2021. december 11.
A szezonzáró nem sikerült, de így is büszkék lehetünk
Idei utolsó bajnokiján kikapott férfi kézilabdacsapatunk a Komló otthonában.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló:
Sport36-Komló – Ferencváros 33-31 (17-15)
gólszerzőink:
Prainer 8, Bohács 6, Bujdosó 5, Füzi 5, Nagy 4, Ónodi-Jánoskti 2, Debreczeni  

A héten Kovacsics Péter és Imre Bence sem tudott edzeni betegség miatt, így az idei utolsó bajnokinkat is ki kellett hagyniuk.

Nem kezdtünk jól, hiába mutatott be néhány bravúrt Marián Zernovic a kapuban, a védekezésünk ezúttal nem működött olyan olajozottan, ahogy szokott, támadásban pedig kulcsembereink közül Nagy Bence, Bujdosó Bendegúz és Bozo Andjelic sem tudott villogni. A Komló 6-3-ra, majd 9-4-re is elhúzott, majd Horváth Attila beállította Prainer Viktort. Fiatal, 20 éves tehetségünk sorra lőtte a gólokat, nem tudott az első félidőben hibázni, 6/6-tal zárt, ennek is köszönhetően előbb 11-10-re feljöttünk, de a szünetben kettővel még mindig a hazaiak vezettek. (17-15). Az első játékrészben Bohács Sándor is jól helyettesítette Kovacsics Petyát a balszélen, öt helyzetéből négyet gólra váltott.

A második félidőben támadásban elkezdett működni a Nagy Bence-Füzi Dani kapcsolat, Bujdosó Bendegúz is bedobálta a helyzeteket, de nagyon szerencsétlen gólokat kaptunk. Hiába küzdöttük fel magunkat mínusz ötről egyre három perccel a vége előtt, ezen a napon sajnos az akarás nem volt elég, és a Komló megérdemelten tartotta otthon a két pontot, megőrizve ezzel idei hazai veretlenségét.

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: „Biztos voltam benne, hogy ilyen kiélezett lesz a végjáték. Tudtam, hogy nagyon jó kézilabdát játszik a Fradi, és mindent bele fog adni itt is, de nekünk ez egy élet-halál mérkőzés volt. Egy nagyon jó Fradit győztünk le, amely fantasztikusan teljesít az idei szezonban.”

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak, megérdemelten nyert, végig vezetett. Nem voltunk annyira éhesek, mint szoktunk. Kidolgoztuk a helyzeteket, de sokat hibáztunk, így nem lehet nyerni sehol, Komlón pláne nem. Gratulálok a csapatomnak az egész szezonban nyújtott teljesítményért, sajnálom, hogy nem sikerült szépen búcsúznunk, de abszolút elégedett lehetünk az őszi produkciónkkal.”

Ez egy őrült forduló volt, hiszen kikapott otthon a Gyöngyös a kiesés elől menekülő Dabastól, a Tatabánya pedig vereséget szenvedett az utolsó helyen álló Kecskeméttől, ez is mutatja, hogy ebben a bajnokságban tényleg bármelyik csapat bárhol győzhet. Csapatunk a mostani vereség ellenére egy kiváló őszi szezonon van túl, és a negyedik helyen telel a tabellán. Most egy hosszabb szünet következik, januárban a hazai rendezésű Európa-bajnokságra kerül sor, az NB I pedig csak februárban folytatódik.

Cikkajánló

„Ez nagyon fontos lépcső volt a céljaink eléréséhez!”

A meccs hőse, a tízgólos Nagy Bence értékelt férfi kéziseink Balatonfüred elleni bravúrgyőzelme után – VIDEÓ!

Álomjátékkal bravúrgyőzelem a bronzérmes ellen!

Egészen szenzációs teljesítménnyel legyőzte férfi kéziladacsapatunk a Balatonfüredet.

Sorsdöntő rangadó

Sorsdöntő mérkőzést játszik férfi kézilabdacsapatunk a Balatonfüreddel pénteken az Elek Gyula Arénában.

Egy félidőnyi álomjáték után drámai győzelem

Hatalmasat küzdve, először nyert férfi kézilabdacsapatunk a Csurgó otthonában.

Megtörni a rossz sorozatot!

Első csurgói győzelmére készül férfi kézilabdacsapatunk a hétvégén az NB I-ben.

Küzdelmes győzelem idegenben

A második félidőben fordítva nyert férfi kézilabdacsapatunk a NEKA otthonában.

Fiatalok összecsapása

A NEKA otthonában folytatja szereplését férfi kézilabdacsapatunk a bajnokságban.

Forma-1, Ponyvaregény és Queen a Fradi-kvízben

Ezúttal férfi kézilabdázóink tudását teszteltük, akiknek igen nehéz terepen kellett bizonyítaniuk –...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most