2021. január 13.
Nagy Bence: Az ellenfél előtt egy lépéssel
Kézilabdázónk, Nagy Bence szerint igyekeznek majd ráerőltetni az akaratukat az ellenfelekre a vébén.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerda délelőtt még egy edzésen részt vett Budaörsön, majd elindult Egyiptomba, a világbajnokság helyszínére.

„December 27. és 30. között kezdtük az edzőtábort, majd egy kis pihenő után, január másodikán ismét találkoztunk, és gyakorlatilag azóta együtt vagyunk – kezdte a Fradi.hu-nak a válogatott egyetlen ferencvárosi játékosa, Nagy Bence. – Minden nap két edzésünk volt, kivéve a szerdát, amikor csak egy. Általában délelőtt kondiztunk, délután pedig labdás edzések voltak, ugyanúgy készültünk, mint az Európa-bajnokság előtt.”

A legutóbbi kontinenstornán fiatal csapatunk mindenféle nyomás nélkül kiválóan teljesített, ezt szeretnék Nagy Bencéék megismételni. „Most sem tettünk magunkra semmilyen terhet. A legfontosabb fegyverünk a taktikai felkészültségünk lehet, szeretnék mindig az ellenfél előtt egy lépéssel járni, és mi alakítani a mérkőzések képet, ráerőltetni az ellenfélre a játékunkat. Az első két mérkőzésen, a Zöld-foki Köztársaság és Uruguay ellen kötelező lesz a győzelem. Persze nem szabad elbízni magunkat, de mondjuk ki: ez a realitás. A legjobban a harmadik csoportmérkőzésre, Németország ellen készülünk, ahogy tettük ezt az Eb-n is, ahol sok figyelmet fordítottunk arra, hogy Izland ellen megfelelően fel legyünk készülve. A célt azért megfogalmaztuk: a legjobb nyolcba szeretnénk kerülni.”

Arról, hogy milyen lesz szurkolók nélkül játszani, Nagy Bence így nyilatkozott: „Nagyon kellemetlen szurkolók nélkül kézilabdázni, ezt tapasztaltuk már a bajnokságban is, teljesen más arcát tudja ilyenkor mutatni egy-egy csapat. Nagyon bízom benne, hogy nálunk ez nem fog bekavarni a fejekbe, és megfelelően tudunk alkalmazkodni a körülményekhez.”

Ami a saját formáját illeti, Nagy Bence elmondta: tudja, hogy nem a legjobb formában érkezett a válogatotthoz, de kezdi felvenni a ritmust a többiekkel, és reméli, hogy a világbajnokságon sikerül hasonló teljesítményt nyújtania, mint az Eb-n. A Ferencvárosban balátlövőt játszik, a válogatottban eddig főleg irányítóként számoltak vele. „Ligetvári Patrik kiesésével már egyre többet gyakoroltuk azt, hogy balátlövőben játszom, de természetesen irányítóban is állok a szakmai stáb rendelkezésére. A mai kézilabdában egyébként is a belső posztok már nagyon összemosódtak, itt már mindenkinek tudnia kell mindegyik poszton játszani.”

Arra a kérdésre, hogy a világbajnokságon fontos lesz-e a jó szereplés, vagy inkább a jövő évi, hazai rendezésű Európa-bajnokság egyik állomásának tekintik, Nagy Bence így felelt: „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs ott a fejekben a hazai Eb, de azt bizton állíthatom, hogy most csak a világbajnokságra koncentrálunk, és itt szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Az Eb-vel ráérünk majd foglalkozni utána.”

A magyar válogatott programja a csoportban:
Január 15., 20.30: Magyarország–Zöld-foki Köztársaság (tv: M4 Sport)
Január 17., 20.30: Magyarország–Uruguay (tv: M4 Sport)
Január 19., 20.30: Magyarország–Németország (tv: M4 Sport)

Cikkajánló

Timu: Csökkent a motivációm, nyugodt nyaralásra vágyom

A visszavonulását a héten bejelentő, 155-szörös válogatott Schuch Timuzsin adott interjút a Fradi.hu-nak.

Schuch Timuzsin visszavonul, megvan az utódja

Schuch Timuzsin távozik a Ferencváros férfi kézilabdacsapatától, a helyére Debreczeni Dávid érkezik.

Nagy Bence marad a Ferencvárosban!

Nagy Bence további két évre hosszabbított a Ferencváros férfi kézilabdacsapatával.

Kovacsics az Eb-sorsolásról: Meg kell verni mindenkit

Sorsoltak a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra.

Tisztes helytállás fiatalokkal Szegeden

Nyolcgólos vereséget szenvedett férfi kézilabdacsapatunk a MOL-Pick Szeged otthonában.

Új ügyvezetőnk bemutatkozó interjúja - VIDEÓ

Bemutatkozott Görög Zsolt, kézilabda szakosztályunk ügyvezető igazgatója a Fradi TV-ben.

Szegeden folytatjuk a bajnokságot

Férfi kézilabdacsapatunk szerdán a MOL-Pick Szeged otthonában folytatja a bajnokságot.

Eurokupa-győzelem és első válogatott Kovacsics-gól

A horvátokat is megverte Veszprémben, ezzel Eurokupa-győztes a magyar férfi kézilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most