2020. február 18.
Lehengerlő játékkal bravúrgyőzelem Tatabányán!
Villámgyors, modern kézilabdát játszva férfi kézilabdacsapatunk magabiztosan nyert Tatabányán!

Férfi kézilabda NB I, 16. forduló:
Grundfos Tatabánya – FTC-HungaroControl 24-28 (11-11)
gólszerzőink: Andjelic 11, Mikita 4, Nagy 3, Schäffer 3, Kovacsics 3, Debreczeni 2, Merkovszki, Pordán

Sérült kapusunk, Marián Zernovic hiányzott csak a csapatból annak ellenére, hogy a felkészülés elmúlt hetében többen is sérüléssel és betegséggel bajlódtak. Az őszi szezonban hazai pályán egy góllal sikerült megvernünk hazai pályán a Tatabányát, de tudtuk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, már csak azért is, mert a Földi Imre Sportcsarnokban az idei bajnokságban eddig csak a Szeged tudott nyerni.

Ennek ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 3-2-re vezettünk, többek között a több védést is bemutató Győri Kristófnak köszönhetően. Ezután következett egy nyolcperces gólcsend, amikor sorra hagytuk ki a ziccereket és a hétmétereseket, a hazaiak klasszis kapusa, Borbély Ádám megbabonázta játékosainkat, de mindkét együttes kiválóan védekezett.

A gólcsendet a Tatabánya törte meg, amely egy 3-0-s szériával fordított. (5-3) Fejben azonban nagyon ott voltunk, nem omlottunk össze, és a jól irányító Bozo Andjelic vezérletével sikerült egyenlítenünk a 20. percben. (6-6)

Ismét elment kettővel a tavalyi bronzérmes, amikor a kapuban a 19 éves Győri Kristófot az ugyancsak 19 éves Merkovszki Pál (felső képünkön) váltotta, fiatal kapusunk megfogta Balogh Zsolt büntetőjét, és több védést is bemutatott, ennek is köszönhetően a szünetben 11-11-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben álomjátékot játszottunk, szépen fokozatosan léptünk el a Tatabányától, köszönhetően az extrát játszó Bozo Andjelicnek és a hazai sztárokat bravúrvédéseivel teljesen elbizonytalanító Merkovszki Pálnak, aki még gólt is lőtt, de mindenki hozzátett ehhez a lehengerlő, elképesztően gyors játékhoz.

A második félidő derekán Vladan Matics három perc alatt kétszer is időt kért, ekkor már hárommal vezettünk (18-21), és az időkérések ellenére csak tovább növeltük az előnyünket. Hét perccel a vége előtt már hat volt ide (19-25), ekkor már látni lehetett, hogy nemcsak játékban, hanem mentálisan és fizikálisan is a Tatabánya fölött vagyunk. A végén négy góllal nyertünk, így oda-vissza megvertük az idén a tavalyi bronzérmest.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Nagy bravúrt hajtottunk végre. Teher nélkül mindig könnyű játszani. Azt kértem a csapattól, hogy egy gyors játékot játsszunk, és majd megnézzük, ez mire lesz elég. Volt benne rengeteg hiba az első félidőben, de ebből okulva már a második játékrészre összeálltunk mind támadásban, mind védekezésben, és a kapusok is hozzátettek a győzelemhez. Azt gondolom, hogy a Veszprém és a Szeged sem jöhet ide úgy, hogy biztosan megszerzi a két pontot, nekünk ez most sikerült. 110 százalékot nyújtottunk, ehhez pedig gratulálok a játékosaimnak!”

Vladan Matics, a Tatabánya vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, frissek voltak, mi fáradtak vagyunk, rossz döntéseket hoztunk. Szenvedtünk, nem tudtunk koncentrálni, a második félidőben visszaesett a kapusteljesítményünk, az ellenfélnél pedig feljavult.”

Merkovszki Pál, az FTC kapusa: „Nagyon nagy mentális győzelem ez a számunkra. Teher nélkül érkeztünk, de benne volt, hogy elkaphatjuk a Tatabányát, így is készültünk a héten, úgy jöttünk bele a mérkőzésbe, hogy akár nyerhetünk is. Sikerült!”

Balogh Zsolt, a Tatabánya játékosa: „Megérdemelten nyert a Ferencváros, jobbak voltak ma. A berlini bravúrpont elkényelmesítette a csapatot, nem olyan volt a munka, mint amilyennek kellett volna. Döcögős volt a támadójátékunk. Most kaptunk egy pofont, de fel kell belőle állnunk, dolgoznunk kell tovább.”

Győzelmünkkel pontszámban beértük a harmadik helyen álló, de egy meccsel kevesebbet játszó Tatabányát.

Következő mérkőzésünket jövő pénteken, 16.00-kor az Elek Gyula Arénában a Mezőkövesd ellen játsszuk.

Cikkajánló

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin