2022. szeptember 10.
Kikaptunk Tatabányán
A félidei vezetésünk után fordított a Tatabánya, így 37-30-as vereséget szenvedtünk a szezon első bajnokiján.

A romániai Nagybánya elleni kettős győzelem és a sikeres nemzetközi bemutatkozás után szombaton, a mezőny többségénél egy héttel később kezdte meg bajnoki szereplését férfi kézilabdacsapatunk, amely a nyáron jelentősen átalakult, és a mostani idényben minimum a bronzéremre hajtó MOL Tatabánya KC otthonába látogatott.

A mérkőzés előtti videónkban fiatal jobbszélsőnk, Imre Bence elmondta, kemény, izgalmas találkozóra számít, hiszen a felek remekül erősítettek, és a két csapat valószínűleg a végsőkig nagy harcban lesz a K&H ligában.

Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, amelyen az első gólt harminc másodperc után a hazaiak szerezték, de Debreczeni Dávid három találatával tartottuk a lépést, sőt hét percet követően már 5-3-ra vezettünk.

A folytatásban a felállt fal ellen akadtak problémáink, amit bő tíz perc alatt ki is használt a Tatabánya, átvette a vezetést, így aztán 10-8-as állásnál Pásztor István időt kért. Vezetőedzőnk változtatásai láthatóan működtek, s ez az eredményben is megmutatkozott, ismét nálunk volt ez előny (12-13), ezért nem sokkal később ezúttal a hazaiak trénere, Tombor Csaba hívta magához a csapatát egy percre.

A félidő hajrájában is remekül játszottunk, megvoltak a helyzetek, ám miközben nálunk Borbély Ádám remekelt, a hazai kapus, Székely Márton szintén bemutatott néhány nagy bravúrt, végül egygólos előnnyel mehettünk pihenni (15-16).

A szünet után nem kezdtünk jól, szűk tíz perc alatt kilencet lőtt a Tatabánya, ezzel fordított, háromgólos hazai vezetésnél pedig Pásztor Istvánnak nem volt választása, kikérte második idejét is (24-21). A helyzeteink továbbra is megvoltak, de összességében többet hibáztunk, mint ellenfelünk, így a különbség szinte folyamatosan nőtt. Bő hét perccel a vége előtt, 31-25-nél az utolsó időkéréssel próbáltunk még javítani, de már nem igazán segített ez sem.

A meccs hátralévő szakaszát is a hazaiak nyerték, s végül 37-30-as győzelmet arattak, miután nem bírtuk tartani a lépést a második félidőben szerzett huszonkét góljukkal.

K&H kézilabda liga
2. forduló

MOL Tatabánya KC – Ferencváros 37-30 (15-16)
Helyszín: Multinfunkciós csarnok, Tatabánya
Időpont: 2022. szeptember 10., szombat
Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende
Tatabánya: Nagy B., Székely (kapusok), Maras 3, Ubornyák 1, Peric 11, Obradovic, Topic 2, Ugalde, Pergel, Krancz, Győri M. 5, Vilovski, Bodor 1, Rodriguez 2, Ancsin 9, Edwards 3. Vezetőedző: Tombor Csaba
Ferencváros: Borbély, Győri K. (kapusok), Bognár 1, Füzi 4, Nagy B. 5, Ónodi-Jánoskúti, Imre 1, Balogh Zs., Pordán, Debreczeni 4, Bohács, Prainer 2, Lékai 3, Mikita 1, Bujdosó 3, Kovacsics 6. Vezetőedző: Pásztor István

Pásztor István: - A második félidőben látszott, hogy a védekezésünk ilyen erős csapat ellen még nincs azon szinten, mint amin szeretnénk, ez sajnos meghatározta a játékot. Az ellenfélben voltak nagyon extra egyéni és csapatrész-teljesítmények is, amit többször nem tudtunk megoldani. Amíg a védekezés tartotta magát, és sikerült gyors gólokat lőni, addig partiban voltunk. Amikortól ez nem volt olyan minőségű, egyértelművé vált, hogy a ma jobban játszó csapat győz.

Cikkajánló

„Ha ebben a tempóban játszik a Fradi, továbbjut kedden”

Nagy iramú mérkőzéssel hangolt férficsapatunk a keddi El-meccsre Szegeden; így látták a főszereplők.

Helytállás a bajnok otthonában

Végig BL-tempót diktált a Szeged, de a második félidőt egy góllal megnyertük a K&H liga 5. fordulójában.

Ónodi-Jánoskúti Máté orrcsonttörést szenvedett

A Steaua elleni El-selejtező odavágóján a továbbjutás esélyét nem, egyik játékosunkat viszont elvesztettük.

Bukarest után a bajnokcsapathoz látogatunk

Szombat este a BL-ben szereplő Pick Szeged otthonában lép pályára férficsapatunk a K&H liga 5....

Hullámzó meccsen szenvedtünk szoros vereséget

Jól kezdtünk, a második félidő közepén hétgólos hátrányban is voltunk, a végére pedig ismét lőtávolba értünk.

Már Bukarestben várjuk a keddi összecsapást

Férficsapatunk hétfőn késő délután már Romániában edzett és készült a Steaua Bucuresti elleni El-meccsre.

Jön a Steaua elleni párharc első felvonása

Férficsapatunk kedden a Steaua Bucuresti otthonában lép pályára az El második selejtezőkörének odavágóján.

Óriási tempóban készülhettünk a Bukarestre

Férficsapatunk fölényesen győzte le a Gyöngyöst, a találkozó után Pásztor István és Győri Kristóf értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin