2024. április 10.
Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek
Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Még februárban játszottunk volna bajnokit a Szegeddel, akkor azonban Isztambulban volt fontos elfoglaltsága férfi kézilabdacsapatunknak, ahol éppen megalapozta a továbbjutását az Európa-kupa nyolcaddöntőjéből. Így vált elképesztően sűrűvé a március végi-április eleje meccsnaptár, ezekben a hetekben a nemzetközi szereplés mellett a legjobb hazai gárdákkal mérkőzünk – a héten éppen a két BL-csapattal, a Szegeddel és a Veszprémmel.

A szegedi találkozót megelőzően vezetőedzőnk, Pásztor István elmondta, a korábban elhullajtott pontok, illetve hiányzó kulcsjátékosaink miatt a két hazai topcsapat ellen a gyakorlás lesz az elsődleges cél, fiatal játékosaink több lehetőséget kapnak majd. A szerdai keretbe így bekerültek az őszi, Parnassos elleni Európa-kupa meccseken megismert Mészáros ikrek, Máté és Márk. Visszatérhetett kék lapos eltiltása után Borbély Ádám, sérülés miatt kimaradt azonban Füzi Dániel és Lékai Máté is.

A kezdésünkre ezúttal egyáltalán nem lehetett panasz, 3-2-re még mi vezettünk, de nyolc percet, majd szűk negyedórát követően is ikszre álltunk (8-8). Elsősorban a támadójátékot dicsérhettük, kifejezetten ötletesen kézilabdáztunk, védekezésben egy-két kivételtől eltekintve nem sikerült megállítani a hazaiakat. A következő bő öt percben zsinórban hetet lőtt a Szeged, támadásbefejezéseink nem voltak pontosak, időnként naggyá tettük az egyébként jól védő Mikler Rolandot, húsz percnyi játék után Pásztor István időt kért (15-8).

Kovacsics Péter törte meg a gólcsendünket, ekkor már egyébként pályán voltak az élvonalban debütáló Mészáros ikrek, sőt a tizedik gólunkat éppen Máté szerezte, aki kisodródott helyzetből is eltette a labdát a válogatott kapusa mellett. A játékrész utolsó perceiben pedig Fülöp Péterrel kiegészülve már három akadémistánk harcolt a szegedi világsztárokkal, végül 19-10-es állásnál mehettünk pihenni.

A fordulás után nem sokkal Fülöp szerzett húsz másodpercen belül két gólt, miközben a félidő első tíz percét egyébként megint ikszre hoztuk (25-16). Nem sokkal később Mészáros Márk is megszerezte első gólját, ezzel biztossá vált, hogy egyetlen játékosunk sem tér haza NB I-es találat nélkül. Közben persze érződött, hogy az előzetes tervekkel összhangban egyértelműen a gyakorlás együttesünk elsődleges célja, az időnként becsúszón hibákat pedig kihasználta a Szeged, s végül 39-23-ra győzött.

Szombaton következik a Telekom Veszprém elleni hazai bajnoki, a találkozó jegyinformációval kapcsolatban ITT olvashatnak.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
15. forduló

OTP Bank-Pick Szeged – FTC-Green Collect 39-23 (19-10)
Helyszín: Pick Aréna, Szeged
Időpont: 2024. április 10., 18 óra
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
Gólszerzők: Frimmel 6, Stepancic 6, Bombac 4, Mackovsek 4, Szilágyi 4, Sostaric 3, Szita 3, Gaber 2, Garciandia 2, Jelinic 2, Martins 2, Fekete G. 1, ill. Bognár 4, Mészáros Márk 4, Fülöp 3, Pordán 3, Csörgő 2, Kovacsics 2, Nagy B. 2, Bujdosó 1, Mészáros Máté 1, Mikita 1

Pásztor István: – Elégedett voltam a fiatalokkal, bátran kézilabdáztak, csinálták a dolgukat. Annak nem örülök, hogy tizenhat ziccert rontottunk, illetve sok volt a technikai hiba, de a helyzetkialakítással elégedettek lehetünk. Két játékosunk is megszerezte az első gólját az NB I-ben, szerintem jó tapasztalat volt nekik. Jelen állapotunkban túl kellett élni a mérkőzést, jó lett volna kisebb gólkülönbséggel, de a örülök, hogy sikerült játékba tenni a fiatalokat. Számunkra jövő héten kezdődik az újabb nagy menet, amelynek a végén szeretnék Európa-kupa döntőt játszani.

Fülöp Péter: – Nagyon tanulságos meccs volt és óriási élmény is egyben ilyen magas szintet képviselő ellenféllel játszani. Szerintem is jó volt a helyzetkialakításunk, de a kapusok sokszor megtréfáltak minket. Ifjúsági korú társaim nevében is szeretném megköszönni a lehetőséget, remélem, még sokszor lesz ilyen!

 

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin