2023. május 19.
Megvan sorozatban a hetedik bajnoki siker!
A szoros első tíz perc után nem volt kérdés, hogy férfi kéziseink legyőzik a Ceglédet Abonyban.

Két fordulóval a K&H Liga vége előtt alapvető, de nem elégséges feltétele volt a bronzremények életben tartásának, hogy férfi kézilabdacsapatunk legyőzze a kiesés elől menekülő újonc HÉP-Cegléd gárdáját. Ahhoz, hogy esetleg még előreléphessünk a negyedik helyről, tatabányai botlásokra is szükségünk volt, amire – lássuk be – az egész évadban látott forma alapján nem mutatkozott sok esély.

Ám ahogyan a mérkőzés előtt azt irányítónk, Török Ádám is hangsúlyozta, a saját dolgunkkal foglalkozunk, a többi úgysem rajtunk múlik. Egyébként pedig könnyű meccsre semmiképpen sem számíthattunk Abonyban, hiszen tudtuk, a ceglédiek az utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni a bennmaradásért folytatott harcban a péntek esti összecsapáson.

A kezdéssel nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, az elején nem volt annyira hatékony a védekezésünk, mint a múlt hétvégén, de Nagy Bence és Debreczeni Dávid góljaival így is tartottuk a lépést, s tíz perc után döntetlen állt az eredményjelzőn (6-6).

Aztán kezdtünk belerázódni a találkozóba meg talán kicsit megszokni a csarnok adottságait, és öt perccel később Lékai Máté találatával már 10-7-re vezettünk. Majd a folytatásban egyre több könnyű gólt szereztünk, és nem sokkal későbbre már kényelmes előnyt alakítottunk ki, 25. percben már másodszor kértek időt a hazaiak ötgólos ferencvárosi előnynél (11-16).

A félidei hajrában pedig a kettős emberhátrányt is kiválóan megoldottuk, a kapuban, a védelemben és elöl is jöttek az extrák, így jelentős fórral mehettünk a szünetre (12-20).

A fordulás után is az esetek túlnyomó részében jó megoldásokat választottunk, így a 38. percben már tízgólos előnynek örülhetett a csapatot idegenbe is elkísérő, egyébként szép létszámú szurkolótáborunk (16-26).

A jó második félidei kezdésnek köszönhetően a hátralévő időre már tényleg csak a sikerünk mértéke maradt kérdéses: ebben a szakaszban jobb volt a Cegléd, amely tíz perccel a vége előtt négy gólra zárkózott. Ennél közelebb viszont már nem engedtük ellenfelünket, és végül 36-31-re nyertünk.

Győzelmünkkel a feladat ránk eső részét elvégeztük, azonban a Tatabánya a NEKA felett aratott hazai sikerével bebiztosította a harmadik helyét, így az is eldőlt, hogy együttesünk negyedikként zárja a szezont.

Az évad utolsó mérkőzésén a Népligetben láthatjuk utoljára a fiúkat, május 27-én, szombaton 18 órakor kezdünk a Balatonfüred ellen az Elek Gyula Arénában.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
25. forduló

HÉP-Cegléd – Ferencvárosi TC 31-36 (12-20)
Helyszín: 
Varga István Városi Sportcsarnok, Abony
Időpont: 
2023. május 19., 18 óra
Játékvezetők: 
Andorka Miklós, Hucker Róbert
Gólszerzők:
Dzsamali 7, Juhász 7, Spekhardt 5, Bartha 4, Markovics 3, Csomor 2, Szűcs 2, Kende 1, ill. Bujdosó 7, Nagy B. 6, Ónodi-Jánoskúti 4, Prainer 4, Debreczeni 3, Pordán 3, Bognár 2, Csörgő 2, Balogh 1, Kovacsics 1, Lékai 1, Mikita 1, Török 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin