2019. május 13.
Magyar gólkirályt igazoltunk
A Ferencváros szerződtette a Tatabánya fiatal kézilabdázóját, Nagy Bencét.

A 23 éves balátlövő igazi gólzsáknak számít: a 2015/16-os szezonban még a Gyöngyös játékosaként 38 mérkőzésen 186 találattal zárt, ezzel gólkirály lett az NB I-ben, majd Budakalászra igazolt. Ott az első szezonjában sérülés miatt sokat ki kellett hagynia, de 21 bajnokin így is lőtt 118 gólt, tavaly pedig 26 mérkőzésen szerzett 170 találattal második lett a góllövőlistán, három góllal lemaradva az újabb gólkirályi címről.

Nagy Bence az idei szezont is Budakalászon kezdte, az egymás elleni őszi bajnokin, amikor hazai pályán 32-25-re nyertünk, az átlövő tíz góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Télen elvitte a Tatabánya, ahol azonban kevés lehetőséget kapott.

Az őszi bajnokin alaposan megszórt bennünket

„Nem bántam meg, hogy elmentem Tatabányára, mert sokat tanultam, főleg védekezésben fejlődtem, de a több játéklehetőség reményében úgy döntöttem, hogy a Ferencvárost választom. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, szimpatikus az, hogy sok fiatal magyar játékos van a Fradi keretében. Remélem, hogy sokat fogok játszani, és gólokkal tudom majd segíteni a csapatot” – mondta a 194 centi magas, 103 kilós átlövő.

„Régóta szerettük volna leigazolni Bencét, nagyon örülök, hogy most végre sikerült – kezdte Király Sándor szakosztályvezető. - Hiányposztra érkezett, hiszen a ballövő volt a leglyukasabb pozíciónk, az idén egyedül fiatal tehetségünk, Prainer Viktor alkotott maradandót ezen a poszton. A távozó Ancsin Gábor kiváló idényt tudhat maga mögött a Fradiban, remélem, hogy Nagy Bencének is hasonlóan gólgazdag szezonja lesz, és ezáltal a magyar válogatottban is bizonyíthatja tehetségét.”

A szezon végén a Ferencvárostól távozik Ancsin Gábor, Rade Mijatovic, Teimuraz Orjonikidze, Pálos Gábor, Bali Richárd és Oláh Tamás is. Nagy Bence mellett a klub már bejelentette, hogy szerződtette Budakalászról a magyar válogatottban is bemutatkozott, 24 éves balszélsőt, Bohács Sándort, valamint a szerb junior válogatott csapatkapitányát, a 20 éves jobbátlövőt, Nikola Ivanovicsot a szerb Partizanból.

Az FTC jövő évi kerete még nem végleges, további igazolások várhatóak.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magyar gólkirályt igazoltunk A Ferencváros szerződtette a Tatabánya fiatal kézilabdázóját, Nagy Bencét. A 23 éves balátlövő igazi gólzsáknak számít: a 2015/16-os szezonban még a Gyöngyös játékosaként 38 mérkőzésen 186 találattal zárt, ezzel gólkirály lett az NB I-ben, majd Budakalászra igazolt. Ott az első szezonjában sérülés miatt sokat ki kellett hagynia, de 21 bajnokin így is lőtt 118 gólt, tavaly pedig 26 mérkőzésen szerzett 170 találattal második lett a góllövőlistán, három góllal lemaradva az újabb gólkirályi címről. Nagy Bence az idei szezont is Budakalászon kezdte, az egymás elleni őszi bajnokin, amikor hazai pályán 32-25-re nyertünk, az átlövő tíz góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Télen elvitte a Tatabánya, ahol azonban kevés lehetőséget kapott. „Nem bántam meg, hogy elmentem Tatabányára, mert sokat tanultam, főleg védekezésben fejlődtem, de a több játéklehetőség reményében úgy döntöttem, hogy a Ferencvárost választom. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, szimpatikus nekem az, hogy sok fiatal magyar játékos van a Fradi keretében, remélem, hogy sokat fogok játszani, és sok góllal tudom majd segíteni a csapatot” – mondta a 194 centi magas, 103 kilós átlövő. „Régóta szerettük volna leigazolni Bencét, nagyon örülök, hogy most végre sikerült – kezdte Király Sándor szakosztályvezető. - Hiányposztra érkezett, hiszen a ballövő volt a leglyukasabb pozíciónk, az idén egyedül fiatal tehetségünk, Prainer Viktor alkotott maradandót ezen a poszton. A távozó Ancsin Gábor kiváló idényt tudhat maga mögött a Fradiban, remélem, hogy Nagy Bencének is hasonlóan gólgazdag szezonja lesz, és ezáltal a magyar válogatottban is bizonyíthatja tehetségét.” A szezon végén a Ferencvárostól távozik Ancsin Gábor, Rade Mijatovic, Teimuraz Orjonikidze, Pálos Gábor, Bali Richárd és Oláh Tamás is. Nagy Bence mellett a klub már bejelentette, hogy szerződtette Budakalászról a magyar válogatottban is bemutatkozott, 24 éves balszélsőt, Bohács Sándort, valamint a szerb junior válogatott csapatkapitányát, a 20 éves jobbátlövőt, Nikola Ivanovicsot a szerb Partizanból. Az FTC jövő évi kerete még nem végleges, további igazolások várhatóak. @nbence11 @hballtransfers #kezilabda #ftc

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin