetésre legyőzte a Szegedet, és egy meccs pihenő után, lendületből játszott ellenünk. Lehet, hogy azt gondolták a srácaim, hogy elég kivinni a mezt a pályára, mindenki nagyon a tudása alatt játszott. Szerencsére sikerült döntetlenre mentenünk a találkozót, és arra mindenképp jó volt ez a pontvesztés, hogy hat mérkőzéssel a vége előtt tanuljanak belőle a gyerekek. Még nem kaptunk ki az idén, nagyon nehéz tűzben tartani őket, és talán jókor jött ez a pofon, valahol örülök is neki. Két ponttal vezetjük a tabellát, de ha elhisszük, hogy megvan a bajnoki cím, akkor biztos, hogy elveszítjük. A csapatomnak is azt mondtam, hogy a sajt a mi szánkban van, de könnyen kiénekelhetik belőle, és ezt nem szabad engedni.”

Hat mérkőzéssel a vége előtt két pont a Ferencváros előnye az Élessel szemben, amellyel még lesz egy csata, de játszunk még az élcsapatok közül a Pick-Szegeddel és a PLER-rel is.

Cikkajánló

Visszatértek tehetségeink a vébéről

Célegyenesbe fordult a felkészülés a Ferencváros férfi kézilabdacsapata számára.

Kiütöttük a világbajnokot!

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a szkopjei világbajnokságon.

Délelőtt kezdjük a bajnokságot

Megváltozott az FTC-HungaroControl – Komló férfi kézilabda bajnoki időpontja.

Győzelem az ifi vébén, remekeltek a fradisták

A magyar U19-es fiú kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a szkopjei világbajnokságon.

Küzdelmes döntetlen

Utolsó előtti felkészülési mérkőzésén az FTC férfi kézilabdacsapata döntetlent játszott a Budakalásszal.

Mindenhogy elfáradtunk - nem jutottunk a vb-elődöntőbe

Esélyt sem adott a német válogatott a magyarnak az ifi fiú kézilabda-világbajnokság elődöntőjében.

Szenzációs győzelem – kiütöttük a horvátokat!

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon.

Negyedikként jutottunk a vb-nyolcaddöntőbe

Kikapott, így a negyedik helyen jutott tovább a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most