2019. augusztus 2.
Kiváló meccset játszottunk a Tatabányával
Sokáig vezettünk, de a végén a rutin és a minőség bedarálta férfi kézilabdacsapatunkat.

Felkészülési mérkőzés:
FTC-HungaroControl – Grundfos Tatabánya 22-24 (14-13)
gólszerzőink: Ivanovic 4, Kovacsics 3, Bujdosó 2, Andjelic 2, Schäffer 2, Mikita 2, Szakály 2, Imre, Nagy, Ónodi-Jánoskúti, Lukács, Debreczeni

A nagy forgalom miatt jelentősen késett a Tatabánya csapatbusza, így mintegy egy órával később kezdődött a találkozó. A mieink az alapozás kellős közepén vannak, a több magyar válogatott játékossal megerősített vendégek pedig a hét elején kezdték el a felkészülést.

Most debütált nálunk Schäffer Zsolt, Nikola Ivanovic és a hétfőn már az ifjúsági világbajnokságra utazó, de erre a mérkőzésre beugró kapus, Győri Kristóf is.

Mindkét vezetőedző úgy döntött, hogy negyedóránként sort cserél. Az első sorunk (Zernovic – Kovacsics, Nagy, Andjelic, Debreczeni, Schäffer, Bujdosó) nem kezdte jól a mérkőzést, 3-0-ra vezetett az Ancsin Gáborral a kezdőben felálló Tatabánya, de ezt követően magunkra találtunk, és 4-3-ra fordítottunk. Innentől fej-fej mellett haladt a két csapat, a 15. percben, 8-7-es Fradi-vezetésnél jöttek az említett cserék.

A második sorunk (Zernovic – Bohács, Mikita, Lukács, Pordán, Ivanovic, Imre) kiválóan szállt be a játékba, fiatal szerb jobblövőnk három/hárommal nyitott, amelynek köszönhetően 11-7-re elmentünk. Felzárkózott a Tatabánya, ki is egyenlített, közben Ivanovic egy hetest is bedobott, a végén pedig Mikita szerencsés lövésével egygólos vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe. (14-13)

A második játékrészben már kevergette a lapokat Horváth Attila, beállt a kapuba Győri Kristóf, aki egyből bemutatott egy-két szép védést. Nagy Bence ezúttal nem a góllövésben jeleskedett, hanem szebbnél szebb gólpasszokat osztott ki. A második félidő derekára ezzel együtt átvette a vezetést a jóval rutinosabb és tömegben jelentősen nagyobb Tatabánya, amely ellen ismét nagyon sokat játszottak fiataljaink. (18-19)

A hajrában kijött a két együttes közötti minőségbeli különbség, hogy a vendégek két bivalyerős sort tudnak kiállítani, így végül kétgólos vereséget szenvedtünk, de nincs okunk szégyenkezni, mert kiválóan helyt álltunk, és az eredmény másodlagos volt.

Következő mérkőzésünket a hazai rendezésű Konkoly Károly Tornán játsszuk, előbb augusztus 8-án, csütörtökön 11.30-kor a romániai Nagybánya ellen, majd másnap 17.00-kor a Balatonfüreddel szemben. A belépés ingyenes lesz!

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kiváló meccset játszottunk a két bivalyerős sorral rendelkező Tatabányával, amely csak a végén tudott felőrölni bennünket. Szép volt, srácok, erre lehet alapozni!👏 Most debütált a Ferencvárosban Győri Kristóf, Schäffer Zsolt és a csapat legeredményesebb játékosa, Nikola Ivanovic is. FTC-HungaroControl – Grundfos Tatabánya 22-24 (14-13) gólszerzőink: Ivanovic 4, Kovacsics 3, Bujdosó 2, Andjelic 2, Schäffer 2, Mikita 2, Szakály 2, Imre, Nagy, Ónodi-Jánoskúti, Lukács, Debreczeni @brzotrcidzoki @tatabanyahandball #kezilabda #ftc #ftcferfikezilabda #ftckezilabda #ftchandball #handballpassion #handballplayer #handball #hajrafradi #fradizmus #tippmix

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin