2019. augusztus 9.
Megvertük a franciákat, és továbbjutottunk a vébén!
Bravúros győzelmet aratott a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon.

A magyar csapat a Tajvan és Kanada elleni két kiütéses siker után a szintén hibátlan, a végső győzelemre is esélyes Franciaországgal találkozott a harmadik csoportmérkőzésen. A franciák mindig elmentek két-három góllal, de a mieink rendre ki tudtak egyenlíteni. A szünetben 13-13 volt az állás.

A második félidő sokáig ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, 18-14- is volt a franciáknak, ám előbb 21-21-re egyenlítettünk, majd 25-22-re mi húztunk el. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Franciaország támadhatott a döntetlenért, de hibára kényszerítettük őket, és ennek köszönhetően 26-25-re megnyertük a mérkőzést.

A ferencvárosi játékosok közül Merkovszki Pál nem került a keretbe, akárcsak a sérüléssel bajlódó Prainer Viktor. A kezdőben kapott azonban helyet a kapus Győri Kristóf, míg a szélső Holdosi Bence négy kísérletből három góllal járult hozzá a győzelemhez, mindegyik találat rendkívül fontos volt, a második félidőben például az ő góljával vettük át a vezetést.

Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: „Két kulcsa volt a mai mérkőzésnek: a jó védekezés és a jó kapusteljesítmény. Remélem, hogy Egyiptom és Svédország ellen is hasonlóan játszunk majd.”

Eric Quintin, a francia szövetségi edzője: „Csalódott vagyok, mert jól játszottunk, mégis kikaptunk. A magyarok a legjobb pillanatban nyújtották a legjobb teljesítményt. Játékosaim sokat tanultak ebből a meccsből, amit kamatoztatni tudunk majd a vébé hátralévő részében.”

A magyar válogatott a csoport egyedüli százszázalékos csapataként vezeti a B jelű hatost, és mivel az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe, így már biztosan folytathatja a legjobb 16 között.

Szombaton, 18.30-kor Svédországgal, hétfőn, 12.30-kor pedig Egyiptommal játszunk a csoportban.

(fotó: wch2019championship.com.mk)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bravúros győzelmet aratott a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon. A magyar csapat a Tajvan és Kanada elleni két kiütéses siker után a szintén hibátlan, a végső győzelemre is esélyes Franciaországgal találkozott a harmadik csoportmérkőzésen. A franciák mindig elmentek két-három góllal, de a mieink rendre ki tudtak egyenlíteni A szünetben 13-13 volt az állás. A második félidő sokáig ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, 18-14- is volt a franciáknak, ám előbb 21-21-re egyenlítettünk, majd 25-22-re mi húztunk el. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Franciaország támadhatott a döntetlenért, de hibára kényszerítettük őket, és ennek köszönhetően 26-25-re megnyertük a mérkőzést. A ferencvárosi játékosok közül Merkovszki Pál nem került a keretbe, akárcsak a sérüléssel bajlódó Prainer Viktor. A kezdőben kapott azonban helyet a kapus Győri Kristóf, míg a szélső Holdosi Bence négy kísérletből három góllal járult hozzá a győzelemhez. A magyar válogatott a csoport egyedüli százszázalékos csapataként vezeti a B jelű hatost, és mivel az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe, így már biztosan folytathatja a legjobb 16 között. Szombaton, 18.30-kor Svédországgal, hétfőn, 12.30-kor pedig Egyiptommal játszunk a csoportban.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Sima győzelemmel hangoltunk a bajnoki rajtra

Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott férfi kézilabdacsapatunk a vendég Eger felett.

Időpontváltozások!

Megváltozott az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatának két mérkőzésének időpontja is.

Elfogytunk az Eb végére

A magyar férfi kézilabda-válogatott sima vereséget szenvedett utolsó Eb-középdöntős meccsén Portugáliától.

Ferencvárosi győzelem a bajnokok tornáján

Megnyerte a nagybányai korosztályos férfi kézilabda tornát a Ferencváros 2003/2004-es csapata.

Ezúttal elmaradt a bravúr

A magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott a házigazda Svédországtól az Európa-bajnokságon.

Óriási Eb-bravúr: megvertük a szlovénokat!

Férfi kézilabda-válogatottunk legyőzte Szlovéniát, így egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz.

Az Eb-favorit ellen nem volt esélyünk

Sima vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégiától az Eb középdöntőjében.

Tartalékosan is nyertünk Balatonfüreden

Első téli edzőmérkőzésén 32-31-es győzelmet aratott az FTC-HungaroControl kézilabdacsapata Balatonfüreden.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most