2022. szeptember 20.
Mentálisan is nagy kihívás volt a felkészülés
Bohács Sándor szíve szerint még sérülten is teljes erőbedobással edzett volna, de végül kivárta a felépülést.

Az alapozás kezdetekor combsérülést szenvedett férfi kézilabdacsapatunk balszélsője, Bohács Sándor, aki a múlt szerdai, Dabas elleni K&H liga mérkőzésen góllal és persze győzelemmel tért vissza a pályára. Azóta már ő és a csapat is a következő feladatokra, mindenekelőtt a Gyöngyös elleni hazai találkozóra koncentrál, de szóba került az esetleges Európa-liga-csoportkör és az is, hogy mentálisan mennyire érintette rosszul a kihagyás.

 

- Remekül rajtoltatok az Európa-ligában, a tatabányai vereséget követően pedig a múlt héten megszületett az első bajnoki győzelem is. Elégedett vagy eddig a csapat teljesítményével?
- Pista (Pásztor István vezetőedző - a szerk.) érkezésével új szisztémát kezdtünk építeni, sok idő kell ahhoz, hogy minden úgy működjön, mint ahogyan azt szeretnénk. Szerintem a megfelelő úton haladunk: az Európa-liga selejtezőn a Nagybánya ellen nagyon jó arcunkat mutattuk, a védekezési rendszerünk kiválóan működött. Tatabányán bő negyven percig fej-fej mellett haladtunk, az utána következett rövidzárlat miatt kialakult sokgólos hátrányt már nem sikerült ledolgozni. A Dabas ellen pedig - bár nem kezdtünk jól - egy pillanatig sem éreztem, hogy pontot veszíthetnénk, mert jól, csapatként játszottunk. 

- Negyedik idényedet kezded itt, a Népligetben. Milyennek látod a mostani együttest?
- Évről évre jobb a csapatközösség, hiszen nincs akkora játékosmozgás, mint más kluboknál. Minden szezon előtt csak néhány érkezőnk van, akik minőségi erősítést jelentenek, és korábbról is ismerjük már őket, így jó viszonyt ápol mindenki mindenkivel. 

- Számodra nem indult ideálisan a szezon, hiszen a felkészülés kezdete után nem sokkal megsérültél, és éppen a Dabas elleni győzelem alkalmával tértél vissza góllal a pályára. Hogyan viselted mindezt?
- Nagyon nehéz volt, hiszen új vezetőedző érkezett, és szeretnék bizonyítani, megmutatni, mire vagyok képes. Aztán az alapozás kezdete után másfél héttel beszakadt a combhajlítóm, emiatt kihagytam nagyjából másfél hónapot, és a Tatabánya ellen voltam először a keretben teljes értékű játékosként. Mentálisan volt nagy kihívás, megviselt ez az egész, sérülten is legszívesebben beálltam volna játszani a srácokhoz, de persze siettetni sem akartam a dolgot a rásérülés és az esetleges még hosszabb kihagyás veszélye miatt. Kivártam a maximális felépülést, és most már százszázalékosnak érzem a lábamat. 

- Pénteken a bajnokságot remekül kezdő Gyöngyös érkezik az Elek Gyula Arénába. Mit vársz ettől a találkozótól?
- Mint minden meccset, a péntekit is meg szeretnénk nyerni. A Gyöngyös erős, veszélyes rivális, főleg hazai pályán, de most mi leszünk itthon, ezért mindenképpen a két pont megszerzése a célunk, hogy a végén majd minél előrébb végezhessünk a bajnokságban. 

- A következő találkozóval sűrű menetelésbe kezd a csapat, hiszen következik a Steaua Bucuresti elleni Európa-liga párharc, amelyet ha sikerrel vesztek, számos további nemzetközi találkozó kerül be a naptárba. Mekkora kihívás lesz ez?
- Azt, hogy mennyire lesz nehéz, még nem tudjuk, hiszen sokunknak ez lehet az első ilyen időszaka hétközi és hétvégi meccsek sorozatával. Jó erőkből áll a csapat, két teljes sorunk van, lehet forgatni a brigádot. És hogy meddig jutunk, az pedig a következő hetekben, hónapokban kiderül. 

K&H kézilabda liga

4. forduló

Ferencváros – HE-DO B Braun Gyöngyös
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. szeptember 23., péntek, 18 óra
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton
Jegyek: álló: 1500 Ft, ülő: 2000 Ft, online: ITT

Cikkajánló

Győznünk kell a két El-nyolcaddöntő között!

Férfi kéziseink szombaton a sereghajtó Budai Farkasokhoz látogatnak a jövő heti, montpellier-i túra előtt.

Nagy: Sikerült meglepnünk a Montpellier-t

A francia sztárcsapat elleni hazai Európa-liga-nyolcaddöntőnk után Nagy Bence értékelt – VIDEÓ!

Egy félidőn át tartottuk a francia éllovast

Harminc perc után még vezettünk, végül hat góllal kikaptunk a Montpellier-től az El-nyolcaddöntő első meccsén.

A csúcsformában játszó Montpellier következik

Férfi kézilabdacsapatunk a francia bajnokság éllovasát fogadja az El-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Szorongattuk a Szegedet, de nem jött össze a bravúr

Negyven percig irányítottunk a bajnoki címvédő ellen, de a vége négygólos vereség lett.

Fókuszban a címvédő elleni meccs

Férfi kéziseink a válogatott szünet után szombaton az OTP Bank-Pick Szegedet fogadják a Népligetben.

Borbély bravúrja bekerült a legnagyobb védések közé

Megválasztották a férfi kézilabda Európa-liga-csoportkör legszebb védéseit, kapusunk a második helyen végzett.

Az európai elittel csatázott a juniorválogatott

A három FTC-játékossal felálló junior kéziválogatott harmadik lett a siófoki tornán; a serdülők nem hibáztak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin