2019. augusztus 9.
Megvertük a franciákat, és továbbjutottunk a vébén!
Bravúros győzelmet aratott a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon.

A magyar csapat a Tajvan és Kanada elleni két kiütéses siker után a szintén hibátlan, a végső győzelemre is esélyes Franciaországgal találkozott a harmadik csoportmérkőzésen. A franciák mindig elmentek két-három góllal, de a mieink rendre ki tudtak egyenlíteni. A szünetben 13-13 volt az állás.

A második félidő sokáig ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, 18-14- is volt a franciáknak, ám előbb 21-21-re egyenlítettünk, majd 25-22-re mi húztunk el. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Franciaország támadhatott a döntetlenért, de hibára kényszerítettük őket, és ennek köszönhetően 26-25-re megnyertük a mérkőzést.

A ferencvárosi játékosok közül Merkovszki Pál nem került a keretbe, akárcsak a sérüléssel bajlódó Prainer Viktor. A kezdőben kapott azonban helyet a kapus Győri Kristóf, míg a szélső Holdosi Bence négy kísérletből három góllal járult hozzá a győzelemhez, mindegyik találat rendkívül fontos volt, a második félidőben például az ő góljával vettük át a vezetést.

Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: „Két kulcsa volt a mai mérkőzésnek: a jó védekezés és a jó kapusteljesítmény. Remélem, hogy Egyiptom és Svédország ellen is hasonlóan játszunk majd.”

Eric Quintin, a francia szövetségi edzője: „Csalódott vagyok, mert jól játszottunk, mégis kikaptunk. A magyarok a legjobb pillanatban nyújtották a legjobb teljesítményt. Játékosaim sokat tanultak ebből a meccsből, amit kamatoztatni tudunk majd a vébé hátralévő részében.”

A magyar válogatott a csoport egyedüli százszázalékos csapataként vezeti a B jelű hatost, és mivel az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe, így már biztosan folytathatja a legjobb 16 között.

Szombaton, 18.30-kor Svédországgal, hétfőn, 12.30-kor pedig Egyiptommal játszunk a csoportban.

(fotó: wch2019championship.com.mk)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bravúros győzelmet aratott a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon. A magyar csapat a Tajvan és Kanada elleni két kiütéses siker után a szintén hibátlan, a végső győzelemre is esélyes Franciaországgal találkozott a harmadik csoportmérkőzésen. A franciák mindig elmentek két-három góllal, de a mieink rendre ki tudtak egyenlíteni A szünetben 13-13 volt az állás. A második félidő sokáig ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, 18-14- is volt a franciáknak, ám előbb 21-21-re egyenlítettünk, majd 25-22-re mi húztunk el. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Franciaország támadhatott a döntetlenért, de hibára kényszerítettük őket, és ennek köszönhetően 26-25-re megnyertük a mérkőzést. A ferencvárosi játékosok közül Merkovszki Pál nem került a keretbe, akárcsak a sérüléssel bajlódó Prainer Viktor. A kezdőben kapott azonban helyet a kapus Győri Kristóf, míg a szélső Holdosi Bence négy kísérletből három góllal járult hozzá a győzelemhez. A magyar válogatott a csoport egyedüli százszázalékos csapataként vezeti a B jelű hatost, és mivel az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe, így már biztosan folytathatja a legjobb 16 között. Szombaton, 18.30-kor Svédországgal, hétfőn, 12.30-kor pedig Egyiptommal játszunk a csoportban.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin