2023. szeptember 8.
Nagyon közel voltunk, de a Szegedé lett a két pont
Az utolsó percig nyílt csatában maradtunk alul a Szeged elleni bajnoki rangadón.

A szezon első nagy meccsére készült péntek este az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata, valamint az Elek Gyula Aréna közönsége. Az OTP Bank-Pick Szeged érkezett a Népligetbe, amely hosszú évek óta megszakítás nélkül a Bajnokok Ligája-mezőnyhöz tartozik, de márciusban alaposan megszenvedett az ellenünk.

A találkozó rangadóhoz méltó tempóval indult, többnyire a vendégek vezettek, de tartottuk a lépést. Először a 8. percben Lékai Máté üres kapus gólja után volt nálunk az előny, nem sokkal később pedig Debreczeni Dávid találata után már 9-6-ot mutatott az eredményjelző.

Vezettünk néggyel is, de aztán bő öt percig folyamatosan emberhátrányban játszottunk, és visszakapaszkodott a Szeged, a félidő utolsó hét percére Ónodi-Jánoskúti Máté csodás cundere után hárommal fordultunk rá. A játékrész hajráját viszont elrontottuk, egyenlített riválisunk, a végén hét a hattal támadhattunk az újbóli vezetésért, de belehibáztunk, és üres kapus gólt kaptunk (17-18).

Lélektanilag fontos volt, hogy ezek után jól kezdtük a második félidőt, gyorsan egyenlítettünk, de aztán olyan hibákat követtünk el, amelyeket a Szeged szintű csapatok kíméletlenül büntetnek – így tett a Szeged is. Aztán támadtak a plusz háromért is a Tisza-partiak, de nem éltek a lehetőséggel, így sokadik emberhátrányunk közben is kiegyenlítettünk a 45. percben (26-26).

Mondhatni, 0-0-ról indult az utolsó negyedóra. Kilenc perccel a vége előtt az akkor 9 gólos, világklasszis szinten játszó Lékai sokadik remek egyéni akciója után átvettük a vezetést, és kis híján felrobbant a csarnok (31-30). Ezt követően viszont megállt a támadójátékunk, zsinórban hármat lőtt a Szeged, így borzasztó nehéz végjáték elé néztünk.

Kapaszkodtunk, ahogy csak tudtunk, de a hajrában ellenfelünknek mindenre volt válasza, így bár az utolsó percben is mutatkozott némi esély az egyenlítésre, végül 36-34-es vereséget szenvedtünk.

Szombat délután női kézilabdacsapatunk is fontos mérkőzést játszik az Érd Arénában, a Bajnokok Ligája-nyitányán a francia Metz-cel találkozik. Jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n, az ezzel kapcsolatos újdonságokról ITT írtunk bővebben.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

FTC-Green Collect – OTP Bank-Pick Szeged 34-36 (17-18)

Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. szeptember 8., 18:15
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
Gólszerzők: Nagy B. 10, Lékai 9, Kovacsics 5, Füzi 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Balogh 1, Bujdosó 1, Csörgő 1, Debreczeni 1, Imre 1, Prainer 1, ill. Sostaric 7, Bodó 6, Bombac 4, Garciandia 4, Gaber 3, Frimmel 2, Jelenic 2, Kalarash 2, Stepancic 2, Bánhidi 1, Martins 1, Szilágyi 1, Szita 1  

Pásztor István: – Speciális meccs volt, éppen előtte beszélgettünk Kárpáti Krisztián barátommal, hogy ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy egymás ellen meccselünk a legmagasabb osztályban. Amit próbáltunk egy erősebb, fizikálisabb hatos fal ellen, azt hellyel-közzel megoldottuk. Belecsúszott több olyan ki nem kényszerített hiba, amely megpecsételte a sorsunkat, ez fájdalmas ilyen kiskülönbségű vereségnél. Viszont ez alapján nincs szégyenkezni valónk, jöttünk előre az előző szezonhoz képest, ezt most már egészen biztosan látom. Így nagy célokat érhetünk el, szeretném ha senki nem csüggedne, és ezen az úton mennénk tovább!

Cikkajánló

„Ebben a Fradiban még nagyon sok van!”

Férfi kézicsapatunk jobbszélsője, Bujdosó Bendegúz Komlón szerezte meg a 600. gólját a Fradiban – INTERJÚ!

Nagyot kellett harcolni érte, de megvan a két pont!

A félidei döntetlen után a Komló fölé nőtt férfi kézicsapatunk, és idei harmadik idegenbeli sikerét aratta.

Ott folytatnánk, ahol Gyöngyösön abbahagytuk

Férfi kéziseink nehéz csatára számíthatnak Komlón, de az egyértelmű cél, hogy két ponttal térjenek haza.

Három játékosunk kapott meghívót a férfiválogatottba

Lékai Máté, Imre Bence és Ónodi-Jánoskúti Máté is ott lesz a férfi kéziválogatott telki edzőtáborában.

Magabiztos játék, hattal nyertünk Gyöngyösön

Férfi kéziseink a második félidő elején eldöntötték a találkozót, két ponttal tértek haza Gyöngyösről.

Idegenben térnénk vissza a győztes útra

Szombaton megismételnénk tavaszi sikerünket a hazai pályán mindig veszélyes Gyöngyös otthonában.

A Fradi gólgyárosa más sportágban is villant a strandon

Férfi kézilabdázóink megint megadták a módját a csapatépítőnek az egyéni fotózás után - VIDEÓ

„Egy pontot ma megérdemeltünk volna!”

A tízgólos Nagy Bence szerint helyenként még jobban is játszott a Fradi a BL-szereplő Szegednél - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin