2020. szeptember 18.
Modern kézilabdával és nagy szívvel vertük a Tatabányát
Férfi kézilabdacsapatunk óriási bravúrt végrehajtva idegenben legyőzte a Tatabányát.

Férfi kézilabda NB I, 4. forduló:
Grundfos Tatabánya-Ferencváros 24-27 (12-16)
gólszerzőink: Schäffer 5, Füzi 4, Nagy 4, Pordán 4, Mikita 3, Bujdosó 3, Kovacsics 3, Bognár

Nem készültünk a legjobb előjelekkel a tatabányai mérkőzésre, ugyanis elsőszámú irányítónk, Bozo Andjelic gyakorlatilag egész héten nem edzett sérülés miatt, valamint az utolsó, csütörtöki tréningen Bohács Sándor is megsérült – várhatóan rá hosszabb kényszerpihenő vár. Montenegrói légiósunk viszont fájdalomcsillapítókkal ugyan, de tudta vállalni a játékot (igaz, csak a cserepadon kezdett) pénteken este a tatabányai csarnokban, ahova a vendég szurkolókat nem engedték be, csak a hazai bérleteseket, így ebből a szempontból magukra maradtak játékosaink.

Ennek ellenére kiválóan kezdtünk, a védekezésünk gyorsan összeállt, és bár a gyors lerohanásgólok nem jöttek, nagyon készültek rá a tatabányaiak, mégis sikerült őket többször is rendezetlen védelemmel szemben meglepni, három perc után már 5-1-re vezettünk – jött is a hazai időkérés.

Szisztematikusan kezdte ledolgozni a hátrányát a Tatabánya, a 14. percben ki is egyenlített. (8-8) Horváth Attila is időt kért, és rendezte a sorokat. Nem estünk össze a kiváló hangulatot varázsoló hazai szurkolók előtt sem, és a védekezésben és támadásban is nagyot alakító Pordán Bálint vezérletével újból elhúztunk hárommal. (8-11)

De az egész csapat kiválóan védekezett Schuch Timuzsin és Jakub Mikita irányítása alatt a válogatott játékosok sorát felvonultató tatabányaiak ellen, a fal mögött pedig Marián Zernovic ihletett formában védett. Három perccel a szünet előtt már öt is volt a két csapat között (11-16), végül pedig négygólos előnnyel (12-16) mentünk az öltözőbe.

A második félidőt is hasonlóan jól kezdtük, mint az elsőt, annak ellenére is, hogy Andjelic nem tudta folytatni a játékot sérülés miatt. A védekezésünk továbbra is fantasztikusan működött, nyolc is volt a két csapat között (15-23), de várható volt, hogy a végére elfáradunk. Sorra dolgozta le a hátrányát a hazai csapat, de amikor legjobbjaink pihenőt kaptak, és helyére olyan tizenévesek álltak be, mint Ónodi-Jánoskúti Máté és Prainer Viktor, akkor ők sem ijedtek meg, de Füzi Dániel és Schäffer Zsolt is nagyon fontos gólokat szerzett. Fiatal csapatunk Nagy bence vezréletével nagyon okosan, taktikusan játszotta le a hajrát, és nem forgott veszélyben a győzelmünk. A lőtt góljaink elosztása is tökéletesen tükrözi, hogy nem egy-két ember teljesített jól, hanem az egész csapat.

A legutóbbi három bajnokit megnyertük a Tatabánya ellen, a mostani szezonban pedig két mérkőzés után két győzelemmel állunk.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak, de a Tatabányának is, nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl. Két hete nem játszottunk, így nehéz élesen tartani a játékosokat. Nyomás nélkül jöttünk egy nagyon jó csapathoz, ezért is tudtunk könnyedén játszani. Hibáztunk, de olyan hibát nem csináltuk, ami a győzelmünkbe került volna. 60 percből 50 percet mi irányítottuk a játékot, nem nyugodtunk meg öt-hat gólos vezetésnél sem, mert tudtuk, hogy a Tatabánya a Balatonfüred ellen is felállt. Nagyon boldog és büszke vagyok.”

Matics Vladan, a Tatabánya vezetőedzője: „Gratulálok a Ferencvárosnak! Nagyon szép, modern kézilabdát játszanak, ez a meccs volt ennek a demonstrációja. Tényleg gyönyörű kézilabdát játszottak. Nem keresek kifogást, de egész héten sérüléssel bajlódott Sipos és Debreczeni is, kevesen vagyunk. Valahogy nem megy a mérkőzésen az, amit az edzéseken gyakorolunk. A magyar bajnokságban minden mérkőzés nagyon nehéz.”

Következő mérkőzésünket jövő csütörtökön, 18.00-kor az Orosháza ellen játsszuk hazai pályán.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Elmarad a Gyöngyös elleni mérkőzésünk

Férfi kézilabdacsapatunk egyik játékosa pozitív COVID-19 tesztet produkált.

Felszabadultan játszhatunk Gyöngyösön

Nincs sok pihenő, szerdán rangadóval folytatódik a bajnokság férfi kézilabdacsapatunk számára.

Újabb győzelemmel hibátlanok maradtunk

Végig vezetve legyőzte a Budakalászt férfi kézilabdacsapatunk, így őrzi makulátlan mérlegét az NB I-ben.

Tévés mérkőzéssel folytatjuk a bajnokságot

Még hibátlan férfi kézilabdacsapatunk pénteken a Budakalászt látja vendégül az NB I-ben.

Két pozitív tesztünk van, karanténban a férfi csapat

Férfi kézilabdacsapatunk két játékosa pozitív COVID-19 tesztet produkált.

Újabb tévés rangadót játszunk

Férfi kézilabdacsapatunk szerdán este Gyöngyösön játszik rangadót a bajnokságban.

Két ferencvárosi játékos is a válogatottban!

Férfi kézilabdacsapatunkból Nagy Bence mellett Kovacsics Péter is meghívót kapott a magyar válogatottba!

Felőröltük az Orosházát, hibátlanok maradtunk

Harmadik mérkőzését is megnyerte férfi kézilabdacsapatunk a bajnokságban.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most