2023. május 19.
Megvan sorozatban a hetedik bajnoki siker!
A szoros első tíz perc után nem volt kérdés, hogy férfi kéziseink legyőzik a Ceglédet Abonyban.

Két fordulóval a K&H Liga vége előtt alapvető, de nem elégséges feltétele volt a bronzremények életben tartásának, hogy férfi kézilabdacsapatunk legyőzze a kiesés elől menekülő újonc HÉP-Cegléd gárdáját. Ahhoz, hogy esetleg még előreléphessünk a negyedik helyről, tatabányai botlásokra is szükségünk volt, amire – lássuk be – az egész évadban látott forma alapján nem mutatkozott sok esély.

Ám ahogyan a mérkőzés előtt azt irányítónk, Török Ádám is hangsúlyozta, a saját dolgunkkal foglalkozunk, a többi úgysem rajtunk múlik. Egyébként pedig könnyű meccsre semmiképpen sem számíthattunk Abonyban, hiszen tudtuk, a ceglédiek az utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni a bennmaradásért folytatott harcban a péntek esti összecsapáson.

A kezdéssel nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, az elején nem volt annyira hatékony a védekezésünk, mint a múlt hétvégén, de Nagy Bence és Debreczeni Dávid góljaival így is tartottuk a lépést, s tíz perc után döntetlen állt az eredményjelzőn (6-6).

Aztán kezdtünk belerázódni a találkozóba meg talán kicsit megszokni a csarnok adottságait, és öt perccel később Lékai Máté találatával már 10-7-re vezettünk. Majd a folytatásban egyre több könnyű gólt szereztünk, és nem sokkal későbbre már kényelmes előnyt alakítottunk ki, 25. percben már másodszor kértek időt a hazaiak ötgólos ferencvárosi előnynél (11-16).

A félidei hajrában pedig a kettős emberhátrányt is kiválóan megoldottuk, a kapuban, a védelemben és elöl is jöttek az extrák, így jelentős fórral mehettünk a szünetre (12-20).

A fordulás után is az esetek túlnyomó részében jó megoldásokat választottunk, így a 38. percben már tízgólos előnynek örülhetett a csapatot idegenbe is elkísérő, egyébként szép létszámú szurkolótáborunk (16-26).

A jó második félidei kezdésnek köszönhetően a hátralévő időre már tényleg csak a sikerünk mértéke maradt kérdéses: ebben a szakaszban jobb volt a Cegléd, amely tíz perccel a vége előtt négy gólra zárkózott. Ennél közelebb viszont már nem engedtük ellenfelünket, és végül 36-31-re nyertünk.

Győzelmünkkel a feladat ránk eső részét elvégeztük, azonban a Tatabánya a NEKA felett aratott hazai sikerével bebiztosította a harmadik helyét, így az is eldőlt, hogy együttesünk negyedikként zárja a szezont.

Az évad utolsó mérkőzésén a Népligetben láthatjuk utoljára a fiúkat, május 27-én, szombaton 18 órakor kezdünk a Balatonfüred ellen az Elek Gyula Arénában.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
25. forduló

HÉP-Cegléd – Ferencvárosi TC 31-36 (12-20)
Helyszín: 
Varga István Városi Sportcsarnok, Abony
Időpont: 
2023. május 19., 18 óra
Játékvezetők: 
Andorka Miklós, Hucker Róbert
Gólszerzők:
Dzsamali 7, Juhász 7, Spekhardt 5, Bartha 4, Markovics 3, Csomor 2, Szűcs 2, Kende 1, ill. Bujdosó 7, Nagy B. 6, Ónodi-Jánoskúti 4, Prainer 4, Debreczeni 3, Pordán 3, Bognár 2, Csörgő 2, Balogh 1, Kovacsics 1, Lékai 1, Mikita 1, Török 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Nagy Bence megvédte a gólkirályi címét

Zsinórban másodszor, összesen pedig harmadszor lett átlövőnk a férfi élvonal legeredményesebb játékosa.

Az utolsó pillanatban nyertünk az idényzárón

Az első negyedóra extázisa után drámai csatában nyertük meg a Balatonfüred elleni rangadót.

A Balatonfüred ellen győznénk az évadzárón

Szombaton El-csoportkörös riválist fogadnak a bajnokságot negyedikként záró férfi kéziseink.

Folytatni szeretnénk a győzelmi sorozatot

A Cegléd ellen is nyernének férfi kéziseink, hogy rajtuk ne múljon a bajnoki harmadik hely megszerzése.

Magabiztos siker után megvan a negyedik hely!

Férfi kéziseink az első félidei parádés védekezésükkel eldöntötték a Budakalász elleni hazai bajnokit.

Szombaton ismét közelíthetünk Európához

Férfi kéziseink a Budakalászt fogadják a hétvégén, az újabb győzelem nagy lépést jelentene céljaink felé.

Ismét találkozunk az izlandiakkal

Megtartották Düsseldorfban a jövő januári férfi kézilabda Európa-bajnokság sorsolását.

Nagyon nehéz volt, de meglett a győzelem!

Rendkívül fordulatos találkozón kulcsfontosságú két pontot szereztek férfi kéziseink a Komló otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin