2023. szeptember 8.
Nagyon közel voltunk, de a Szegedé lett a két pont
Az utolsó percig nyílt csatában maradtunk alul a Szeged elleni bajnoki rangadón.

A szezon első nagy meccsére készült péntek este az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata, valamint az Elek Gyula Aréna közönsége. Az OTP Bank-Pick Szeged érkezett a Népligetbe, amely hosszú évek óta megszakítás nélkül a Bajnokok Ligája-mezőnyhöz tartozik, de márciusban alaposan megszenvedett az ellenünk.

A találkozó rangadóhoz méltó tempóval indult, többnyire a vendégek vezettek, de tartottuk a lépést. Először a 8. percben Lékai Máté üres kapus gólja után volt nálunk az előny, nem sokkal később pedig Debreczeni Dávid találata után már 9-6-ot mutatott az eredményjelző.

Vezettünk néggyel is, de aztán bő öt percig folyamatosan emberhátrányban játszottunk, és visszakapaszkodott a Szeged, a félidő utolsó hét percére Ónodi-Jánoskúti Máté csodás cundere után hárommal fordultunk rá. A játékrész hajráját viszont elrontottuk, egyenlített riválisunk, a végén hét a hattal támadhattunk az újbóli vezetésért, de belehibáztunk, és üres kapus gólt kaptunk (17-18).

Lélektanilag fontos volt, hogy ezek után jól kezdtük a második félidőt, gyorsan egyenlítettünk, de aztán olyan hibákat követtünk el, amelyeket a Szeged szintű csapatok kíméletlenül büntetnek – így tett a Szeged is. Aztán támadtak a plusz háromért is a Tisza-partiak, de nem éltek a lehetőséggel, így sokadik emberhátrányunk közben is kiegyenlítettünk a 45. percben (26-26).

Mondhatni, 0-0-ról indult az utolsó negyedóra. Kilenc perccel a vége előtt az akkor 9 gólos, világklasszis szinten játszó Lékai sokadik remek egyéni akciója után átvettük a vezetést, és kis híján felrobbant a csarnok (31-30). Ezt követően viszont megállt a támadójátékunk, zsinórban hármat lőtt a Szeged, így borzasztó nehéz végjáték elé néztünk.

Kapaszkodtunk, ahogy csak tudtunk, de a hajrában ellenfelünknek mindenre volt válasza, így bár az utolsó percben is mutatkozott némi esély az egyenlítésre, végül 36-34-es vereséget szenvedtünk.

Szombat délután női kézilabdacsapatunk is fontos mérkőzést játszik az Érd Arénában, a Bajnokok Ligája-nyitányán a francia Metz-cel találkozik. Jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n, az ezzel kapcsolatos újdonságokról ITT írtunk bővebben.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

FTC-Green Collect – OTP Bank-Pick Szeged 34-36 (17-18)

Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. szeptember 8., 18:15
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
Gólszerzők: Nagy B. 10, Lékai 9, Kovacsics 5, Füzi 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Balogh 1, Bujdosó 1, Csörgő 1, Debreczeni 1, Imre 1, Prainer 1, ill. Sostaric 7, Bodó 6, Bombac 4, Garciandia 4, Gaber 3, Frimmel 2, Jelenic 2, Kalarash 2, Stepancic 2, Bánhidi 1, Martins 1, Szilágyi 1, Szita 1  

Pásztor István: – Speciális meccs volt, éppen előtte beszélgettünk Kárpáti Krisztián barátommal, hogy ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy egymás ellen meccselünk a legmagasabb osztályban. Amit próbáltunk egy erősebb, fizikálisabb hatos fal ellen, azt hellyel-közzel megoldottuk. Belecsúszott több olyan ki nem kényszerített hiba, amely megpecsételte a sorsunkat, ez fájdalmas ilyen kiskülönbségű vereségnél. Viszont ez alapján nincs szégyenkezni valónk, jöttünk előre az előző szezonhoz képest, ezt most már egészen biztosan látom. Így nagy célokat érhetünk el, szeretném ha senki nem csüggedne, és ezen az úton mennénk tovább!

Cikkajánló

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin