2020. február 18.
Lehengerlő játékkal bravúrgyőzelem Tatabányán!
Villámgyors, modern kézilabdát játszva férfi kézilabdacsapatunk magabiztosan nyert Tatabányán!

Férfi kézilabda NB I, 16. forduló:
Grundfos Tatabánya – FTC-HungaroControl 24-28 (11-11)
gólszerzőink: Andjelic 11, Mikita 4, Nagy 3, Schäffer 3, Kovacsics 3, Debreczeni 2, Merkovszki, Pordán

Sérült kapusunk, Marián Zernovic hiányzott csak a csapatból annak ellenére, hogy a felkészülés elmúlt hetében többen is sérüléssel és betegséggel bajlódtak. Az őszi szezonban hazai pályán egy góllal sikerült megvernünk hazai pályán a Tatabányát, de tudtuk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, már csak azért is, mert a Földi Imre Sportcsarnokban az idei bajnokságban eddig csak a Szeged tudott nyerni.

Ennek ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 3-2-re vezettünk, többek között a több védést is bemutató Győri Kristófnak köszönhetően. Ezután következett egy nyolcperces gólcsend, amikor sorra hagytuk ki a ziccereket és a hétmétereseket, a hazaiak klasszis kapusa, Borbély Ádám megbabonázta játékosainkat, de mindkét együttes kiválóan védekezett.

A gólcsendet a Tatabánya törte meg, amely egy 3-0-s szériával fordított. (5-3) Fejben azonban nagyon ott voltunk, nem omlottunk össze, és a jól irányító Bozo Andjelic vezérletével sikerült egyenlítenünk a 20. percben. (6-6)

Ismét elment kettővel a tavalyi bronzérmes, amikor a kapuban a 19 éves Győri Kristófot az ugyancsak 19 éves Merkovszki Pál (felső képünkön) váltotta, fiatal kapusunk megfogta Balogh Zsolt büntetőjét, és több védést is bemutatott, ennek is köszönhetően a szünetben 11-11-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben álomjátékot játszottunk, szépen fokozatosan léptünk el a Tatabányától, köszönhetően az extrát játszó Bozo Andjelicnek és a hazai sztárokat bravúrvédéseivel teljesen elbizonytalanító Merkovszki Pálnak, aki még gólt is lőtt, de mindenki hozzátett ehhez a lehengerlő, elképesztően gyors játékhoz.

A második félidő derekán Vladan Matics három perc alatt kétszer is időt kért, ekkor már hárommal vezettünk (18-21), és az időkérések ellenére csak tovább növeltük az előnyünket. Hét perccel a vége előtt már hat volt ide (19-25), ekkor már látni lehetett, hogy nemcsak játékban, hanem mentálisan és fizikálisan is a Tatabánya fölött vagyunk. A végén négy góllal nyertünk, így oda-vissza megvertük az idén a tavalyi bronzérmest.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Nagy bravúrt hajtottunk végre. Teher nélkül mindig könnyű játszani. Azt kértem a csapattól, hogy egy gyors játékot játsszunk, és majd megnézzük, ez mire lesz elég. Volt benne rengeteg hiba az első félidőben, de ebből okulva már a második játékrészre összeálltunk mind támadásban, mind védekezésben, és a kapusok is hozzátettek a győzelemhez. Azt gondolom, hogy a Veszprém és a Szeged sem jöhet ide úgy, hogy biztosan megszerzi a két pontot, nekünk ez most sikerült. 110 százalékot nyújtottunk, ehhez pedig gratulálok a játékosaimnak!”

Vladan Matics, a Tatabánya vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, frissek voltak, mi fáradtak vagyunk, rossz döntéseket hoztunk. Szenvedtünk, nem tudtunk koncentrálni, a második félidőben visszaesett a kapusteljesítményünk, az ellenfélnél pedig feljavult.”

Merkovszki Pál, az FTC kapusa: „Nagyon nagy mentális győzelem ez a számunkra. Teher nélkül érkeztünk, de benne volt, hogy elkaphatjuk a Tatabányát, így is készültünk a héten, úgy jöttünk bele a mérkőzésbe, hogy akár nyerhetünk is. Sikerült!”

Balogh Zsolt, a Tatabánya játékosa: „Megérdemelten nyert a Ferencváros, jobbak voltak ma. A berlini bravúrpont elkényelmesítette a csapatot, nem olyan volt a munka, mint amilyennek kellett volna. Döcögős volt a támadójátékunk. Most kaptunk egy pofont, de fel kell belőle állnunk, dolgoznunk kell tovább.”

Győzelmünkkel pontszámban beértük a harmadik helyen álló, de egy meccsel kevesebbet játszó Tatabányát.

Következő mérkőzésünket jövő pénteken, 16.00-kor az Elek Gyula Arénában a Mezőkövesd ellen játsszuk.

Cikkajánló

Szárnyaltak eddig a ferencvárosi férfi kézisek

Még nem tudni, hogy miként ér véget a szezon, de eredményes évet zárhat az FTC férfi kézilabda szakosztálya.

A szövetség felfüggesztette a kézibajnokságokat

Határozatlan időre a Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette a magyar bajnokságokat.

Első a biztonság: zárt kapuk mögött a kézibajnokik is

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első, ezért zárt kapuk mögött rendezi hazai kézilabda-mérkőzéseit.

A Fradi-játékosok oktatták az NFL-sztárokat

A volt NFL-sztár leszólta a kézilabdát - A Fradival edző Super Bowl-győztes visszaszólt! – VIDEÓ!

Gólgazdag meccset játszottunk Szegeden

Zárt kapuk mögött, nagy tempójú mérkőzést játszott férfi kézilabdacsapatunk a Szegeddel.

Az esélytelenek nyugalmával

Szerdán a Magyar Kupában a MOL-Pick Szeged vendége lesz férfi kézilabdacsapatunk.

Óriási bravúrgyőzelem csikócsapatunktól

Nagyot küzdve egy góllal legyőzte idegenben a Vecsést az FTC U21-Diagnosticum az NB I/B-ben.

Drámai meccsen ikszeltünk Orosházán

Felállt a padlóról, majd egy győztes meccset az utolsó másodpercben rontott el férfi kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most