2019. augusztus 9.
Megvertük a franciákat, és továbbjutottunk a vébén!
Bravúros győzelmet aratott a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon.

A magyar csapat a Tajvan és Kanada elleni két kiütéses siker után a szintén hibátlan, a végső győzelemre is esélyes Franciaországgal találkozott a harmadik csoportmérkőzésen. A franciák mindig elmentek két-három góllal, de a mieink rendre ki tudtak egyenlíteni. A szünetben 13-13 volt az állás.

A második félidő sokáig ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, 18-14- is volt a franciáknak, ám előbb 21-21-re egyenlítettünk, majd 25-22-re mi húztunk el. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Franciaország támadhatott a döntetlenért, de hibára kényszerítettük őket, és ennek köszönhetően 26-25-re megnyertük a mérkőzést.

A ferencvárosi játékosok közül Merkovszki Pál nem került a keretbe, akárcsak a sérüléssel bajlódó Prainer Viktor. A kezdőben kapott azonban helyet a kapus Győri Kristóf, míg a szélső Holdosi Bence négy kísérletből három góllal járult hozzá a győzelemhez, mindegyik találat rendkívül fontos volt, a második félidőben például az ő góljával vettük át a vezetést.

Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: „Két kulcsa volt a mai mérkőzésnek: a jó védekezés és a jó kapusteljesítmény. Remélem, hogy Egyiptom és Svédország ellen is hasonlóan játszunk majd.”

Eric Quintin, a francia szövetségi edzője: „Csalódott vagyok, mert jól játszottunk, mégis kikaptunk. A magyarok a legjobb pillanatban nyújtották a legjobb teljesítményt. Játékosaim sokat tanultak ebből a meccsből, amit kamatoztatni tudunk majd a vébé hátralévő részében.”

A magyar válogatott a csoport egyedüli százszázalékos csapataként vezeti a B jelű hatost, és mivel az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe, így már biztosan folytathatja a legjobb 16 között.

Szombaton, 18.30-kor Svédországgal, hétfőn, 12.30-kor pedig Egyiptommal játszunk a csoportban.

(fotó: wch2019championship.com.mk)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bravúros győzelmet aratott a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon. A magyar csapat a Tajvan és Kanada elleni két kiütéses siker után a szintén hibátlan, a végső győzelemre is esélyes Franciaországgal találkozott a harmadik csoportmérkőzésen. A franciák mindig elmentek két-három góllal, de a mieink rendre ki tudtak egyenlíteni A szünetben 13-13 volt az állás. A második félidő sokáig ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, 18-14- is volt a franciáknak, ám előbb 21-21-re egyenlítettünk, majd 25-22-re mi húztunk el. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Franciaország támadhatott a döntetlenért, de hibára kényszerítettük őket, és ennek köszönhetően 26-25-re megnyertük a mérkőzést. A ferencvárosi játékosok közül Merkovszki Pál nem került a keretbe, akárcsak a sérüléssel bajlódó Prainer Viktor. A kezdőben kapott azonban helyet a kapus Győri Kristóf, míg a szélső Holdosi Bence négy kísérletből három góllal járult hozzá a győzelemhez. A magyar válogatott a csoport egyedüli százszázalékos csapataként vezeti a B jelű hatost, és mivel az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe, így már biztosan folytathatja a legjobb 16 között. Szombaton, 18.30-kor Svédországgal, hétfőn, 12.30-kor pedig Egyiptommal játszunk a csoportban.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Visszatértek tehetségeink a vébéről

Célegyenesbe fordult a felkészülés a Ferencváros férfi kézilabdacsapata számára.

Kiütöttük a világbajnokot!

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a szkopjei világbajnokságon.

Délelőtt kezdjük a bajnokságot

Megváltozott az FTC-HungaroControl – Komló férfi kézilabda bajnoki időpontja.

Győzelem az ifi vébén, remekeltek a fradisták

A magyar U19-es fiú kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a szkopjei világbajnokságon.

Küzdelmes döntetlen

Utolsó előtti felkészülési mérkőzésén az FTC férfi kézilabdacsapata döntetlent játszott a Budakalásszal.

Mindenhogy elfáradtunk - nem jutottunk a vb-elődöntőbe

Esélyt sem adott a német válogatott a magyarnak az ifi fiú kézilabda-világbajnokság elődöntőjében.

Szenzációs győzelem – kiütöttük a horvátokat!

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon.

Negyedikként jutottunk a vb-nyolcaddöntőbe

Kikapott, így a negyedik helyen jutott tovább a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most