2022. december 13.
Nagy iramban álltunk helyt Flensburgban
Hatalmas tempójú mérkőzésen szenvedtünk vereséget a Flensburg elleni Európa-liga-csoportmeccsen.

A férfi kézilabdázás meghatározó helyszíneinek egyikén, a Flens-Arénában lépett pályára csapatunk kedd este az Európa-liga-csoportkör hatodik fordulójában. A világsztárok sorával felálló SG Flensburg-Handewitt várt rá, amely mások mellett a soraiban tudhatja a januári részben hazai rendezésű Európa-bajnokság MVP-jét, a svéd Jim Gottfridssont. A híresen jó hangulatú létesítményt kétszer megjárt Balogh Zsolt hétfői, helyszínről adott interjújában elmondta, biztos benne, hogy nem lesz görcsösség a társaságban ebben a különleges atmoszférában sem, tegyük hozzá ezúttal félház sem volt a csarnokban.

Az erőviszonyok ismeretében célként a tisztes helytállást tűzhettük ki csapatunk elé, és örömmel konstatálhattuk a kezdés után, hogy felvettük a németek ritmusát, nem lassítottuk a tempót és Nagy Bence vezérletével gólokban is tartottuk a lépést (3-3). Viszont az is korán kiderült, hogy Maik Machulla csapata mennyire komolyan veszi ezt az összecsapást, a legkisebb hibáinkat is megbüntetve gyorsan jelentős előnyt épített ki, ezért bő tíz perc elteltével Pásztor István időt kért (9-4).

A folytatásban is csináltunk szép dolgokat, Győri Kristóftól jöttek nagy védések, elöl a gólok, például Bognár Alex gyönyörű, kínaiból szerzett találata, de a hazaiak megmutatták, hogy viszonylag jól játszó csapat ellen is képesek magabiztos előnyt kiépíteni, és megtartani azt; az óriási tempójú első félidő végére nyolccal mentek el (23-15).

A szünet után remekül kezdtünk, irányítóban Csörgő Kristóf új lendületet vitt a játékba, az első öt percet meg is nyertük két góllal (25-19). S később sem játszottunk alárendelt szerepet, ültek a hét a hat elleni figuráink, védekezésben pedig amennyire lehetett tartottuk a Flensburgot, de a pontatlanságainkat kíméletlenül büntető rivális az utolsó bő tíz percet így is tízgólos előnyben kezdhette meg (35-25).  

Az összecsapás utolsó tíz percében is voltak nagyszerű megoldásaink, Kovacsics Péter például balkézzel átlövőből volt eredményes, ettől függetlenül végül nem sikerült tíz gólon belül tartani a különbséget, és 42-30-as vereséget szenvedtünk a Flens-Arénában. A Flensburg érvényesítette tehát a papírformát, méghozzá meggyőző fölénnyel, de nekünk sincs szégyenkeznivalónk, a meccs képe alapján abszolút helytálltunk, és újabb nagyon tanulságos hatvan percen vagyunk túl. Ne feledjük, a Ferencváros férfi kézilabdacsapata története során először szerepel valamely nemzetközi kupasorozat csoportkörében, s jelenleg a legfontosabb, hogy a fejlődésnek ezen lépcsőjén is a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjtsük.

Folytatás a hét végén, a meccset mindkét csapat annak tudatában játszhatta le, hogy vasárnap kulcsfontosságú bajnoki rangadó vár rá: a Flensburg a Kielt fogadja, mi pedig Balatonfüredre utazunk.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B csoport, 6. forduló

SG Flensburg-Handewitt – Ferencvárosi TC 42-30 (23-15)
Helyszín:
Flens-Arena, Flensburg
Időpont:
december 13., 20:45
Játékvezetők:
Denis Bolic, Christop Hurich (osztrákok)
Gólszerzők:
Golla 9, Mensing 6, Jakobsen 5, L. Möller 5, Pedersen 4, Einarsson 3, Hald Jensen 3, Kirschberger 2, Gottfridsson 1, Mensah Larsen 1, K. Möller 1, Semper 1, Sogard Johannessen 1 ill. Nagy B. 5, Balogh 4, Bujdosó 4, Csörgő 4, Füzi 4, Kovacsics 3, Bognár 2, Debreczeni 2, Prainer 2.

Pásztor István: – Nehezen éltük meg a mérkőzést, mert túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Azt kaptuk, amit vártunk, sok lerohanásgólt, amikor ezt meg tudtuk állítani, jó szakaszokat produkáltunk, és meccsben voltunk. Pozitívum, hogy annak ellenére harminc gólt szereztünk, hogy közben kihagytunk tizennégy tiszta helyzetet, vagyis jól játszottunk, csak a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak.

Győri Kristóf: – Nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy nagyon jó csapattal fogunk találkozni, amely tavaly még BL-t játszott. Örülök neki, hogy megtiszteltek minket azzal, hogy az első pillanattól az utolsóig mindent beleadtak. Boldog vagyok, amiért olyan játékosok ellen játszhattam, akiket pár éve még a tv-ből néztem.

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin