2022. szeptember 20.
Mentálisan is nagy kihívás volt a felkészülés
Bohács Sándor szíve szerint még sérülten is teljes erőbedobással edzett volna, de végül kivárta a felépülést.

Az alapozás kezdetekor combsérülést szenvedett férfi kézilabdacsapatunk balszélsője, Bohács Sándor, aki a múlt szerdai, Dabas elleni K&H liga mérkőzésen góllal és persze győzelemmel tért vissza a pályára. Azóta már ő és a csapat is a következő feladatokra, mindenekelőtt a Gyöngyös elleni hazai találkozóra koncentrál, de szóba került az esetleges Európa-liga-csoportkör és az is, hogy mentálisan mennyire érintette rosszul a kihagyás.

 

- Remekül rajtoltatok az Európa-ligában, a tatabányai vereséget követően pedig a múlt héten megszületett az első bajnoki győzelem is. Elégedett vagy eddig a csapat teljesítményével?
- Pista (Pásztor István vezetőedző - a szerk.) érkezésével új szisztémát kezdtünk építeni, sok idő kell ahhoz, hogy minden úgy működjön, mint ahogyan azt szeretnénk. Szerintem a megfelelő úton haladunk: az Európa-liga selejtezőn a Nagybánya ellen nagyon jó arcunkat mutattuk, a védekezési rendszerünk kiválóan működött. Tatabányán bő negyven percig fej-fej mellett haladtunk, az utána következett rövidzárlat miatt kialakult sokgólos hátrányt már nem sikerült ledolgozni. A Dabas ellen pedig - bár nem kezdtünk jól - egy pillanatig sem éreztem, hogy pontot veszíthetnénk, mert jól, csapatként játszottunk. 

- Negyedik idényedet kezded itt, a Népligetben. Milyennek látod a mostani együttest?
- Évről évre jobb a csapatközösség, hiszen nincs akkora játékosmozgás, mint más kluboknál. Minden szezon előtt csak néhány érkezőnk van, akik minőségi erősítést jelentenek, és korábbról is ismerjük már őket, így jó viszonyt ápol mindenki mindenkivel. 

- Számodra nem indult ideálisan a szezon, hiszen a felkészülés kezdete után nem sokkal megsérültél, és éppen a Dabas elleni győzelem alkalmával tértél vissza góllal a pályára. Hogyan viselted mindezt?
- Nagyon nehéz volt, hiszen új vezetőedző érkezett, és szeretnék bizonyítani, megmutatni, mire vagyok képes. Aztán az alapozás kezdete után másfél héttel beszakadt a combhajlítóm, emiatt kihagytam nagyjából másfél hónapot, és a Tatabánya ellen voltam először a keretben teljes értékű játékosként. Mentálisan volt nagy kihívás, megviselt ez az egész, sérülten is legszívesebben beálltam volna játszani a srácokhoz, de persze siettetni sem akartam a dolgot a rásérülés és az esetleges még hosszabb kihagyás veszélye miatt. Kivártam a maximális felépülést, és most már százszázalékosnak érzem a lábamat. 

- Pénteken a bajnokságot remekül kezdő Gyöngyös érkezik az Elek Gyula Arénába. Mit vársz ettől a találkozótól?
- Mint minden meccset, a péntekit is meg szeretnénk nyerni. A Gyöngyös erős, veszélyes rivális, főleg hazai pályán, de most mi leszünk itthon, ezért mindenképpen a két pont megszerzése a célunk, hogy a végén majd minél előrébb végezhessünk a bajnokságban. 

- A következő találkozóval sűrű menetelésbe kezd a csapat, hiszen következik a Steaua Bucuresti elleni Európa-liga párharc, amelyet ha sikerrel vesztek, számos további nemzetközi találkozó kerül be a naptárba. Mekkora kihívás lesz ez?
- Azt, hogy mennyire lesz nehéz, még nem tudjuk, hiszen sokunknak ez lehet az első ilyen időszaka hétközi és hétvégi meccsek sorozatával. Jó erőkből áll a csapat, két teljes sorunk van, lehet forgatni a brigádot. És hogy meddig jutunk, az pedig a következő hetekben, hónapokban kiderül. 

K&H kézilabda liga

4. forduló

Ferencváros – HE-DO B Braun Gyöngyös
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. szeptember 23., péntek, 18 óra
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton
Jegyek: álló: 1500 Ft, ülő: 2000 Ft, online: ITT

Cikkajánló

Korábbi BL-győztessel is találkozunk az El-ben

Francia, svéd, izlandi, német és spanyol rivális vár férfi kézilabdacsapatunkra az Európa-liga csoportkörében.

Történelmi siker után, csoportkör előtt

Elképesztő hangulatban, fergeteges hajrával harcolta ki kedden férfi kézilabdacsapatunk az El-csoportkört.

Extázis - „Remélem, ez a küzdelem kárpótolta a nézőket”

Férfi kézilabdacsapatunk emberfelettit küzdött és bejutott ez Európa Liga csoportkörébe! – VIDEÓ

Dobbant a Fradi-szív! El-csoportkörben férfi kéziseink!

Felejthetetlen második félidővel harcoltuk ki az Európa-liga főtáblát a Steaua Bucuresti ellen.

Hazai pályán harcolnánk ki a történelmi El-csoportkört

Kedden férfi kézilabdacsapatunknak meglehet a főtáblára kerülés, mínusz kettőről indulunk a Steaua ellen.

„Ha ebben a tempóban játszik a Fradi, továbbjut kedden”

Nagy iramú mérkőzéssel hangolt férficsapatunk a keddi El-meccsre Szegeden; így látták a főszereplők.

Helytállás a bajnok otthonában

Végig BL-tempót diktált a Szeged, de a második félidőt egy góllal megnyertük a K&H liga 5. fordulójában.

Ónodi-Jánoskúti Máté orrcsonttörést szenvedett

A Steaua elleni El-selejtező odavágóján a továbbjutás esélyét nem, egyik játékosunkat viszont elvesztettük.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin